SON DAKİKA
SON DEPREMLER

GAP Gazeteciler Birliği'nin Ödül Töreni Yapıldı

GAP Gazeteciler Birliği'nin Ödül Töreni Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

GAP Gazeteciler Birliği 15. GAP OSCAR'ı ödülleri Malatya'da sahiplerini buldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Nikah Sarayı Salonu'nda düzenlenen törende, çeşitli dallarda ödüller dağıtıldı.

"En başarılı devlet adamı" ödülüne layık bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın teşekkür mesajının, sinevizyon eşliğinde görüntülü izlendiği, ödülünü ise Tatar adına KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fahri Yönlüer'in aldığı törende, "En başarılı makam" ödülü Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev'e, "En başarılı bakan" ödülü ise Irak Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlar Sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf'a verildi.

Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya,  TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'a, Hakkari Valisi İdris Akbıyık'a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a ve Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e de ödül verildi.

KKTC CUMHURBAŞKANININ MESAJI
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törene gönedrdiği video mesajında, “Bildiğiniz gibi Kıbrıs meselesi uzun yıllardır devam etmekte olan ve benim Cumhurbaşkanı seçilmemden sonra artık yeni bir siyasetin gündemde olduğu, bu siyasetin artık Kıbrıs’ta yan yana yaşayan iki ayrı bağımsız, egemen, eşit devletin işbirliği ile ancak bir anlaşmanın mümkün olduğunu, bu siyasetin tamamıyla Türkiye Cumhuriyetinin tam desteği ile sürdürülmekte olduğunu bir kez daha buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu siyasetin tabi çok önemli ve uluslararası boyutuyla çok büyük bir değeri vardır. Çünkü yıllardan beri Kıbrıs’ta sürdürülmekte olan federal temele dayalı  bir anlaşma için yapılan müzakerelerde bir bakıma bir federal cumhuriyetin ancak Kıbrıs Türk Halkını Avrupa Birliği içinde bir tehlikeye, bir maceraya sürükleyebileceği ve günün sonunda öyle bir anlaşma durumunda Türkiye’nin Kıbrıs’tan ve Doğu Akdeniz’den çekilmesi  ve Türk askerinin burudan çekilmesi ile Kıbrıs Türk Halkının çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacağı gerçeği doğrultusu ile artık biz federal cumhuriyet değil, ama yan yana yaşayan iki ayrı devletin işbirliğini savunuyor olmamız artık Kıbrıs’ta bambaşka bir siyasetin gündemde olduğunu da  bir kez daha buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. -Bunun anlamı Avrupa Birliği içinde olunsa da Kıbrıs’ın Kuzey’inde ayrı bir Türk devleti, egemen bir Türk devleti, gerek Kıbrıs’ta bizlerin bağımsızlığı, özgürlüğü, egemenliği, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği yapabilme noktasındaki bizim tabiki kendi egemenliğimiz, kendi kendimizi gelecekte yönetme hakkı, bütün bu unsurların birleşmesi ile Doğu Akdeniz’de Mavi  Vatanda, hem denizlerde, hem de hava sahasında , hem Kıbrıs Türk Halkının, hem Türkiye Cumhuriyetinin haklarını ve hukukunun korunmasıyla bağımsız, özgür ve ilelebet  bu adada varlığımızı sürdürebileceğimiz bir siyaseti gündemimizde olması ve bu şekilde savunabilmesi Türk siyaseti bakımında da çok değerli olduğunu bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum.” ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini şöyle tamamladı:

“Dolayısıyla Allah nasip etti, yıllardan sonra başladım siyaset kariyerime, şuanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olarak bu görevi yürütmekteyim. Bu benim için büyük bir gurur, büyük bir şeref. Çünkü dediğim gibi hem Kıbrıs Türk Halkının hakkını, hukukunu, menfaatlerini, ama aynı  zamanda da Türkiye Cumhuriyetinin de hakkını, hukukunu savunur bir durumda bütün uluslararası platformlarda, gerek Avrupa Birliği, gerek Amerika Birleşik Devletleri, gerek İngiltere, çeşitli farklı ülkelerin buradaki birtakım girişimlerini cevaplayabilen ve bu konuda Türk dış siyasetinin, Türk ulusunun, Türk milletinin bekası için , geleceği için Doğu Akdeniz’deki varlığımızın bu anlayışla sürdürülebileceğini bütün dünya ile paylaşmak  ve bunun liderliğini yapmak benim için çok önemli ve değerliydi.”  

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, törendeki konuşmasında, kentin tarihi ve turistik değerleri hakkında bilgi verdi, Anadolu'nun Türkleşmesinde Malatya'nın büyük rolü bulunduğunu anlattı.

Törende "En başarılı bürokrat" ödülü alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da millet olarak her zaman başların dik olacağını belirterek "Tam bağımsız, her alanda güçlü bir Türkiye ile en hem bölgemizde hem dünyadaki bütün küresel oyunları Uzun Adam'la birlikte bozacağız. Kimse bizi Kürt'ü ile Alevi'si ile Türkmen'i ile bir millet olmaktan alıkoyamayacak, bir vatan olmaktan alıkoyamayacak, bir bayrak olmaktan ayrı koyamayacak, bir devlet olmaktan ayrı koyamayacak. Önümüzdeki asır Türk asrı olacak." dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da ödül törenini Kovid-19 salgını döneminde gerçekleştiremediklerini belirterek refah içinde, mutlu, huzurlu şekilde bundan sonraki süreçte de ödül törenlerine devam etmek istediklerini dile getirdi.

AA- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 yıl önce)
    GAP Oscarı adı altında verilen ödüllerin öncelikle adı neden Oscar. Türkçe bir isim yok mu? Oscar denilen akademik ödüllerin verilme yöntemine bakılmış mı? Ödül töreni yapılmış. Ödül vermek için yarış, yarışma, maç vb. şeyler yapılması lazım. Yani bir ölçek ölçü çerçevesinde bir aday grubunu bu ölçekle o alana hakim olan hakem yada bir heyet ile seçilebilir. Buradaki kategoriler nasıl belirlenmiş. Bu kategorilerdeki adaylar nasıl seçilmiş ve elenmiş. Kusura bakmayın da artık gurupların derneklerin verdikleri bu tür plaket ödül yada takdimler toplumda ne ifade ediyor acaba? Sadece ödül verenlere mi faydalı oluyor?
    %100
    %0
    Yanıtla