SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Gazeteciye Görevi Başında Alçaklar Saldırdı

0
Güncellendi - 2021-10-30 09:46:45
Gazeteciye Görevi Başında Alçaklar Saldırdı
A- A+ PAYLAŞ

HIRSIZI, UĞURSUZU, YOLSUZU, NAMUSSUZU VE DE BUNLARIN KULLANDIĞI 'İTİ- KOPUĞU' ÇOK KIZDIRDI!.. Malatya’nın deneyimli gazetecilerinden, kamu kurum ve kuruluşlarındaki hırsızlık, yolsuzluk ve yasa dışı işlemlere yönelik belgesel haberleri ile tanınan Burhan Karaduman, Kernek Meydanında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve Kernek Meydanının açılış törenini takip ederken, 4-5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saat 19.00’da başlayan kutlamalarda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşması sırasında protokol sıralarının arka tarafında meydanın genelinin fotoğraf çekmek için ilerleyen Gazeteci Burhan Karaduman, aniden “Sana, ….  selamlarını getirdik” diye bağırarak koşup gelen 4-5 kişilik, bir alçak eşkiya grubu tarafından tekme-tokat saldırıya uğradı.

Tetikçi şehir eşkıyaları, Malatya Valisi’nin 15 metre arkasında gazeteciye saldırdı 

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Jandarma Komutanı’nın da oturduğu protokol sıralarının 15 metre arkasında, yüzlerce resmi ve sivil polisin görev yaptığı alanda gerçekleştirilen alçak saldırıda, Gazeteci Burhan Karaduman, yüzüne, gözüne, sırtına, kafasına, bacaklarına tekme ve tokatla yapılan saldırılara maruz kaldı.

Tetikçi şehir eşkıyalarının, vücudunun çeşitli yerlerinde darp ettiği Gazeteci Burhan Karaduman, saldırı sonrası ilk tedavisi 112 ambulansında yapıldıktan sonra, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Saldırganlar ve Azmettiriciler Hakkında Çok Yönlü Soruşturma Başlatıldı

Saldırı sonrası, Çevik Polis, saldırganlarını peşine düşerken, Malatya Emniyet Müdürlüğü saldırganların ve saldırganları azmettirmiş olabilecekler hakkında çok yönlü soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Burhan Karaduman, kendi internet sitesinde bir süredir, ‘siyasi nüfuz kullanarak’ bazı resmi kurumların başına getirilen çapsız muhterislerin kısa sürede mal varlıklarında meydana gelen artışları, kurumlarındaki  şaibeli işlemleri, yasadışı ve keyfi uygulamalarıyla ilgili  ilgili iddiaları gündeme getiriyordu. Karaduman, bu nedenle söz konusu kurumların yönetiminde, ‘eş yönetim’ oluşturduklarını belirtirken, bu kurumlara ‘eski hükümlü’ kontenjanından alınan ve bu kurumlardaki yanlışları dile getiren insanları tehdit etmekten başka bir işi yaramayan bazı sabıkalı kişilerin de sözlü- yazılı saldırılarına hedef oluyordu.

Karaduman, kendisini bir süredir tehdit eden ve azmettirici şüphelilerin isimlerini verdi

Saldırıdan sonra ifadesine başvurulan Karaduman’ın, saldırının azmettiricileri olarak aralarında bir milletvekilinin de akrabası olan şahıs da dâhil olmak üzere, daha önce açık ya da üstü kapalı tehdit aldığı şüphelilerin isimlerini verdiği öğrenildi.

Hastaneye çok sayıda ziyaretçi geldi

Bu arada Gazeteci Burhan Karaduman’ın tedavi altına alındığı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karaduman’ın durumunu öğrenmek isteyenlerin akınına uğradı.

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, Malatya Tarım Platformu Başkanı Ihsan Akın, Sonsöz Gazetesi Yayın Yönetmeni Ali Er, İYİ Parti Medya Sorumlusu Cem Parlak, ESKKK Başkanı Ali Evren, Malatya Belediyesi yetkilileri, çok sayıda gazeteci ve Karaduman’ın yakınları Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek, Karaduman’ın durumu hakkında bilgi aldı.

malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Geçmiş olsun, YİĞİT ABİ,SUSMA YAZ, meydan kalpazanlara kalmasın, seninle birlikte diğer Gazeteci arkadaşlar da yazsın, AYDINLATIN MİLLETİ hiç bir şey gizli kalmasın, hatta kimse her şeyi halının altına süpürmesin.....................
    0
    0
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (2 yıl önce)
    İndirin artık Aysun Bay Karabulut'u çözülsün. Öznur Hanımdan da sıkıldık. Yeter gayri. Ercan Karabulut'u sürekli görmek zorunda mıyız? Yazan adam gibi adam . Kalemin kılıç kadar keskin olmaya devam etsin. Geçmiş olsun arkandayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Nedense azmettirici olarak herkesin aklına aynı isim geliyor :) Evet, Malatya'yı yiyip bitirmeye azmetmişler, bir gazetecinin üstüne üç beş kopuğu salmaya mı azmetmeyecekler?
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Sarıoğlu (2 yıl önce)
    Burhan kardeşime yapılan bu alçak saldırıyı nefretle kınıyorum. Malatya adına da utanç verici, küçültücü olan bu olayı yapanlar, yaptıranlar utanmaz insanlardır. Yazıklar olsun onlara. Burhan kardeşim geçmiş olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Tek bir şey söylemek istiyorum. Neden malatya turgut özal üniversitesinde tüm sesli görüşmeler watsap üzerinden gerçekleşiyor?? (ses kaydına alınamıyor) Bunun cevabını vermek için çok zeki olmaya gerek yok. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Aynur hanımin yorumuna gönülden katılıyorum. Malatyanın başına bela olan ve kamuoyu nezdinde saldırının 1 numaralı zanlısı olan zatın attığı twite baktım. Twitin altına 3 saatte 34 yorum yazılmıs fakat 33 tanesi gizlenmis. Saldırıya uğrayan arkadaşın ismini dahi yazmayan, şifa dilemeyen, bir geçmis olsun demeyen bu açıklama aslında olayın failleri ile ilgili çok ciddi ipuçları veriyor. 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminden ancak 13 gün sonra twit atabilen ve bunu 5 yıldir twitterinda başa tutturan korkaklar, pısırıklar bilsinler ki Burhan Karaduman yalnız değildir. Malatya alçaklara, namussuzlara ve onların kopuklarına boyun eğmeyecektir. Makyaj yüzdeki pisliği örtebilir ama bilinsin ki kirli gönülden gözlere ve yüze fışkıran pisliği asla örtemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Kamuda eğer yapılıyorsa para yenilecek rüşvet alınıp verilecek yerler bellidir ,bu durumu bugünkü teknoloji ile devlet birimlerinin tespit etmesi çok kolaydır,varsa böyle insanları tespit edersiniz gerekli cezayı verirsiniz ve dersiniz ki rüşvet alanida verenide Allah lânet etsin,1994 belediyeleri milli görüş olarak kazandığımız da bütün belediyelere yukardaki hadisi aşmış asmakla kalmamış o belediyelere rüşveti sokmayarak uygulamıştık ,biz insanlar ne istiyoruz herkese eşit uygulanan adalet,kamuya giriş ve yükselmeler de mülakatın yani torpilin kalkması belediyeler dahil kamuya ÖSYM nin yaptığı sınavla elaman alınması,varsa rüşvetin önlenmesi,kamu harcamalarının açık ve denetlenebilir olması,kamuda savurganlıgin önlenmesi inşallah benim torunlar bu güzel günleri görür diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cansu (2 yıl önce)
    Bu olayı kimin gerçekleştirdiğini herkes biliyor. ..... olayı kapatır merak etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (2 yıl önce)
    Gazetecimize, başınıza yapılan bu alçak saldırı bütün Malatya halkına yapılmıştır.Haksiz rant akraba devsirmeligi,beşik ulemaligi, kısacası liyakatsiz atamalar ve yoksul işsiz halkın sırtında bir yere gelenlerin menfur saldırısı güzelim malatyam artık aç gözünü bu kirli oyunu boz ,oyunu ona göre kullan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynur (2 yıl önce)
    Öncelikle bu menfur saldırıyı esefle kınıyorum. Söz konusu saldırı haberini duyan bir çok kişinin aklına gelen ilk isim olan kifayetsiz muhteris sözde bir açıklama yapmış. Şiddetin her türlüsüne karşıyız diyip saldırıya maruz kalan gazetecinin ismini zikretmiyor, bir gecmiş olsun bile demiyor. Dostlar pazarda görsün. O kadar çapsız ve o kadar kurum kültüründen uzak ki, yaptığı açıklamayı, bizzat kendisine makam tahsis etmek için kurulan ve adına açıklama yaptığı kurumun internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bu dünyada hiçbir şey karşılıksız kalmaz.Gün gelir bulur.Biz bunu hep böyle gördük,yaşadık.Saldırganlar unutmayın gün gelecek Adalet sizede lazım olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yanlış yapanların ellerini kollarını sallayarak gezmeleri hiç bir şey yapılmaması yapılsa da hiç bir sonuç çıkmaması bizleri uzerken eşkıya kırıntılarına cesaret vermekte ve yanlış yapanın yaptığı yanına kâr kalmaktadır,inanın yazı yazmaya , görüşümüzü belirtmeye bile cesaret edemez duruma geldik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Rahmetli babam derdiki evlat et kokarsa tuz atarsın tuz kokarsa ne yapacağız, maalesef ülkemizin durumu kokan tuza benziyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Alçaklara
