Malatya'da 91 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi'ne hizmet binası satın alınarak derneğe bağışlandı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi'ne alınan hizmet binasının açılışı için düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, gaziler ve öğrencilerle kalabalık bir topluluk katıldı.
Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, daha önce kiralık olan hizmet binalarının kirasını ödeme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, kendilerine hizmet binası alınmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Akdemir, 91 Bin Dev Öğrenci Projesinden dolayı Vali Halil İbrahim Daşöz'e teşekkür etti.
Vali Halil İbrahim Daşöz de gazilerin yaptıklarının karşılığının asla mümkün olmadığını ancak böyle bir hizmet binasının alınarak bir şey yapmış olmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını söyleyerek, "Millet olarak şehit ve gazilerimizin haklarını ödememiz mümkün değildir. Onlara layık olarak güzel şeyler yapmalıyız. Bu hizmet binası ile onların yolunda olduğumuzu göstermek istedik" dedi.
Vali Daşöz, 91 Bin Dev Öğrenci Projesi ile öğrencilerin Malatya'da sosyal sorumluluk üstlendiğini söyledi. Daşöz, 91 Bin Dev Öğrencinin Malatya tarihinde hiç bir kurumun ve kişinin beceremediği işleri gerçekleştirdiğini belirterek, 7 tane okulun yaptırılarak 3 derneğe hizmet binası alındığını kaydetti.
2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ise yaptığı konuşmasında, "Şehitler ve gaziler Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Askerlik hizmetini ifa ettikten sonra sivil yaşama dönen evlatlarımızla olan bağımız mutlaka devam etmekte. Ancak, gazilerimizle olan bağımız bundan çok daha kuvvetli bağlarla sürdürülmekte. Bu düşüncelerimizi gerek ifadelerimizle, gerek icraatlarımızla sizlerde biliyorsunuz. Ben gazilerimize bir başka boyutta hitap etmek istiyorum; malumunuz bir toplumu millet yapan ulus yapan gözle görülen ve uğrunda canımızı verdiğimiz bir takım kavramlar vardır. Bunların başında vatan gelir, vatan birliği. Bunların başında bayrak gelir, bayrak birliği. Dil birliği, ülkü birliği. Bunlar bizim yazılı olan hukukumuzda da yer alan ayrılmaz bütünlük simgelerimizdir. Ben bunlara birde şunu ilave etmek istiyorum; eğer bir toplum, kendine o günleri, daha doğrusu yaşadığı günleri hediye eden şehidine ve gazisine ne denli sahip çıkıyorsa, buda toplumun millet olma yolundaki ivmesinin önemli bir göstergesidir. Duygularımı bunlarla ifade etmeyi düşünüyorum. Ayrıca çok anlamlı bulduğum ve anlamını uzun cümlelerle anlatma yoluna gitmeyeceğim, 'Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış insandır, onurlanmış askerdir' Bu sözün üzerine fazla bir şey söylemeyip, duygularımı bununla sizlere iletmek istiyorum" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra dernek binasının açılışı yapıldı.