SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelecek Yüzyıllara Hitap Edecek Yollar Açtık"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Güney Kuşak Yolunda yapılan yol çalışmalarını yerinde inceledi. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, “Gelecek yüz yıllara hitap edecek yeni yollar açtık” dedi. 

Malatya’ya önemli alternatif yollar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, açtığı yeni yol ve bulvarlarla Malatya’da yaşanan trafik sorununu çözüme kavuşturuyor. 

Güney Kuşak Yolunda devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, “Bulunduğumuz alanda dağlık yerler mevcuttu. