SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fransa DİTİB Malatya'da 350 Kişilik Cami Yaptırıyor

Fransa DİTİB Malatya'da 350 Kişilik Cami Yaptırıyor
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Fransa DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) tarafından Malatya'da inşa edilen Ehlibeyt Camii ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Babacan, projenin deprem bölgesinde dini ve sosyal hayatın canlanması açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Fransa DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) Malatya'da Cami inşa ediyor... Ehlibeyt Camii... 'Deprem Bölgesindeki Bir Camide Bir Tuğla da Senin Olsun' projesinin ilk aşaması Malatya'da gerçekleşiyor."

350 Kışilik Cami, Taziye Evi ve Kur'an Kursu

Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi üzerinde yapılan cami, 250 metrekare kapalı alanıyla toplamda 350 kişilik cemaat kapasitesine sahip olacak. Caminin yanında ise çok yönlü bir kompleks inşa ediliyor. Bu kapsamda, alt katı taziye evi ve çok amaçlı salon olarak tasarlanan iki katlı bir bina da projeye dahil edildi. Üst katında ise 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur'an Kursu yer alacak.

Caminin temel atma töreninin geçtiğimiz hafta gerçekleştirildiğini belirten Babacan, projenin planlanan takvime uygun ilerlediğini ve Kurban Bayramı'nda ibadete açılacağını söyledi. Babacan, bu anlamlı projeye destek verenlere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: "Bu hayra öncülük eden Fransa DİTİB'teki dostlarımıza, DİTİB Başkanı Bayram Demirtaş'a, Malatya Müftümüz Ramazan Dolu'ya ve katkı sunan Avrupa'daki vatandaşlarımıza Malatya adına çok çok teşekkür ederiz..."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • C yiğit (2 gün önce)
    Mimariye bakın hiç camiye benziyorum ne selçuklu mimarisi nede osmanlı semt konaklarının yanına minare koymuşlar. Böyle camimiz olur
    0
    0
    Yanıtla
Reklam