SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Tanıtıldı

Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Tanıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yol açtığı tahribat ile insan ve ekonomideki kayıpların etkisinin hafifletilmesi amacıyla Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) finansörlüğünde hayata geçirilecek Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Bingöl'ün Genç ilçesinde hayata geçirilecek proje ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Toplantıya Malatya Vali vekili Reşit Özer Özdemir, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Ağaçlandırma Daire Başkanı Mustafa Tuncer, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner ile IFAD Ülke Direktörü Liam F. Chicca ve kurum amirleri katıldı.

Fırat Nehri üzerinde yer alan Karakaya ve Atatürk Barajlarının ekonomik ömrünün uzatılmasının rehabilitasyon projeleriyle mümkün olduğunu belirten Vali vekili Reşit Özer Özdemir, "Mera ve ormanların ıslahı, küresel ısınmayla mücadele, yeni orman alanları, toprağın korunması ve bilinçli tarım, bütün bunlar hepimizin üzerinde hemfikir olduğumuz konulardır. Bütün bunları koruyup geliştirmek elimizdedir. Bu nevi çalışmalarla da umut ediyorum tabii afetleri de azaltacağız, ürün çeşitliliğini de arttıracağız. Bu havza içerisinde kuru tarım ve hayvancılık gibi hususlarda verim alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 2024 yılında fizibilite çalışmalarını tamamlayıp 2025 yılında hayata geçirecekleri projenin tabii kaynakların iyileştirilmesi, ağaçlandırma, toprağın muhafazası, mera ıslah çalışmaları ve kırsalda halkın refahının arttırılmasını içerdiğini söyledi.

Projenin 2013-2022 yılları arasında Bingöl, Muş ve Elazığ’da hayata geçirdiklerini belirten Çetiner, Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'yle de Fırat Nehri kıyısındaki ilçelerle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen ilçelerde tabii kaynakları iyileştirip hayat standardını yükselterek vatandaşa dokunacaklarını ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mlx (11 ay önce)
    Eee sonuç neymiş.fırat havzasında neye karar vermişler. Baraj sahasını tarım il ancak köylü kazansın mantığı ile ihaleye açar,balıkçılık yaptırır.oda nasıl bir balıkçılık anlamak mümkün değil ağlar sudan hiç dışarı çıkmıyor.7 gün suyun içinde .Fırat havzasında alabalık çiftliklerine sahalar kiraya veriliyor.başkada bişey yok.olan bu.
    0
    0
    Yanıtla