SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Geçerli Teklif Olmayınca İhale İptal

0
Güncellendi - 2020-08-14 21:31:21
Geçerli Teklif Olmayınca İhale İptal
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde, Yeşilyurt ilçesinde kurulacak yaş kayısı kurutma tesisinde kullanılmak üzere, “Yaş Kayısı Kurutma Ünitesi Montaj Dâhil Makine Ekipmanları”nın satın alınması için düzenlenen ihalenin iptal edildiği öğrenildi.

Malatya Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Yeşilyurt İlçesi kurulacak Yaş Kayısı Kurutma Tesisi’nde teknolojik altyapısını oluşturacak kayısı kurutma ünitesi makine ekipmanlarının satın alınması için Temmuz ayında bir ihale düzenledi.

Ancak, ihale için son teklif verme tarihi olan 29 Temmuz 2020 tarihine kadar “ İhaleye geçerli teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle”, ihalenin iptal edildiği açıklandı.

Şahnahan’da kurulacaktı

İhalenin olumlu sonuçlanması halinde, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek olan yaş kayısı kurutma tesisi, Şahnahan Köyü Grup Teknisyenliğinde bulunan arsa/bina üzerine kurulacaktı.

İhale şartnamesine göre, anılan ihale sonucunda kurulacak Yaş Kayısı Kurutma Tesisi’nde, yapılacak iş ve işlemler şöyle öngörülüyordu: Kurutma kabini, kurutma kabini tabanı, fanlar, PLC kontrol paneli tesisatları 60 0C ısı ve neme dayanıklı olacak şekilde dizayn edilecek, kurutma kabini, kurutma kabini tabanı (plywood zemin) ve kurutma kasaları, kurutulan gıda maddelerinin kendi kokusu hariç hiçbir şekilde başka koku vermeyecek biçimde tasarlanacak.

PLC otomasyon sistemi ile çalışması planlanan Yaş Kayısı Kurutma Tesisi, ısıtma ve nem alma fonksiyonlu ekipmanla donatılacak, kurutucu ısı pompaları kurutulan gıda maddelerinin kendi kokusu hariç hiçbir şekilde başka koku vermeyecek.

Kurutma kapasitesi minimum 200 kg ve maksimum 1500 kg yaş ürün olması öngörülen Yaş Kayısı Kurutma Tesisi için yeniden ihale yapılıp yapılmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız