SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gar Katliamı'nın Kurbanları Malatya'da da Anıldı

Gar Katliamı'nın Kurbanları Malatya'da da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Ankara tren garında terör örgütü DEAŞ tarafından yapılan bombalı saldırının 13'ü Malatyalı olan   103 kurbanı, katliamın 7'nci yıldönümünde Malatya’da da anıldı.

10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 103 kişi Malatya’da anıldı. 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’nda terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 103 kişi Malatya’da anıldı. Patlamada 12 can kaybı veren Malatya’da anma programına yaşamını yitiren ailelerinin, siyasi parti ve sendikaların katılımıyla gerçekleşti.

Saldırının 7’inci yılında hayatını kaybedenlerin anısına yaptırılan Barış Parkı’nda programda saygı duruşu ardında etkinlik, katılımcıların konuşması ve Barış Anıtı’na çiçek bırakılması ardından son buldu.

Katliamın 10'u Malatya'dan giden 13 Malatyalı kurbanı
Barış Mitingi için gidenlerin hedef alındığı bombalı saldırıda, çoğunluğu CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyesi olan ve Malatya’dan giden Eren Akın, Gülbahar Aydeniz, Onur Tan, Canberk Bakış, Kasım Otur, Sezen Vurmaz, Gözde Aslan, Umut Tan, Mehmet Ali Kılıç ve Mehmet Hayta’nın yanı sıra, mitinge Tarsus’tan giden Doğanşehir- Dedeyazılı Metin Peşmen ve Elbistan’dan giden Akçadağ-Kürecikli Seyhan Yaylagül’ün yanı sıra, Mersin’den giden Hekimhanlı öğretmen Ata Önder Atabay katledilmişlerdi.

Katliamda yaşamlarını yitirenlerden Peşmen’in dışındakilerin cenazeleri, Malatya’daki çeşitli mezarlıklarda toprağa verilmişlerdi.

Ankara'da anma
Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğündeki grup, saldırının 7. yılı nedeniyle düzenlenen anma programı için Ankara Garı önünde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin aralarında bulunduğu katılımcılar, "10 Ekim katliamını unutturmayacağız" yazılı ve terör saldırısında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının olduğu pankart açtı. Anma töreninde, yakınlarını kaybedenler tarafından 10 Ekim Anıtına kırmızı karanfil koydu. Katılımcılar, hayatını kaybedenlerin tek tek adını okuyup “Yaşıyor” diye slogan attı.

"Adalet aramaya devam edeceğiz"
Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ekim Katliamı’nın 7. Yılında katliamın olduğu Ankara Garı’nda düzenlenen anma etkinliğine katıldı, hayatını kaybeden Malatya Gençlik Kolları üyelerinin aileleri ile birlikte patlama alanına karanfil bıraktı.

Ağbaba burada yaptığı değerlendirmede; “10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ında IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırı sonucu ülke tarihimizin en büyük katliamını yaşadık. Ülkenin dört bir yanında adalet,özgürlük ve demokrasi taleplerini duyurmak için Ankara’ya gelen 103 insanımız gözü dönmüş IŞID terör örgütü tarafından hunharca katledilirken ve yüzlerce insanımız yaralanmış veya sakat kalmıştı. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen yüreklerimiz de halen yitirdiğimiz yurttaşlarımızın acısını hissederken, kaybettiklerimize dair yaşadığımız özlem ve hasret asla ve asla dinmemiştir.” Dedi.

Cumhuriyet tarihimizin en kanlı katliamı olan 10 Ekim Ankara Gar saldırısının aynı zamanda CHP tarihinin de en büyük toplu katliamı olduğunu kaydeden Ağbaba, “Katliamda Malatya‘dan 12 barış güvercinlerimizi yitirdik. Malatya gençlik kolları yönetiminin neredeyse tamamı ya hayatını kaybetti veya yaralandı. Kolumuz kanadımız kırıldı” dedi.

2,5 yıl devam eden ve sonuçlandığında hayal kırıklığı yaratan katliam davasının her duruşmasında adalet taleplerinin haykırıldığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye tarihinin en kanlı katliamında sadece birkaç kişinin cezalandırılmasıyla adalet gelmez. Biz katliamın tüm sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Eli kanlı terör örgütü IŞİD’in bu topraklarda cirit atmasını sağlayanlar, katliam öncesinde istihbarat zafiyeti yaşatanlar, katliam esnasında ve sonrasında skandallarla bilançoyu ağırlaştıranlar mutlaka hesap vermeli, cezalarını çekmelidir. 103 insanın öldüğü bir katliamın siyasi hiçbir sorumlusunun olmaması kabul edilemez.103 barış güvercinimiz için adalet aramaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Tatar (1 yıl önce)
    1993 ve 2015 derin devletin en feci sahne aldığı tarihimizin kara lekeleridir..
    %55
    %45
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bir katliamın anma yıldönümü, chp dışında diğer patilerden hiç ses veya katılım yok. Bu ne demek bilmiyorum. Ancak bir katliamda bile ortak ses ve yürek olamamak çok acı. Bu kadar kamplaştırıldık, ötekileştirildik. Bu ortamı sağlayanlara yazıklar olsun.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Bakıyorum da bu kadar insanın Başkentimiz Ankara'nın göbeğinde katledilmesini pek te önemsemiyoruz. Neden? Birlik beraberlik istiyorsak hep beraber bu deaş terör saldırısına karşı birlik olmamız gerekmez mi?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    %86
    %14
    Yanıtla