SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Fırat Dicle 1. Alt Havza Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2021-12-10 03:39:31
Fırat Dicle 1. Alt Havza Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın ev sahipliğinde Fırat Dicle 1'inci Alt Havza Yönetim Heyeti toplantısı gerçekleşti.

Fırat Dicle 1'inci Alt Havza Yönetim Heyeti toplantısı Elazığ ev sahipliğinde Elazığ Kültür Park Mamuratül Aziz toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve birçok ilden ilgili kurum müdürleri katıldı.

Dünyanın geleceği hakkında öngörüde bulunan Vali Dr. Ömer Toraman, “Özelikle son 100 veya 200 yıldır insanoğlu eliyle çok ciddi manada olumsuz etkilediğimizi uzmanlar ifade ediyorlar. Bu ne demek? 1 milyarı bulmayan dünya nüfusu günümüzde 8 milyar mertebesinde ve bunun 10 milyara çıkacağı düşünülüyor. Bu da aslında dünyadaki o düzenin insan eliyle olumsuz manada etkilenmesine sebep oluyor. Şehirleşme, doğal kaynakların aşırı kullanılması ve kirletilmesi. Bu döngüyü iklim değişikliği ve küresel sıcaklık olarak attırıyor. Şehirlerde ozon gazları, karbondioksit salınımları kapalı sistem olan dünya atmosferinde sıcaklığı artırıyor. Gittikçe bu konu hakkındaki farkındalık artıyor. Bütün dünya artık iklim değişikliğini kontrol edebilmek için ve bu olumuz gelişmeleri kontrol etmek veya iyileştirmek için gayret gösteriyor. Bu çerçevede birçok anlaşma imzalandı. Türkiye de bu küresel mutabakata dahil ülkelerden bir tanesi oldu” dedi.

Toplantı hakkında bilgi veren Devlet Su İşleri (DSİ) 9'uncu Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Fırat Dicle 1’inci Alt Havza Yönetim toplantısı Vali Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığında DSİ 9'uncu Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Fırat Dicle 1’inci Alt Havzamızda, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Erzurum, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Sivas, Ağrı, Muş, Bitlis ve Kilis illerimiz yer almaktadır. Havza yönetim heyeti toplantıları yılın 2’inci 6 ayı içerisinde olmak üzere yılda en az bir defa düzenlenir. Fırat Dicle 1'inci Alt Havzasında yer alan tüm ilerimizde 2020 yıllı il su yönetim koordinasyon toplantıları gerçekleştirildi. Alınan kararlar, kurul üyesi kurullara gönderilmiştir" diye konuştu.

Toplantı daha sonra sinevizyon gösterimleri, sunumlar, değerlendirme ve soru-cevap yapıldıktan sonra son buldu.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız