SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece 'Duraksız Ulaşım" Uygulaması Başladı

0
Güncellendi - 2017-12-01 06:33:03
Gece 'Duraksız Ulaşım
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da tüm toplu taşıma araçlarında kadınlara özel hayata geçirilen 'duraksız ulaşım' uygulaması memnuniyetle karşılanıyor.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından hazırlıklarına başlanan uygulama ile akşam saat 22.00'den sonra kadınlar, durak gözetmeksizin istedikleri noktada otobüs ve trambüsten inebiliyor.

Akşam belli saatten sonra bindikleri toplu taşıma aracından istedikleri noktada inebilmenin sevincini yaşayan kadınlar, uygulama nedeniyle memnuniyetini ifade etti. Gece belli saatlerden sonra sokakların tehlikeli olabileceğini hatırlatan kadın yolcular, artık istedikleri yerden toplu taşıma araçlarından inebildiklerini kaydetti. Kadınlar, uygulama için Büyükşehir Belediyesine de teşekkür etti.

Yeni uygulama nedeniyle duraklar haricinde de sık sık durmak zorunda kaldıklarını belirten otobüs şoförleri ise kadınların en güvenli şekilde evlerine ulaşmasının hedeflenmesi nedeniyle uygulamadan şikayetçi olmadıklarını kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatya (6 yıl önce)
    uzun ve yoğun olan hatlara küçük dolmuşları vermişler millet parmak uçlarında yolculuk yapıyorlar inmesi bi dert binmesi bi dert asıl bayan yolcular orda sıkıntı çekiyorlar acaba merak ediyorum kendi eşlerini kızlarını böyle tıklım tıklım giden küçük özel otobüslere(dolmuşlara) bindirirler mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    karar doğru ama diğer trambüslerin kadınlar tarafından kullanılması azaltılmalı öyleyse
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    çok doğru bir uygulamaya imza atılmış düşünene ve uygulayana tebrikler aklınıza emeğinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Yabangulu (6 yıl önce)
    Tebrikler kırk yılda bir bir işe yaradilar kaldirim yapmayi cukur acmayi bırakıp insanlarin gercek gereksinimine önem vermişler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    çok doğru bir karar tebrik ediyorum bunu uygulamaya geçirenleri ipsizi var bakıcısı var sapığı var en azinda evine yakın güvenli bir şekilde inerler
    0
    0
    Yanıtla