SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gar Katliamı Kurbanı Gençler İçin Verilen Önergeye AKP'den de Destek

Gar Katliamı Kurbanı Gençler İçin Verilen Önergeye AKP'den de Destek
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin, Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit başkanlığında yapılan son toplantısında, CHP grubunun,  10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden 101 kişiden arasında Malatyalı olan 13 isim arasında yer alan amca oğulları Onur ve Umut Tan'ın isimlerinin, ailelerinin oturduğu Dilek'te cadde, sokak ya da meydana verilmesine ilişkin teklifine, AKP'li başkan Geçit'ten de destek geldi. Başkan Prof. Dr. Geçit; “Masum sivil insanların faili meçhul bir saldırıya maruz kalması ve genç yaşta hayatlarını kaybetmesi bizlerinde lanetlediği bir olaydır.” İfadeleriyle katliamı kınadı.

CHP Malatya İl Gençlik Kolları mensubu olan ve miting için gittikleri Ankara'da, IŞİD tarafından yapılan canlı bomba saldırısının kurbanı olan iki gencin yanı sıra, 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya'ya ailesiyle birlikte yardıma gelen ve dönüş yolundaki kazada hayatını kaybeden Hilmi Eymen Dinleyici'nin adının da yine bir yere verilmesi yolunda teklifin yer aldığı önerge, Geçit'in yanı sıra diğer meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

CHP grubu tarafından verilen önergede “Bilindiği üzere 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara garında meydana gelen menfur terör saldırısında yüzlerce yurttaşım hayatını kaybetmiş, beş yüzün üstünde yurttaşımız yaralanmıştır. Cumhuriyetin en büyük katliamlarından biri olan 10 Ekim Ankara Katliamında Malatya ili Yeşilyurt ilçesi Dilek mahallesinde Onur Tan ve Umut Tan henüz çok genç yaşta bu hain saldırıda hayatlarını kaybetmişlerdir.

01 Temmuz 2024 tarihinde gar katliamı yargılanmasında karar verilmiş ancak ‘’insanlığa karşı işlenen suçtan’’ mahkeme heyeti beraat kararı vermiştir. Bu karar aileleri derinden yaralamıştır. Onur, Umut ve ailelerinin yaşadığı yer olan ve aynı zamanda mezarlarının bulunduğu Dilek mahallemizde isimlerinin yaşatılması ailelerinin, arkadaşlarının ve yakınlarının talebi olup Belediye Meclisimizin katliamın mağdurlarının acısını paylaşmasına da vesile olacaktır.

Bu nedenle ülkemizde bir daha böylesi acıların ve katliamların yaşanmaması dileğiyle Yeşilyurt Belediye Meclisi tarafından Onur TAN ve Umut TAN’ın isimlerinin yaşadıkları yer olan Dilek mahallesinde cadde, sokak ya da parklara verilmesini, bu vesileyle anılarının ve adlarının yaşatılmasını talep ediyoruz.

Yine 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinde Bağcılar Belediye personellerinden olan Ensar Dinleyici Malatya halkının yaralarının sarılması için görev yapmıştır. Hilmi Eymen Dinleyici isimli çocuk ailesiyle birlikte ilimize depremzedelere yardımcı olmuş ve dönüş yolunda elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. Hilmi Eymen Dinleyici’nin adının ve anısının yaşaması için ilçemiz sınırlarında cadde, sokak ya da parka adının verilmesini, bu vesileyle anılarının ve adının yaşatılmasını talep ediyoruz” denilerek, önergenin gündeme alınması talep edildi.

“BİZLERİN DE LANETLEDİĞİ BİR OLAY..”

CHP Grubunun önergesiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit; “Cumhuriyetin en büyük katliamlarından biri olan Ankara Gar katliamınsa Malatya Yeşilyurt İlçesi Dilek Mahallesi sakinlerinden Onur Tan ve Umut Tan, henüz çok genç yaşta bu hain saldırıda hayatlarını kaybetmişlerdir. Onur ve Umut Tan’ın isimlerinin yaşadıkları yer olan Dilek Mahallesinde Cadde, sokak ya da parklara verilmesi konusunda CHP Grubu tarafından bir önerge verilmiş.  

Masum sivil insanların faili meçhul bir saldırıya maruz kalması ve genç yaşta hayatlarını kaybetmesi bizlerin de lanetlediği bir olaydır. Bu önergeyi gündeme alınmasını oylayalım” ifadeleriyle önergeyi oylamaya sundu.

Başkan Prof. Dr. Geçit başta olmak üzere meclisteki tüm üyelerin oylarıyla önergenin gündeme alınması kabul edildi.  

Önergenin kabulünden sonra konuşan Başkan Prof. Dr. Geçit, “Önergeyi, Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonumuza havale edelim. Komisyondaki arkadaşlarımızda Dilek Mahallesinde uygun yerleri belirleyerek gençlerimizin isimlerini yaşatalım” ifadeleriyle komisyona havale etti.

Yaşar KARAASLAN, malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Çağatay ÖNAL (8 saat önce)
    Yeşilyurt Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. İlhan GEÇİT'i kutluyorum.... Yirmi iki yıldır alışageldiğimiz ayrılıkçı, dayatmacı ve partizan zihniyetin dışına çıkılabileceğini mensubu olduğu partinin üyelerine göstermiş... Bu şehirde doğru şeyler de olabiliyor demek ki...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal TAN (8 saat önce)
    Soy ismimden de anlasılacagı üzere ONUR ve UMUT TAN benim kuzenlerim yani amcaogullarım evet bunlar iki kardeş cocukları ve iki evin tek erkekleri arkalarında ikisininde kendilerinden küçük kız kardeşleri kaldı Dilek kasabası HİLAN köyünün yerlisiyiz özellikle burada yani hilanda ikisinin de ismi yaşatılırsa belki de anneleri babaları çok mutlu olurlar İLHAN HOCAMLA HASTANEDE beraber calışmıstık amcaogulları için bişeyler yapabilirsem yardımcı olabilirsem ne mutlu bana tlf numaram:5424741544
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (2 gün önce)
    Konu aydınlığa kavuşsun ! Kimler korunuyor ?
    %60
    %40
    Yanıtla