SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteci Taner Atilla Hayatını Kaybetti

Gazeteci Taner Atilla Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Türk basınının duayen isimlerinden Gazeteci Taner Atila, İstanbul'da beyin ameliyatı nedeniyle tedavi görmekte olduğu Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

malatyahaber.com'un kurucularından İsmet Yalvaç'ın Malatya bölge temsilcisi olduğu dönemde Hürriyet Haber Ajansı'nın genel müdürlüğü görevinde bulunan ve 80 yaşında vefat eden Atilla'nın cenazesi, Çarşamba günü İstanbul- Kumburgaz Sahil Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra Kumburgaz Merkez Mezarlığı'nda defnedildi.

Ömrünün 63 yılını gazeteciliğe adayan Taner Atilla için Kumburgaz Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Taner Atilla'nın ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı. Eşi Elif Atilla, Taner Atilla'nın isteği olduğunu belirterek tabutu Türk Bayrağı ile örttü.

Atilla'nın Malatyalı olan eşi Elif Atilla, “Mesleğine aşıktı, işkolik bir insandı. Taner ile Ankara’da tanışmıştık. İşler nedeniyle İstanbul’a gelmiştik. Burada Hürriyet dahil birçok gazete görev almıştı. Eşimi üç aydır hayata döndürmek için mücadele eden hastane başhekimi dahil tüm yoğun bakım doktorlarına teşekkür ederim.” dedi.

Taner Atilla'nın kızı Bilge Atilla ise, "Ben çocukluğumdan beri babamın işine bağlılığını gördüm. Hayatının her anında kariyerine şahit olmadık ama mesleğine ne kadar bağlı olduğunu gördük. Bize de vatan ve devlet sevgisini aşıladı. Sadece vatanı için, milleti için halk için haber peşinde koştu. Anadolu'nun her yerine ayak basmıştı" diye konuştu. 

Meslektaşı Nazif Okumuş da, "Haberin bütün öznelerinin oluşması için mesai arkadaşlarıyla ciddi bir iletişimde olan çok karakterli ve mesleğe kendini adamış bir abimizdi. Çalışanlarının emeklerinin emeksiz kalmaması için emek veren bir insandı" şeklinde konuştu.

Taner Atilla'nın vefatı nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlanan mesajda, “Değerli meslektaşımız Taner Atilla'yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Taner Atilla'nın ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz.” denildi.

TANER ATİLLA KİMDİR?
1942 yılında Kayseri'de doğdu. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Mesleğe 1959 yılında foto muhabiri olarak Ankara Zafer Gazetesi'nde başladı.

Zafer, Ulus, Hayat ve Ses mecmuaları, Dünya, Tercüman, Hürriyet, Hürriyet Haber Ajansı, Milliyet, Milliyet Haber Ajansı ve Yeniçağ Gazetesinin de içinde yer aldığı A Yayıncılık AŞ.'de çalıştı.

Bu medya kuruluşlarında muhabirlikten genel müdürlüğe kadar görev yaptı. Çeşitli mesleki ödülleri bulunuyor.

“Güneydoğu Olayları ve Gerçekler” ile “Fotoğraf Sanatı” kitapları yayınlandı. Sürekli Basın Kartı sahibi Taner Atilla evli, dört çocuk babasıydı.

malatyahaber.com- hurriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bülent Korkmaz (2 yıl önce)
    İsmet Abi, başın sağ olsun, başımız sağ olsun. Kendisini senin kadar tanımasam da, Taner Abinin gazetecilik mesleğinin, muhabirliğin çok önemli isimlerinden biri olduğunu biliyorum. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun.
    0
    0
    Yanıtla