SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece 'ACİL' Mesaj.. "Mecbur Kalmadıkça Dışarı Çıkmayın"

A- A+ PAYLAŞ

'SORUMSUZ VATANDAŞ' YAYIYOR.. Koronavirüs salgını Malatya'da her geçen gün etkisini artırırken, Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından, Malatya'da yaşayan vatandaşların cep telefonlarına gönderilen mesajda, "Mecbur kalmadıkça 15 gün boyunca dışarı çıkmayalım." çağrısı yapıldı.

Resmi rakamların aksine, hastane dolulukları ile hasta ve vefat sayılarında ciddi artışın görüldüğü Malatya'nın, koronavirüs salgınının en üst seviyede hissedilen illerden biri olduğu değerlendirilirken, 7 Eylül Pazartesi gecesi vatandaşların telefonlarına, Vali Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ortak imzasıyla gönderilen ortak mesaj şöyle:

"Kıymetli hemşehrilerimiz, sağlığınız bizim için çok önemlidir. Kendinizin, ailenizin ve toplum sağlığı için lütfen mecbur kalmadıkça 15 gün boyunca dışarı çıkmayalım. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım."

Salgın hastanesi olarak belirlenen Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde ilgili servislerin dolduğu, yoğun bakımlarda da aynı durumun söz konusu olduğu, ayrıca sağlık personelinin de salgının yoğunluğundan olumsuz etkilendiği, ciddi sayıda doktorun da hastalığa yakalandığı ifade ediliyor.

Bu arada, Malatya'daki ciddi tırmanışa rağmen, birçok vatandaşın, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmediği gözlenirken, bu durum kurallara uyarak günlük yaşamını sürdürmeye çalışan vatandaşların büyük tepkisine yol açıyor. Umuma açık yerler, toplu taşıma araçları ile ana caddelerde, maskelerini tavsiye edilen şekilde ya da hiç takmayanların ciddi bir sayı oluşturduğu gözlenirken, bu kişilere karşı caydırıcı önlemlerin daha da ağırlaştırılması gerektiği belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

57 yorum yapılmış

  • kont (4 yıl önce)
    Yorumlarin hepsini okudum corona yok diyenler gelsin koyunoglu mahallaesine baksin risk yok diyorlar hergun Ambulans burda burda oturuyorum bu yorumlari yazanlarin cogu esnaf cebini sisirme derdinde tekrar yasak gelmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    Sayın editör lütfen yetkililere iletin. En azından bu dönemde borcdan dolayı su kesintileri ni bir süre daha yapmasın belediye. Temizliğin başı su zaten. İnsanlar ekonomik olarak zaten bitik. Lütfen ses olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk cetin (4 yıl önce)
    Yeni camii tuvaleti, yenii camii arkasindaki ayakkabi tamircilerine, kayisicilara kilit vurun sifirlarsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Radîkal ve cesaretli kararlar almak gerek. Mesele can. Durum savaştan daha ciddi. Acilen 5 iş ğünü hafta sonları ile birlikte 9 gün dışarı çıkma kısıtlama uygulamasının getirilmesi ve duruma göre bunun ayda bir kere olmak üzere tekrar etmesi gerektiğini düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz Selim Kılıç (4 yıl önce)
    Bu yalana ne zamana kadar devam edilecek. Yeni olmayan bir hastalığa yeni bir isim koyarak ülkenin tüm faaliyet sahasını durdurmak hangi aklın işi. Test sonuçlarının çoğu yanlış. Pozitif denilen vakalarda semptom gösterenler rutin grip dışında hiçbir belirti göstermiyor. Panik ve korku yaratarak bir khaos havasi estirmenin kime ne faydası var. Dünyanın önde gelen bilim adamları ve doktorları coronanın abartıldığı ve bahsedildiği gibi bir tesiri olmadığını belirtirken bizim ülkemizde her gün korku pompalanıyor. Almanya’da 1000 doktor toplanıp Merkel’e, Alman halkını laboratuvar faresi yapmak istediği gibi bir suçlama yöneltiyor. Ülkeler 3 kuruş için insanlarını neden korkutur. Açık alanda yürüyen bir insana maske taktırılmasına 10 yıl sonra çocuklarımız kahkaha atıp gülecek. Yolda yürürken virüs nasıl bulaşıyor bir bilim insanı çıkıp anlatabilir mi? Çevremde onlarca pozitif vaka var ve hepsine sorduğumda normal gripten farki olmadığını belirtiyor. Yani görmeden konuşmuyorum. Evet yaşlı ve hasta olan insanlar ölümcül sonuçlarla karşılaşabiliyor ama bu durum yeni birsey değil. Doktorlar hastalarımıza taburcu olurken dahi enfeksiyon kapmamaları yönünde uyarılarda bulunur. Her yıl hastane enfeksiyonu denilen virüsten kaç kişi vefat ediyor degil mi? Çok basit bir hastalıktan hastaneye yatan insanlar ordan kaptıkları virüs ile hayatını kaybedebiliyor. Bir diğer durum psikoloji ve sosyoloji bilen hatta ufaktan tıp bilimine vakıf biri bilir ki korku ve panik hastalığı tetikleyen ve etkisini arttıran bir durum. O halde normal bir hastaya sanki kansere yakalanmış muamelesi yapmak doğru mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlasilan yusuf bey siz efnafsiniz normal girip gibiyse neden insanlar oluyo ben koyun oglunda oturuyorum esnaf cebini sisirecek diye insanlarin riske girmesimi gerekiyor gelin gorun malleyi gunluk anbulas burada hepsini taniyorum akram dun sabah vefat etti burda komsum suan yogun bakimda daha anlatiyimmi? Gelin beraber yerinde gorelim normal girip gibiyse mahalleyw gelin kendiniz gorun riski en dogrusu tekrar sokaga cikma yasagi getirilmeli.sayin vali durumun farkinda
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    lütfen devlet yetkililerine rica ediyorum yeni köy garajı eski sanai bülgei perşembe pazarı buralara evim yakın olduğu için bazen çıkıyorum.kesinlikle kurallara uymuyorlar.biraz daha sıkı denetim ve cezaların ağırlaştırılması lazım.saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Tüm olumsuzluklara ve eksiklere ragmen bazi kuralara uymak zor olmasa gerek. Tüm yetkililer maske takin diyor, bu kurala uymamak icin buyurun bir gerekce gösterin??!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (4 yıl önce)
    Vali yi neden suçluyorsunuz elinde gelen o sokaga çıkma kararı nı vali veremiyor test sayısını arttıramıyor ne yapsın haksız yere suçlamayın lütfen ulaşım işi valiye baglı degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (4 yıl önce)
    Sayın devlet büyükleri, sizde dahil olmak üzere sokağa çıkma yasağı getirin. Belki kökten çözmesede yarıdan yarıya kontrol altına alınır. Covid19 hastasının serbest gezdiği ve yakalandığındada sadece uyarılıp evine gönderilmeside pek normal değil. Hasta ve hasta olmayan olarak ayrım yapılacağına aslında hasta olmayıp ama kurallara uymayanlara caydırıcı cezalar getirilmeli, aksi takdirde genel olarak sokağa çıkma yasağı getirilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    vatandaşın bu açıklamalara uyması için ,devletin vermiş olduğu rakamlara güven duyması lazım.gerçek rakamlar verilse herkes işin ciddiyetini anlar ve kurallara uyar. vermiş olduğumuz rakamlara inanın diyorlar sonrada iş çok vahim evden dışarı çıkmayın diye mesaj atıyorlar.neresi vahim tüm türkiyede ölen sayısı 57 malatya nüfusuna vurunca 1 kişi bile değil.hangisi doğru...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (4 yıl önce)
    Sokaklar kaldırımlar işgal altında belediye uyuyor. Virüsle ilgili tek gündemleri var belediye reislerinin oda buradan ne reklam yapabilirim.Malatya olarak hepimiz buna layığız. çoğu insan bencil düşünüyor sonra bu hale niye geldik diyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (4 yıl önce)
    He yav he he. VALİ uyardı üzerinden attı sorumluluğu.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat gunduzbey (4 yıl önce)
    sayın valim ilimizde bu kadar hastalık var iken neden resmi dairelerde memurlara esnek çalışma verilmiyor cumhur başkanımızın emri neden uygulanmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Meraklı vatandaş (4 yıl önce)
    Sayın valim günlük vaka sayıları açıklıyordunuz bıraktınız açıklamayı sizde sağlık müdürümüzde noldu biri bişey mi dedi bir sıkıntı mı oldu merak ediyoruz son sayıları
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgin vatandaş (4 yıl önce)
    Genelge çıkmasına rağmen esnek mesaiye geçilmesi istenmeyip engelleniyorsa başta siz kendi kendinize bir uyarı dikkat yapın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf İzzettin Cengiz (4 yıl önce)
    Hastahaneler daluysa askeri hastanesi niye yıkılıyor. Geçmişte stadyum yıkılırken tören yapmışlardı askeri hastanede de tören oluşa şaşmam. Birilerine yıkmak keyif veriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Maskesiz gezenler katildir (4 yıl önce)
    Yavuz Selim mahallesinde korona olanlar temaslıları sokakta geziniyorlar. Polise ihbar edene kadar evlerine gidiyorlar. Polis ekipleri artık mahallelerde devriye yapsın kapı önünde çay keyfi yapanlara ceza yazsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Tabiki mesajı atanlarim altı kuru maaş alıyorlar günlük YÖVMİYELİ çalışan ne yapsın söyleyin evine nasıl ekmek götürecek ne vali nede belediye başkanı vatandaşın halinden anlamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mercan (4 yıl önce)
    Sayın Valim; Bir üniversite personeli olarak ivedi bir şekilde esnek çalışmaya geçilmesiyle ilgili talimatlarınızı bekliyoruz. Sabah-akşam üniversite servisleri personel dolu gidip geliyor. Her birimde birçok personel pozitif oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurkan (4 yıl önce)
    Toplu tasima ayakta yolcu tasima yasagi malatya icin gecerli degil galiba sayin valim hersi ful dolu .motos sefer sayisini cogaltmasi gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (4 yıl önce)
    Bilirkişi kötü bir hakikatı söyledi.evet esnaf üretimden son satana niye fırsatçı.niye kötü zamanlarda daha az kâr ile milletine iyilik yerine kat be kat pahalı satarak milletin parasını gasp ediyor.ona yardım hsk değil haksızlıktır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Sayın valim vatandaşlar kurallara uysa kovit biter. Fakat karantinadakiler evde durmamakta . Mahalle bekçilerini görevlendirin. Bekçiler ne gece nede gündüz mahallelerde yok. Bekçiler evde karantina dakileri kontrol etsinler.saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmin Ne Önemi var (4 yıl önce)
    Denetim sıfır toplu taşımalarda maske takma yok uyarınca sen kimsin diyorlar herkes kendi keyfinde bu gidişle malatya dahada çok virüsü kapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (4 yıl önce)
    Sayın valim öncelikle düğün salonlarını kapatın millett iç içe ne maske ne mesafe nasıl olacak bu iş sokağa çıkmayın düğün salonları cenaze çadırları açık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Mesajla seladaki vaazla bu iş olmaz sokağa çıkma yasağı çıkaracaksın sayın valim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Kamuda esnek çalışma neden müdürlerin insiyatifine bırakıldı cumhurbaşkanının yazısına neden uyulmuyor bence suç işleniliyor madem durum vahim esnek çalışma gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat yildirim (4 yıl önce)
    Sayin valim bu talimatiniz şehit fevzi mahallesi ne gecerli degil mahallenin yarinda cogu virüs lu bizi neden gozden cikardiniz insan yerine koymuyorsunuz tutdurdunuz evinizi bosaltin yikim var.Rabbim bizide sizide goruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat yildirim (4 yıl önce)Suat yildirim isimli kullanıcı yorumuna
    Sayin valim lutfen şehit fevzi mahallesi sakinlerinin sesini duyun artik siz bir el atin kiralik ev yok anlasma yok piskolijimizi bozdular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiyurtlu (4 yıl önce)
    Bu mesajın geldiği günün akşamında Malatya büyükşehir belediyesi zabıta haftası etkinlikleri kapsamında konser düzenledi ??? hatta konser er TV den de canlı yayınlandı... Her halimiz komedi ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (4 yıl önce)
    Bir şehrin insanlarınin sağlığı cahil insanların insafına bırakılamaz kurala uyan uyan kendini ve etrafını koruyor zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)
    Deniyor ki dışarı çıkmayın otobüs tıklım tıklım oluyor muş dışarı çıkarsanız olur tabi. Kışla cd. boş beleş insanlarla geziyorlar. oturun evinizde ne işiniz var.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    Mesajla,selayla,anonsla bu işin olmayacağını daha anlayamadılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerikalmış (4 yıl önce)
    Tecde ve çilesizde karanlıktan göz gözü görmüyor, kayısı araştırma hariç hiçbir yeni sokakta ne kaldırım var ne aydınlatma var ne otobüs çalışıyor, hatta çoğunda asfalt bile yok, belediyeler ve motaş çalışmayınca nüfus seyrekleşmiyor ,depremle covid en çok bizim belediyelere yaradı ,her tembelliğe bunlar sebep
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (4 yıl önce)
    sayın :valim biz malatya olarak her zaman dile getiyoruz mademki sıkıntı çok yüksek neden ulaşım sıkıntısı yaşanıyor otobüsler küçük insanlar dracık yerde evlerine gidiyor biribirlerin üzerine çıkacakmış gibi daha sonra denilityor mesafe .maske .temizlik bunları denileceğine ulaşımı düzetilsin denetlesin büyükşehir belediyesi başkanı herşeyden üçret almasını biliyor içme suyu kadar atıksu alıyor defalarca dile getirmemize yine sistem aynı o kadar para akıyor ve gidiyor ulaşımı özelleştiriyor bu mantık siz bu memletin büyük yöneticisiniz bu bakıyoruz fırınlar somun ekmek 200gr 1,25 pide 170gr 1,5 bu yönetim hni vataş rahat etin büyükşehir belediyesi vatandşı değil kendini düşünüyor covid_19 dan dolayı herşeyi indirime geçsin ulaşım olsun 2,00 tl atıksu kalksın maliya kalksın çtv kalksın su zamını çeksin o zaman işte bu hizmet denile aksine her şey iki katına çıktı yarı derki her zamlandı ulaşım 3,00 tl yapar niye koronovirüs belediyeyi vurdu her şeye zam işt bu zihniyet ile hayat sürüyor.siz diyorsunuz 15 evden çıkmayın esnaf ne yiyecek vatandaş zaten perişan siz en iyisi birde bedava otobüs kartını iptal ettirin sorun çözülsün diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer faruk (4 yıl önce)MALATYALI isimli kullanıcı yorumuna
    Ya Malatyalı kardeşim çok güzel de peki bu saydıkların kalksın gönül ister ki bunların hiçbiri olmasın peki hizmet nasıl devam edecek.Ne iş yapıyorsun bilmiyoruz diyelim ki bir ay gelirlerin kesilse nasil geçimini nasıl sağlayacaksınız kimseye akıl vermek haddimiz değil ama her işin bir mantığı var. Dünyanın hiçbir yerinde bu sizin saydiginizy hizmetler bazı kesimler hariç ücretsiz değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Selman (4 yıl önce)
    Minübüsler tıklım tıklım. Otobüsler tıklım tıklım. Mesaj atacaklarına Selahattin bey ulaşım ekibiyle denetlesin, vali beyde trafik ile denetlesin. Gerçi önce Selahattin bey motaşta kurala uysun. Esnek çalışmaya geçilsin. Belediyeler reklam organizasyonlarını bıraksın. Partilerde kongre. Belediye reisleri düğünlerde gezeceğine tedbir için uğraşsın
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)
    Malatya da çok kamu kurumu hâlâ esnek çalışmaya geçmedi. Devletin başı uçurum var önünüzde diyor. Esnek çalışmaya geçin diyor. Ancak yerel yöneticiler İl Müdürlükleri uygulamıyor. Bize yakışan o uçurumdan bizle beraber düşmektir diyorlar açıkça. Yani Reis in talimatlarına ve emirlerine karşı geliyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özel Sektör İşveren (4 yıl önce)MALATYAPLATFORMU isimli kullanıcı yorumuna
    Daha ne kadar esnek çalışacak kamu kurumu merak ediyorum. Özel sektördeki insan, insan değil mi? Onlar çalışabiliyorsa ve hatta çalışmak zorundaysa kusura bakmayın ama kamu kurumu da çalışacak. Yok reisin emrine karşı geliyorlar falan... böyle ucuz oyunlara da girişmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Esnek çalışma neden uygulanmıyor cumhur reis yazı yolladı gelip kendimi kontrol edecek kurumları odalarda 5-6 personel çalışıyor yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (4 yıl önce)
    Kamuda esnek çalışma niye yok?Devlet Hastanesi idari bölümüne bir sürü insan her gün gidip geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alınacak tedbirleri ben sıralayayım siz yapın sayın yetkililer, 1-Toplu ulaşım araçları yarı kapasite çalışacak, ulaşım aracının zarar etmemesi için vatandaş iki kişi parası ödeyecek, böylece hem esnaf zarar etmeyecek hem vatandaş mecbur kalmadıkça zırt pırt gezmeyecek, gezenin daha çok parası gider, böylece vatandaş boş boş gezmekten vazgeçer 2- cafelerde restoranlarda karşılıklı en fazla iki kişi oturacak ve çaprazlama oturaracak, uymayana fotosu çekilerek ceza yazılacak, 3- düğün nişan törenleri sadece belli sayıda kişi ile yapılacak örneğin yirmi otuz ve aralarında en az iki metre olacak ve sadece 20 dakika sürecek, oyun ikram falan olmayacak.3-Lokantalarda tek kullanımlık tuz biber olacak ve bir masaya sadece iki kişi çapraz oturacak.4- mağazalarda metrekare hesabı yapılarak kişi içeri alınacak.5- bozuk para ile alış veriş yerine kartla alışveriş teşvik edilecek.Çünkü paralar temiz değil.6-market kasiyeri fırın elemanı gibi insanlar la çok muhatap olanlar belirli aralıklarla test yapılacak, çünkü bunlar süper bulaştırıcı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Vatandaş pandemiyi ciddiye alsa. Işin tehlike boyutunu bilse. Herşey yoluna girer. Ne olur mesafe maskee temizlik çokmu zor allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Her gece dugunler tıka basa dolsun sizlerde buna goz yumun bizlerde evde oturalim cok guzel bi cozum tebrik.ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyama (4 yıl önce)
    Sokakta maskesiz gezen herkese ceza yazilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyükşehir Personeli (4 yıl önce)
    Kamuda neden esnek mesai uygulanmıyor. Büyükşehir Belediyesinde bir odada 6-7 kisi çalışıyoruz. Neden esnek veya dönüşümlü mesai uygulanmıyor. İşleri aksatmamak şartıyla mutlaka esnek mesaiye geçilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • 696 sayılı kararname ile Taşerondan kadroya (Bit) geçen Belediye çalışanlarının son yıllarda düştüğü durum içler acısı bir hal almaktadır. Üvey evlat muamelesi gören bu personellere Nisan ayından itibaren Kısa Çalışma Ödeneği uygulanmakta fakat mesailerinin tam yapılması istenmektedir. Ayrıca, her yıl enflasyon altında ezilmektedirler. Yol ücreti karşılanmamakta, ayrıca verilen öğlen yemeği ücreti 8 lira civarındadır. Aynı yerde aynı işi yapan kadrolu personeller ile aradaki maaş ve standartlar her geçen gün artmaktadır. Yetkililere seslenmiyorum, çünkü herşeyin farkındalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali 44 (4 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Sende zerre akil yok. Soylediklerinin hepsinde haklisin. Ama bendr sana sunu soyleyeyim. Adamlar zaten soyluyor. Onlarda senin kafadalar. Begenmiyorsan senin vik senin yerine yari maasla bir cok adam alirlar.kendi ekslikligini beceresiksizligini kadrolu adamla kendini bir tutarak ortmeye calisiyor. Sen bosbos gezerken o adam universite okuyor kpss ye hazirlaniyordu.sen milletvekili torpili ile ise gir sonrada onlarla ayni maasi iste. Sen ne akilliymissin beee.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veliler (4 yıl önce)
    Sayın valim olabildiğince şeffaf açıklama yaptınız teşekkür ederim sayın valim okullarda temizlik görevlisi yok okul aile Birliği geliri olmayan okullar okulum temiz belgesi için gerekli hazirlik ve çalışmaları yapamıyorlar çünkü 4,5 bin liraya ihtiyaç var belki malzemeler verilse hazirlik konusunda biz velilerde okullumuza yardımcı oluruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • vatan (4 yıl önce)
    3 Hastanenin kapasitesini göz önüne aldığınızda çok ciddi bir rakam ediyor. ama açıklanan sayılara baktığınızda komik. parasızlığın bedelini halk canı ile ödüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Düğün salonları neden hala açık?Neden cafe ve restoranlarda dip dine oturuyor insanlar?Kuaförler maske takmıyor ve aynı havluyu herkese kullanıyor neden denetlenmiyor sayın yetkililer?
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (4 yıl önce)
    Sayın Valim öğretmenleri boşuna okullara götürmeye ne diyorsunuz? Zaten uzaktan eğitim veriyoruz. Ama bazı işgüzar okul müdürleri haftada 1 gün okula götürüyo öğretmenleri. Kendileri pek okulda yoklar ama?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (4 yıl önce)Turgut isimli kullanıcı yorumuna
    çok çalıştınız bu sene,dinlenmek hakkınız.özellikle malatyadaki öğretmenler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (4 yıl önce)Turgut isimli kullanıcı yorumuna
    6-7 aydır sanki dersiniz mesai yapmaktan maf oldunuz... 2 sefer okula gittim kapı önüne sandalye atmışlar oturuyorlar hatta birinde 3600 ek gösterge meselesini konuşuyorlar... Benim evladım 4 ncü sınıfa geçti çarpım tablosunu bilmiyor... Öğretmeni eğitim zamanı ancak sınıf watsap grubundan boş boş fotoğraf paylaşsın... Okul müdürünün yanına gittim sınıf değişikliği istedim prensibimiz değil diyor... Soruyorum size işinin ehlini yapan öğretmenin elinden öperim ama böyle sorumsuz eğitimcilere ne denilmeli?... Dahada kalkmışlar vay efendim haftada 1 gün okula çağırıyorlar diye sitem ediliyor... Peki akşama kadar perişan halde çalışan milyonlarca asgari ücretli ne yapsın az empati yapın az insaflı olun yahu... Birde bir tartışmaya girdinmi sende öğretmen olsaydın diyip işin içinden sıyrılmaya kalkıyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Şakamısınız sayın valim test Yaptıramıyoruz test İzelasyon süresi bitiminde artık ikinci testi yapmıyorlar 20. gün pozitif çıkan vakalar var siz il Pandemi kurulu başkanısınız madem öyle resmi karar alın yasaklayın bu kadar zor mu ekonomik gerekçelerin bedelini halk ödüyor Valiliği’nin açılış sayfasında İdlib’e yardım yerine mağdur esnafımıza yardım kampanyası düzenleyin Sizler her gün boy boy açılışlar da poz veriyorsunuz twit atarak klavyeyi de bu süreç yönetilmiyor artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hep bu esnaf battı bitti ayağına vakalar tavan yaptı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 yıl önce)Basri isimli kullanıcı yorumuna
    Sallama Basri sallama heryerde test yapıyorlar git yeni devlete morgun girişinde 7/24 yapıyorlar idlibe yardım niye dokunuyor sana anlamadım açgözlü esnafa ( 1tl lik mali 50 tlye satan fırsatçı örneğin:kolonya) yardım yapılacağına mazlumlara yapılsın daha iyi.
    0
    0
    Yanıtla