SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Füze Hızıyla Zam, Paraşüt Hızıyla İndirim' Tepkisi

0
Güncellendi - 2021-12-26 23:13:03
'Füze Hızıyla Zam, Paraşüt Hızıyla İndirim' Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

"HÜKÜMET İNDİRİMLERE ÖNCÜLÜK ETMELİDİR.." Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, vatandaşları esnaftan alış veriş yapmaya davet ederek, “Füze hızıyla zam koyanlara, paraşüt hızıyla indirim yapan marketlere ders verin, milli esnafa sahip çıkın” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Doların yükselişini fırsat bilerek zam üstüne zam yapan, gün içinde defalarca etiket değiştirerek füze hızıyla temel gıda maddelerine zam yapan marketler, fırsatçılar, vurguncular ve marka ürünler ne yazık ki doların düşmesi ile birlikte bu kez paraşüt hızıyla indirim yapmaya başladılar. Bu kabul edilemez, füze hızıyla zam yapıyorsan, füze hızıyla indirim yapacaksın.  Vatandaşlarımızı; paraşüt hızıyla indirim yapan marketlere ve marka ürünlerden alışveriş yapmamaya davet ediyorum; alışverişinizi iyi günde de kötü günde de yanınızda olan esnaftan yapın. Esnaf kendi yemediğini başkasına yedirmez, esnaf dar günde fırsatçılık yapmaz.”  dedi.

Keskin, “Hükümetimiz öncelikle indirimlere öncülük etmelidir. Hükümetimiz  akaryakıtta mutlaka indirim yapmalıdır. Akaryakıt fiyatları, toplumun her kesimini, başta ulaşım ve ticari taşımacılık olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkiliyor. Bu nedenle en büyük indirimi hükümetimiz akaryakıtta yapmalıdır. Hükümetimiz böylesi sıkıntılı bir dönemde ÖTV’yi bütçeye aktarma düşüncesinden vaz geçmelidir.  Hükümetimiz esnafın vergi giderlerinde indirim yapmalıdır. Bağ-Kur primlerine 2022 yılında artış olmamalıdır. Böylesine sıkıntılı bir süreçte esnafımıza mutlaka uzun vadeli, faizsiz en az 100 bin TL nefes kredisi verilmelidir. “ diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • abuzzer (2 yıl önce)
    başkanım doğru diyorsunda; sizlere bağlı esnaflar bu konuda ne gibi bir indirimde bulundular acaba ? piyasaların ateşi durulsun diye neler yapabildiler.biz demiyoruzki pahalı aldığınız ürünü ucuza satın elden çıkartın ama kar payında ne gibi bir yüzdelik indirim yapacaklar bundan bahsedin
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnafa söylediklerinizin yarısını hükümete de hatırlatabiliyormusun?Ne oldu Elektrik,doğalgaz,Su,Mazot,benzin fiyatları ?Dolar 18 iken bunlar kaç liraydı? Şimdi kaç lira?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Karabulut (2 yıl önce)
    Evet Şevket başkan haklısın jet hızıyla zam yapanlar şimdi elini bile kıpırdatmıyor ne olacak bu iş buna bir uygulama yapılmasını bekliyoruz devletin eli kolu uzundur
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Seçtiklerimiz yada atananlar füze gibi olduğu için her şey jet hızıyla ilerliyor ... Tıpkı sizin gibi esnaf odası başkanı boş laflar peşinde çıkın denetim yapın zabıta polis jandarma ne iş yapıyor anca laf ....yok füze yok paraşüt karnınız tok sırtınız pek millet te saf kandırın durun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ensar (2 yıl önce)
    Füze gibi zamları gördükde ve hala devam ediyor. Ama indirimin paraşütçesini bile görmedik . Dolar bahaneleriydi dolarda düştü işleri şahane. Halkımızda zaruri olmadıkça alışverişe gitmesin marketlere bir kaç gün cioları sıfır çeksinde görelim şahaneliklerini.....
    0
    0
    Yanıtla