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Karaaslan (2 yıl önce)
    Görev sorumluluğu bilinci ile hiçbir detayı kaçırmamak için Kernek Meydanı'nın her metrekaresini adım adım dolaşan mesleğimizin acar muhabiri Burhan (Karaduman) kardeşimize yapılan korkakça ve kalleşçe saldırıyı kınarken, saldırıyı gerçekleştiren "Onuru- gururu cüzdan ve makam olan güruha da bir çift sözümüz var. O da şu " Dimdik ayaktayız! Kalemimizle- yüreğimizle dimdik durmaya devam edeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Hem çalacaksın haksız yere makam işgal edeceksin Doğrular söylendiğinde alçakça haince saldırıp tehtit edeceksin . BURHAN KARADUMAN YANLIZ DEĞİLSİN DREJEN AŞİRETİ SONUNA KADAR ARKANDA
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Demek ki gazeteci doğru yoldaymis bu kadar protokol içinde yaptılarsa arkasında demekki birileri var gazeteci yediği dayakla kalır vurana kar kalan sistem olustu
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun. Umarım bu yaşanılanlardan sonra geri adım atmaz. Hak etmeden full torpille gelip koltuga oturan, her gün sağda solda gezip, kurumu babasının çiftliği gibi kullanan, kanun kitap bilmeyen kişinin haberini yapmaya devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • davut (2 yıl önce)
    işinize gelince isim veriyorsunuz işinize gelmeyince azmettirici bir milletvekilinin de akrabası olan şahıs olarak geçiştiriyorsunuz . sanırım sizin de korkunuz var.
    0
    0
    Yanıtla
  • "Lafın tamamı aptala anlatılır" diye güzel bir deyim var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Herkes biliyorki, bu olayın gerçekleşme nedeni burhan beyin gerçekleri dile getirmesi. Ama boşuna merak etmeyin. Bu olayı kimin yaptırdıığı çıkmaz. Akp kendi çürüğünü, kendi atadığını bozuk diye servis etmez. Ah ah bunu yaptıran chp li yada iyi partili olaçaktıki 2 saat içinde kameralar önünde açıklayalardı.Akp oy filan yok. Artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Takip ediyoruz.Bunlar kim ve bunları kim azmettirmiş.Bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yücel (2 yıl önce)
    Malatya’da kimsenin can güvenliği kalmamış! Başarılı isini yerine getirmeye çalışan gazeteciye saldıran saldırtan azmettiren kişi kesinlikle bellidir...Neden bunlar gizlenmekte…Neden ismi açıklanmıyor…
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    geçmiş olsun malatya basın,nının sevilen isimlerinde burhan karadumana allah şifa versin ona el kaldıran larda çezasını ceksin gecmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Çakallara bak resmen devlete meydan okuyorlar.Bunların cezasını fazlası ile keserek devlet büyüklüğünü gösterir umarım ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (2 yıl önce)
    Lanet olsun ülkeyi bu hale getiren vandal zihniyete
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Memleket de denetleme olmayınca, hukuk dışı her şey yaşanır hale gelir! Bütün Devlet memurlarının, Devlet ile bağlantılı kuruluşların ve çalışanlarının hesapları ve mal varliklari yıllık denetlenmedikce maalesef Devlet, Devlet özelliğini yitirecektir. Millet asgari ücretlere mahkum edilmişken, birilerinin cikip (özellikle sözde milletin temsilcileri) şaşalı yaşam tarzları ile insanlarin akli ve vicdaniyla dalga geçip kuçumsememeli. Özguven sarhoşluğu içerisinde bilincini kaybetmemeli. Maalesef nereden gelip nereye gittigini kendi sahsi egosuyla "dün ne isem bu gün daha beteriyim" zihniyetinden uzaklaşilmali. Gelinen nokta maalesef "KRAL/KRALİÇE ÇIPLAK" noktasidir. Malatya o kadar kucuk bir yer ki..! Örneğin, Arastirma hastanesinden cikis yaparken ucretini odemeyip gisedeki gorevliye kendisinden ücret istedi diye işten kovduranimi dersin, avmelere gidip evine alisveris yaptirip gönderip parasini odemeyenimi.... Kardeslerini, yakin arkadaşlarini mulk zengini yapanlar mi? Birinin bi isi duser, baska birinin ibanina para yatir bakariz diyenler mi... Arş a çıktı arşa!!! Kim ya da kimlerin oldugu belli. Burhan Bey'e cok geçmiş olsun diyorum, Fakat bilinenlerin uzerinde birilerinin olduğunu dusunmeden de edemiyorum.(Devlet protokolünün hemen yanibasinda bu saldiri gerceklestigine gore) İnşallah oteki dunyada hesaplasilmadan bu dunyada hesabı sorulur. Çünkü bu düzen boyle gitmeyecek!
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bakalım ne olacak?Bu saldırıyı hangi cüretle yapabiliyorlar.Gazetecilerde olmazsa rüşveti,hırsızlığı,adam kayırmayı kim gündeme getirecek.Adalet bir gün illaki herkese lazım olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Vali, Emniyet müdürü ve belediye başkanının olduğu meydanda gazeteci saldırıya uğruyor ancak failler kaçıyor. O meydan da kuş uçsa emniyetin haberi olması gerekir. Güvenlik kameraları bu adamları tespit etmiş olamalıdır. Emniyet müdürümüzün bu failleri ve azmettiricileri bulup adalete teslim edeceğine inanıyoruz, güveniyoruz. Ancak gereken cezayı alırlar mı emin değilim. Çünkü bu adamlar arkalarına güveniyor ki bir kamu görevi yapan gazetecileri tehdit ve darp edebiliyor. Ne günlere kaldık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali yiğit (2 yıl önce)
    Gunduz engelli bir vatandaşımizin Cumhuriyet bayramı coşkusuna ortak olan ve haber yapan,akşam ise yeni duzenleme ile şehrimize kazandırılan Kernek meydanını haber yapmak için bulunan gazeteci adalet firarda isimli kitabinin yazarı inşallah adalet yerini bulur saldıriyi yapanlar hak ettikleri cezayı alırlar.Burhan Karaduman 'a yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum Burhan abi çok çok geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Saldırıyı yapanlar yakalanır ama azmettiriciler görevlerine devam eder. Adı bile soylenemez. Bu işler böyledir her zaman. Burhan Karaduman unutur. Zaman her şeyin ilacıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Eryılmaz (2 yıl önce)
    Gece gündüz demeden sahada birlikte mesai yaparak haber peşinde koştuğumuz bir basın emekçisinin gerekçesi ne olursa olsun böylesine bir vandallığa maruz kalması çirkinliğin ötesinde haydutluktur. Saldırganların bir an önce yargı önüne çıkarılarak, hak ettikleri cezalara çarptırılması temennisiyle geçmiş olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Hukuk gereğini yapmalıdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hukuk mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Saldırıyı yapanlar kadar o azmettiriciler de cezalandırılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan44 (2 yıl önce)
    Burhan bey çok düzgün namuslu ve kaliteli bir adamdır, çok geçmiş olsun, yapanlar yaptıranlar her kimse tez zamanda cezasını bulur inşallah.. Devletimizin namuslu savcılarına sonuna kadar güveniyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan Çekin (2 yıl önce)
    Kernek meydanı’nın açılış törenlerini takip ederken 4-5 kişilik bir maganda gurubunun saldırısına uğrayan yılların gazetecisi, değerli arkadaşımız Burhan Karaduman’a yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Orhan Çekin Mag-der –-- Malatya Radyo, Tv, Gazeteciler Derneği Bşk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Memleketin geldigi yere bak arkadas! Yüzyilin liderinin (!) ana muhalefet partisinin genel baskanina yapilan linc girisimini büyük gururla partililerine izlettigi topraklarda bunlar gayet normal! Artik devir zorbalik devri!
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Kayısı kentli (2 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun o çapulculara ve arkalarında yönlendiren o karaktersiz kimse gereği yapılmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Her türlü şiddeti,kaba kuvveti lanetliyoruz ve kınıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Geçmiş olsun diyorum iki gün önce ilimizde milletvekilliği yapan bir çok vekilin kirada veya 20 yıllık evlerinde otururken bir belediye başkanının görevi sonrası borçlarından dolayı evini satıp Bursa'ya gittiğini yazmış ve isim vermeden malatyadaki bazı bürokratların maaşları ile hayal edemiyecekleri ,il dışında ilimizde nasıl gayrimenkul sahibi olduklarının arastirilmasi gerektiği ile ilgili bir yazı kaleme almıştı saldırının sebebi bu olabilir,
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    adaletden de bu kişilere selam gider hakketiğini görürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Vay be devlet protokolü huzurda basına saldırı! Memleket ne hallere düşmüş... Bu saldırı Burhan Karaduman'nin şahsında Başta devleti temsil eden Malatya Valisi olmak üzere milletvekilleri, belediye başkanları ve emniyet müdürüne yapılmıştır. Tabi anlarlarsa Çok geçmiş olsun Burhan KARADUMAN kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla