Malatya'da Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 'Geleneksel 2018 Meslek Ödülü', Doğan Haber Ajansı (DHA) Adana eski bölge temsilcisi hemşehrimiz Orhan Apaydın'a (fotoğrafta solda) verildi.
Meslek Hizmet Ödülleri için kentteki bir otelde düzenlenen törene; DHA Adana eski bölge temsilcisi Orhan Apaydın, kulüp yöneticileri, STK temsilcileri ve üyeleri katıldı. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ödüle laik görülen Apaydın'ın, özgeçmişi okundu. Rotary Kulübü kurucularından Oktay İpekçi tarafından '2018 Meslek Hizmet Ödülü'ne layık görülen gazeteci Orhan Apaydın'a plaketi verildi. Törende ayrıca Yusuf Özkan'a da 'Meslek Hizmet Ödülü', kulübün Dönem Başkanı İrfan Aksoğan tarafından verildi.
Orhan Apaydın, anlamlı günde, katılanlarla beraber olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Bu vesileyle Anneler Günü'nü kutluyorum. Anneler, her zaman heyecan yaratan insanlar yetiştirmiştir. Bizden öncekilerin arkasından laik olmaya çalıştık. Çabalarımız onun içindi. 20 yıl önce Adana'da yine böyle Rotary Kulübü'nün 'Meslek Hizmet Ödülü'nü almıştım. Bugün de kadirşinas Malatya Rotary Kulübü'nün bu lütfu ile anlıyor ki; 20 yılda çizgimi değiştirmedim. O nedenle sizlere laik olmaya çalıştım. Sizler bu derneklerde, bu topluluklarda Malatya'nın çağdaş yüzlerisiniz, ışıklarısınız. Hep böyle devam ediniz. Hepinize müteşekkirim" dedi.
Malatya Rotary Kulübü Başkanı İrfan Aksoğan ile gelecek dönem başkanı Yunus Gök ise konuşmalarında hizmet ödüllerini alanların yaşamlarındaki başarılarla anlatıp kutladı.
ORHAN APAYDIN ÖZGEÇMİŞİ
1950’de Trabzon’da doğdu, 1 yaşına girmeden babasının memleketi olan Malatya’ya gelip 31 yaşına kadar bu topraklara ayak basıp, sularından içip havasını soludu.
Henüz 17 yaşındayken kentin sosyal yaşamına adım attı. Gazeteciliğe, tiyatroya, müziğe merak sardı. Radyo ve tiyatro etkinliklerinin amatörleri arasındaydı. Kentin ilk gazinolarında sunuculuk, turne konserlerinin organizatörlüğünü yaptı. 1973’de Malatya Kayısı Festivallerini başlatan ilk komite ve derneğin kurucularından biri oldu.
Yerel Görüş Gazetesi’nin yöneticiliğini yaptığı dönemde abonelik sistemi yerine bayilerde satış grafiğini başlattı. Tarafsız ve kent sorunlarına eğilen gazetecilik anlayışını yeniden hakim kıldı. Diğer yandan Hürriyet, Milliyet ve TRT muhabirlikleri yaparken, Malatya’nın sancılı dönemlerinde sorumlu bir gazetecilik örneği verdi. İnönü Üniversitesi’nin kuruluşunu sağlamak üzere kurulan derneğe öncülük yapıp, tabelasının asılmasını sağlayan ekipte yer aldı. Aynı yıllarda, Malatya’nın TV yayınlarını izleyebilmesi için büyük çaba harcadı. Mesleği gereği Malatyaspor ile yakından ilgilendi, başarılarını ulusal gazetelerin sayfalarına taşıdı.
Gazetecilikteki başarısı dikkat çekince önce Hürriyet, sonra Milliyet gazetelerinin Adana bürolarında muhabirlik, istihbarat şefliği ve ardından Mil-Ha ile Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü. Malatya ve Adana’da bir çok gazetecinin yetişmesine emek verdi. Adana’da Türkiye Gazeteciler Sendikası Şube Başkanlığı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Basın Meclisi Genel Sekreterliği, Yazarlar Evi Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.
1993’de Adana Seyhan Rotary Kulübü’nün ‘Yılın Meslek Adamı Ödülü’ne layık görüldü. 2013’de ‘Adana’ya Güç Verenler’ seçiminde 25 kişi arasında yer verilen bir Malatyalı olarak gurur kaynağımız oldu. Bu nedenle kendisini tanıtan bir albüm/kitap yayınlandı. 1968-1981 döneminde Malatya’da yaşanan sosyal ve siyasal gelişmeleri Sinemacı Ali Özgentürk’e anlattığı 2 saatlik görüntülü röportajı, Kadir Has Üniversitesi’ndeki dijital arşivde yer aldı. Adana’da 1987’de kurulan Malatyalılar Derneği’nin son 15 yılında çeşitli kademelerinde görev aldı. Bu kentteki fuarlarda Malatya ürünlerinin tanıtımına katkı sağladı, hemşerilerimiz arasında tanınan bir isim oldu.
Adana’ya yerleşmesine rağmen Malatya ile bağını hiç koparmadı. Zaman zaman malatyahaber.com’da anılarını ya da kentimize dair uyarılarını yazdı. Yöremiz özelliklerini yansıtan mısraları derledi. Yerel yemeklerimizi sadece Adana’da değil, Ankara ve İstanbul’da da tanıtma projeleri geliştirdi.
Battalgazi Belediyesi’nin Hükümet Binası arkasındaki parkta oluşturduğu ‘Medeniyet Ağacı’ndaki “Büyük Şahsiyetler” arasında adı yer alan Orhan Apaydın, Nuran Hanım ile evli. Avukat olan 2 kız babası. Abisi Ayhan Apaydın erkek terziliği dalında Dünya Birinciliği kupasını kazandığında, medyada ‘Malatyalı Ayhan Dünya Birincisi’ başlıklı haberler yayınlanmıştı…
malatyahaber.com- Bülten