Arslantepe kazı çalışmalarının 40’ıncı yılı dolayısıyla Prof. Dr. Marcella Frangipane onuruna yemek veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ““Marcella hanım 40 yıl öncesinde gelip, Malatya’mızın tarihini aydınlatmak ve buradaki bulguların hem Türkiye açısından, hem dünya milletler camiası açısından, önemli kazanımları tüm dünyayla paylaşma açısından, önemli gayretler gösteriyor.” dedi. Yemeğe, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Nevzat Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Malatya Müzesi Müdürü Tevhit Kekeç, bazı birim müdürleri ile kazı heyeti katıldı.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Marcella hanım 40 yıl öncesinde gelip, Malatya’mızın tarihini aydınlatmak ve buradaki bulguların hem Türkiye açısından, hem dünya milletler camiası açısından, önemli kazanımları tüm dünyayla paylaşma açısından, önemli gayretler gösteriyor. Yaptığı çalışmalarda da Arslantepe’nin Dünya UNESCO Kültürel Mirası Listesine girmesi noktasında büyük bulgular elde edildi. Bu bulgular dünya tarihinde, insanlık tarihinin yeniden yazılması ve düzeltilmesi anlamında önemli bulguları ihtiva etmektedir. Yapılan çalışmalar için başta kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Netice itibariyle insanlık dairesinin ortak paydasında buluşmak zorundayız. İnsanlığın ortak paydası olarak tabir ettiğimiz, insanlığın ortak değerlerinin ortak paydada buluşması ve o ortak paydada buluşanların tüm insanlığa şamil hale getirilerek, insanlar arasında hümanizm duygusunun, kardeşlik duygusunun ve sevgi atmosferinin oluşturulması noktasında bu kazı önemli hizmetlere vesile olmaktadır. Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Arslantepe’nin asıl listeye alınması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki yaptığımız çalışmalar neticesinde Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesine alınacaktır” dedi.
Prof. Dr. Marcella Frangipane ise, “Bu benim için çok büyük bir onur. Burada çalışmaktan dolayı çok büyük onur duydum. Bizim için bu iş çok önemli. Biliyorsunuz bizler araştırmacıyız. Burada genel tarih adına çok yeni ve önemli şeyler bulduk. O kadar önemli bulgulara ulaştık ki tarihin yeniden yazılması gerekecek belkide. Bu bulgular sadece Malatya için değil, tüm dünya için önemlidir. Burası açık hava müzesi oldu. Önümüzdeki yıllarda farklı ülkelerden daha fazla insanlar bu bulguları görmek için buralara gelecektir. Şimdi de insanlar geliyor ancak önümüzdeki süreçte çok daha fazla insan gelecektir. İnsanlar anlamak için, öğrenmek için gelecekler. Burası çok büyük bir merkez oldu. Malatya her zaman bir sınır yeri oldu. Bu da demek oluyor ki burada çok kültürler var. Bu da bizler için oldukça önemlidir. Çok kültürlerin bulgusuna ulaştıkça, buradaki çalışmalarımız daha önemli hale geldi. Bu durum kardeşlik kültürü için çok önemlidir. Ben buradaki çalışmalara başladığımda çok gençtim. Yıllar geçti. Ben burada artık herkesi tanıyorum. Burası benim için artık ikinci memleketim. Desteklerinizden dolayı Sayın Başkana ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu destekleriniz bizim için çok çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
Bülten