SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırınlarda Gramaj ve Hijyen Denetimi

0
Güncellendi - 2021-12-11 02:10:05
Fırınlarda Gramaj ve Hijyen Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan fırınlarda hijyen, maske ve gramaj denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Haksız kazanç elde edilmesini önlemeye yönelik devam eden denetimler kapsamında son olarak Çöşnük, Hanımınçiftliği ve Başharık mahallelerinde denetimlerini gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çalışanların kılık kıyafetlerini, imalathanelerin temizliğini, ham maddelerin saklanma koşullarını, ürünlerin son kullanma tarihlerini, ekmeklerin gramajlarını ve ürünlerin fiyat etiketlerini denetledi. Fırsatçılığa geçit vermemek ve vatandaşların sağlığını tehlikeye atanlara karşı çalışmalarını sürdüren ekipler, yapılan denetimlerde genel temizlik kurallarına uygun şekilde üretim yapmayan iş yerlerinin eksiklerini biran önce gidermeleri için işlem başlattı. Ekipler, denetimlerde üretim esnasında mutlaka maske, eldiven ve bone takılmasını konusunda da uyarılarda bulundu.

Zabıta Müdürlüğü tarafından periyodik olarak yürütülen denetimler kapsamında Battalgazi’de faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimler yıl boyunca devam etti. Denetimler kapsamında 2021 yılı tamamlanmadan toplam 129 fırında denetimlerini gerçekleştiren ekipler, bu kapsamda 4 işletmeye de cezai işlem uyguladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla ilçede toplum ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırmak ve halk sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirdikleri denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Biratlı, “Belediye Başkanımız Osman Güder’in talimatlarıyla İlçemiz genelinde market, kasap, lokanta, fırın ve unlu mamülleri satış noktalarına yönelik denetimlerimiz devam ediyor. Battalgazi Belediyesi olarak amacımız fırıncılarımızın hijyenik ortamda ekmeklerini üretmeleri ve halkımızın sofralarında gönül rahatlığıyla ekmeğini yemesini sağlamaktır. Şu ana kadar yaptığımız denetimlerde ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Vatandaşın sağlığını düşünerek kurallara uyan esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz. Eksikleri bulunan fırınlar uyarılmış olup, eksiklerini gidermeleri için belli bir süre tanınmıştır. Bu süre zarfında eksiklerini gidermeyenler hakkında cezai işlemler başlatılacaktır. Toplum ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırmak ve halk sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirdiğimiz denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız