SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Fırat'ın İki Yakası'ndan..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği’nin organizasyonu ile Malatyalı ve Elazığlı sanatçıların katılımı ile düzenlenen ‘’Fırat’ın İki Yakası…Türkü ve Şarkılarla Malatya-Elazığ Dayanışma Konseri’’ dün akşam Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Geceye, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Kültür-Turizm İl Müdürü Derviş Özbay da katıldı. Malatya Belediyesi'nden ise herhangi bir katılım olmaması dikkat çekti.

Şef Kenan Çimtay’ın yönettiği ve salonu dolduran kalabalık bir izleyici kitlesinin ilgiyle dinlediği konserin açılış konuşmasını, organizasyonu gerçekleştiren MESD Başkanı ud ve ses sanatçısı Mehmet Balkış Yaptı. Balkış, MESD’in kuruluş amacının Malatya’nın sanatsal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, bugüne kadar düzenledikleri sanatsal etkinlikler hakkında kısa bilgiler verdi.

Konserin açılış konuşmasından sonra, geceye katılan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün başka programlara katılacak olması nedeniyle plaket töreni öne alındı ve Vali Daşöz tarafından Şef Kenan Çimtay’a, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay tarafından da MESD Başkanı Mehmet Balkış’a Malatya’nın sanatsal yaşamına katkılarından dolayı plaket verildi.

Plaket töreni sırasında bir konuşma yapan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya ve Elazığ’ın Türkiye’nin iki seçkin şehri olduğuna vurgu yaparak, Malatya ve Elazığ’ın kültürel ve sanatsal anlamda derin ve tarihsel bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Komşu illerin birbirine benzeyen ve birbirini desteklemesi gereken ortak özellikleri olduğunu ifade eden Vali Daşöz, ‘’Ancak bu durum kimi zaman dayanışma yerine rekabet yaratıyor. Komşu illerin birbiri ile rekabeti de olabilir. Ancak, bu rekabet aramızdaki kardeşliği ve dayanışmayı tahrip etmemelidir. Bu anlamda Malatyaspor-Elazığspor maçlarını ben hep acı çekerek yaşadım. Futboldaki bu rekabet Malatya-Elazığ kardeşliğine zarar vermemelidir. İşte futboldaki bu olumsuz örneğe karşılık bu gece müziğin sevgiyi, kardeşliği temel alan mesajları ile Fırat’ın iki yakasındaki iki özel şehrin dayanışmasını somut bir şekilde yaşamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum’’ şeklinde konuştu.

Vali Daşöz, Malatya’nın ve Elazığ’ın Türkiye çapında çok sayıda sanatçı yetiştiren şehirler olduğuna dikkat çekerek, Malatyalı sanatçılarla ilgili bir çalışma yaptıklarını ve ulusal çapta 48 sanatçı tespit ettiklerini söyledi. Daşöz, ‘’Tabi bu sayı ünlü sanatçılarımızın sayısını ifade ediyor. Bu sanatçılarımız dışında da yüzlerce sanatçımızın olduğunu biliyoruz. Malatya’nın ve Elazığ’ın sanatçılarının birlikteliği, dayanışması bölgemizin sanatsal zenginliğini büyütecek, komşu illerin dayanışmasını güçlendirecektir. Yaşasın Malatya-Elazığ kardeşliği, yaşasın Malatya-Elazığ dostluğu’’ dedi. Daşöz, organizasyonu düzenleyen MESD Başkanı Mehmet Balkış ve tüm sanatçılara konserin düzenlenmesi ve katkı sunulması nedeniyle teşekkür etti.

Vali Halil İbrahim Daşöz’ün konuşmasından sonra, Malatya Barosu Başkanı Selahattin Sarıoğlu sahnede Malatya-Elazığ kardeşliği konseptli bir şiir okudu. Sarıoğlu’nun okuduğu şiirden sonra Fırat’ın İki Yakası konseri başladı. İki bölüm halinde yapılan konser Diyarbakır’a ait kına kutlama türküsü ile başladı. Vali Daşöz, konserin ilk bölümünü takip ettikten sonra salondan ayrıldı.

Konserde Malatyalı ve Elazığlı sanatçılar Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Kemaliye, Kırşehir, Manisa, Selanik, Erzurum, İstanbul, Rumeli ve Balıkesir yörelerine ait türküleri seslendirdi. Sanatçılar Şükran Döner, Sultan Güler, Filiz Güneş, Sena Altıntop, Zafer Arslanargun, Süleyman Oduncu, Turgay Akdağoğlu, Kenan Çimtay ve Mehmet Balkış solo türküler seslendirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız