SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece Yarısı Açıklaması: 'Yakınca Rezerv Bölgesinde İnşaat Başlayacak'

Gece Yarısı Açıklaması: 'Yakınca Rezerv Bölgesinde  İnşaat Başlayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt'un Yakınca bölgesinde rezerv alanı olarak belirlenen bölgede yapılacak inşaatlarla ilgili ihalenin yapıldığı ve çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, sosyal medya hesabından Cumartesi gece saat 23.50'de yaptığı paylaşımda, "Malatya'mızda depremin izlerini silmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakınca Mahallemiz içerisinde rezerv alanı olarak ilan edilen bölgenin yapım ihalesi tamamlanmış olup, inşaatı önümüzdeki hafta başlayacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

AKP'nin Malatya Milletvekillerinden Abdurrahman Babacan da aynı saatlerde yine sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Yakınca'daki 4 rezerv bölgesinde inşaatların başlayacağını bildirdi. Babacan, "Geçen gün de belirttiğim gibi, çarşı bölgesindeki rezerv alanını genişletmemizin ardından çarşı alanı dışında 43 bölgeyi daha rezerv alan kapsamına dahil etmiştik. Yani bu bölgeleri devletimiz yerinde yapıp, uzun vadeli uygun ödeme yoluyla vatandaşlarımıza teslim edecek.

GÖRSEL: Abdurrahman Babacan'ın paylaşımında yer verdiği görsel

Yakınca'da da toplamda dört bölge rezerv alanı olarak ilan edilmişti. Bu dört bölgenin ihalesi bu hafta yapıldı. Ve inşaatlara birkaç hafta içerisinde başlanacak.

Toplamda 137,7 dönümlük bu alanlarda, 1080 konut ve 58 işyeri yapılacak." bilgisini verdi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyali (4 hafta önce)
    Rezerv alanlari neden cumartesi gecesi açıkladınız artı yıkılan evimizin yerine ev yapamıyoruz maliyetler yüksek olduğunda mahallemi bırakıp toki ye de gitmek istemiyorum sami başkan fırat mahalesi konuşmasında da söyledik emlak konut bizim mahalleye girmese bizler de mağdur olacağız 1 buçuk yıldır bekliyoruz acil bir çözüm artık secimde bitti emlak konut yapmasa da devlet mutahitlere ihale etsin aksi takdirde malatya da şehir bütünlüğü kalmayacak arsa yığını olacak fakirler toki ye zenginler şehir merkezini gasp etsinler bu adil değil cumhurbaşkanı dedi idi hiç bir debrem zede mağdur olmuyacak
    %0
    %100
    Yanıtla
  • bilen (4 hafta önce)
    hangi sokak ve siteleri kapsıyor bilen varmı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yalan haber (1 ay önce)
    İhale yapılmadı arkadaslar yalan söylüyorlar.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Çakkalbey (1 ay önce)
    Battalgazi sahipsizliğe devam
    %71
    %29
    Yanıtla