SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteci Raşit Kısacık Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2021-12-09 00:46:35
Gazeteci Raşit Kısacık Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci- Yazar Raşit Kısacık, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uzun süredir çeşitli rahatsızlıklarından dolayı tedavi gören Raşit Kısacık'ın Koronavirüs'e yakalandığı ve bu nedenle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Malatya yerel basınında çeşitli görevlerde bulunan ve bir dönem de Anadolu Ajansı'nın Diyarbakır Bölge Müdürlüğü görevinde de bulunan 70 yaşındaki Raşit Kısacık'ın cenazesi, kılanan cenaze namazının adından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

RAŞİT KISACIK KİMDİR?

1951 Malatya doğumlu olan Raşit Kısacık, 27 yıldır Sarı, 23 yıldır da Sürekli Basın kartı sahibiydi. Lise yıllarında (1968) yerel bir gazete de küçük mizahi fıkralar yazarak yazım hayatına başladı. Aynı yıllarda gündüzleri o gazetenin muhabirliğini yaparken, gece de amatör bir tiyatroda küçük rollere çıkıyordu. Zaman buldukça da bir aile gazinosunda hem sunuculuk yapıyor hem de vurmalı çalgılar çalıyordu. 12 Mart Sıkıyönetim Döneminde Ankara Mamak’ta cezaevlerinin bulunduğu yerde vatani görevini yaparken (Mahkemelerde inzibat görevi) sivil yaşamımda gazetecilik yaptığı anlaşılınca Adana Dörtyol Tabur Komutanlığı’na gönderildi. Bir nevi sürgün yeri sayılan Dörtyol'da öğretmen çavuşluk yapmaya başladı. Vatani görevini tamamladıktan sonra 1973 yılında Malatya Gayret Gazetesi'nde muhabirlik, yazarlık ve yöneticilik yapmaya başladı. Daha sonra Görüş Gazetesi'ne transfer oldu. Sonraki süreçte Tercüman Gazetesi'nin daha sonra da Cumhuriyet Gazetesi'nin Malatya temsilciliği yürüttü. 1977- 1980 arasında CHP'den Malatya Belediye Meclis  üyeliği yaptı. Üniversitenin açılması, Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması, Malatya’nın TRT yayınlarına, TV’ye kavuşması için yapılan çalışmalara katkıda bulundu. ardından 1982 yılından  2000 yılına kadar Diyarbakır'da Hürriyet Haber Ajansı ve AA Bölge Müdürlüğü görevinde bulundu. AA'daki Genel Müdür değişikliği üzerine emekliye ayrıldı.  Tekrar Malatya'ya dönen Kısacık, Malatya'da Malatyalılar Derneği'ni kurdu, ilk başkanı oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı, yerel Bakış Gazetesi'nde çalıştı. Kısacık, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Kısacık, İran-Irak savaşı başta olmak üzere Ortadoğu’da bazı savaş ve çatışmaları takip etti. Özellikle Kuzey Irak’a yapılan 25 sınır ötesi operasyonu da izleyip, kitaplaştırdı. Malatya’ya yerleşen Kısacık terör konusunda kitaplar yazmaya başlamış. Birçok ödül sahibi de olan Kısacık Malatya Gazeteciler Derneği ve bazı sivil toplum örgütlerinin başkanlığını yaptı.

Yağlı İpte Demokrasi, İhanetin Adı Yok Mustafa Kemal'e İlk Suikast Girişimi, Kuzey Irak'a Son Operasyon, Minareden Kandil'e PKK Tarihi-Eylemleri-Stratejsi / Kürt Sorunu ve Etnik Örgütlenmeler-3, Kanlı Oyun / TSK, PKK'ya Dur! Dedi, Terörün ve Ölümün Kodu:33, Rizgari ve Ala Rizgari Kürt Sorunu ve Etnik Örgütlenmeler-2, Dicle'de Kül Hayatlar, Nurhak'tan Mamak'a Bir Gazeteci - Bir Asker - Bir Darbe,Güneş Operasyonu Bilinmeyen Yönleriyle Irak'ın Kuzeyine Son Sınır Ötesi Operasyon, Kawa Kürt Sorunu ve Etnik Örgütlenmeler-1, Mustafa Kemal'e İlk Suikast, ABD'den Kürtlere Bir Demet Kerkük, Cumhuriyet'in İlanından Bugüne Malatya'da Toplumsal Olaylar, Dünyada ve Türkiye’de İşkencenin Tarihi, Cumhuriyet’in İlanından Günümüzde Sıkıyönetim Bildirileri, Ermeni Sorunu'nda Çözümün ve Çözümsüzlüğün Adı: 4T 100. Yılında Ermeni Sorununa İki Taraflı Bir Bakış, Yunus 66 Bilim ve Kuran Işığında Diğer Dünyalarda Yaşam, Diyarbakır Cezaevi İşkence ve Ölümün Adresi.

malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

ARŞİV FOTO: Raşit Kısacık'ın Görüş Gazetesi yıllarından

FOTO:  Kısacık'ın cenaze töreninden- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Hayrullah (2 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin. Yakınlarının ve camiasının başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (2 yıl önce)
    Üyesi olduğum Malatyada Malatyalılar Derneğinin kurucuları arasında yer alan Raşit Kısacık'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.Başta ailesi olmak üzere basın camiasının başı sağolsun.Mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Necati BAY (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan tuğrulca (2 yıl önce)
    Raşit ağabeye Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Yaşadığı dönemlere kayıtsız kalmayan, geride onlarca araştırmasıyla tecrübelerini miras bırakan değerli bir gazeteciydi Raşit ağabey. Rabbim rahmeti ile muamele etsin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertaç Önal (2 yıl önce)
    Seni Görüş Gazetesinde çalışmaya başladığında tanıdım. Esprili,şen, şakrak bir muhabirdin.Sonraki günlerde arkadaşlığımız hep devam etti.Olaysız geçen günlerde zaman zaman "Gazeteye ne yazacağız Ah! Of !" demene oda arkadaşın Orhan Apaydın sana çıkışır, "içimizi karartma" deyince araştırmacılığa başladın.İlk araştırma yazın taş ocaklarında sigortasız çalışan " BALAST İŞÇİLERİ" idi.Bayağı ses getirmişti o yazı serin. Çok çalıştın, çabuk yoruldun be Raşit.Güle, güle.Seni unutmayacağız. Mekanın cennet olur inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan Çekin (2 yıl önce)
    Derneğimizin bir önceki başkanı, terör ve güneydoğu konusunda onlarca kitabın yazarı, sarı basın kartı sahibi Malatya basının değerli isimlerinden RAŞİT KISACIK kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allahtan rahmet, kederli ailesine ve bütün meslektaşlarımıza sabrı celil diliyoruz. MAG-DER - Malatya Radyo, Televizyon ve Gazeteciler Derneği Yön. Kurulu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Malatya bir öz evladını daha kaybetti.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Alarga (2 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin, Mekanı Cennet Olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Barış Yılmaz (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, çok değerli bir gazeteci, Malatya aşığı bir insandı. Duayen meslek büyüklerimizin aramızdan birer birer ayrılması çok üzücü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Malatya'da Malatyalıların garip kaldığını 16 yıl önceden görüp Malatya'da Malatyalılar Derneğini kuran üstad, ruhun şad, mekanın cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (2 yıl önce)
    Allah rahmet etsin. Başta ailesi olmak üzere Malatya basın camiasına başsağlığı dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Malatya'nın sorunlarını çok iyi bilen her yerde bu sorunları dile getiren Malatya'da Malatyalılar derneğini kuran dev çınar ilimizin değerli gazetecisi Raşit kısacık abimizi kaybetmek bizleri üzmüştür, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun diyorum, ailesine başsağlığı dileriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • YASİN ÇİFTÇİ. (2 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin Raşit Ağabeye...??
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (2 yıl önce)
    Halamın damadıRaşit ağabey ardında onlaca kitap,yüzlerce yazı vb bırakarak göçtü cihandan.Rabbim rahmetini esirgemesin.Dostları,arkadaşları güzel paylaşımlarla anıyorlar kendisini.Bir hoş sada bıraktı ardında.Basın camiası da vefasını en güzel şekilde gösteriyor sağ olsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ruşen uçar (2 yıl önce)
    malatya bir hafızasını kaybetti.makamı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla