SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gar'ın Kampanası Bulunmuş.. Hem de Nerede?..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tren Garı'nın, yılbaşı gecesi çalınan "tarihi" çanı, bir süre sonra bulunarak, bu kez "daha sağlam" bir şekilde yerine takıldı.

1931 yılında hizmete giren Malatya Tren Garı'nda, tren hareket vaktini yolculara duyurmak üzere, gar ana binasının duvarına monte edilen kampananın, yani çanın yerinde olmadığı, 2006 yılbaşı gecesinden hemen sonra farkedilmişti. Gardaki "tarihi saatin" hemen birkaç metre yanında, gişe civarındaki duvarda asılı olan çanın, yılbaşı gecesi çalınmış olabileceği değerlendirilmiş, 30 kiloluk çanın çalınması, eleştirilere yolaçmıştı.

Söz konusu çanın, bu olaydan kısa bir süre sonra bulunduğu belirlendi. Emniyet Müdürlüğü binasına 200 metre mesafede, yine 24 saat polis, inzibat ve bunun yanı sıra TCDD'nin özel güvenlik görevlilerinin bulunduğu tren garından çalınmış olmasına ilişkin haberlerin basında yeralmasından birkaç gün sonra çanın bulunduğu, olayla ilgili de 2 kişinin o dönemde yakalandığı belirtilirken, çanın bulunmasının kamuoyuna yansıtılmadığı öğrenildi.

Çan hırsızlığının ardından, polis soruşturmayı sürdürürken, TCDD görevlilerinin, o civarda sürekli dolaşan ve "balyci" diye tanımlanan bazı madde bağımlılarından şüphelendiklerini bildirdikleri, polisin bu doğrultuda, tanıma uyan 2 kişiyi yakaladığı, bu kişilerin çanı çalanlar olduğunun saptandığı, ifadelerinde çanı bir hurdacıya sattıklarını söyledikleri bilgisi edinildi.

Bu ifadelerin ardından, çanın satıldığı hurdacıdan alındığı, bu kez duvardaki yerine "çıkarılmayacak" şekilde kaynak yapılan halkanın ucunda asıldığı görüldü.

Çanın çalındıktan sonra bulunmasına ilişkin haber de, bir ilaç şirketinin özel vagonunun Malatya Gar'ına gelmesi nedeniyle düzenlenen töreni izlemeye giden gazeteciler tarafından durum farkedilince toparlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız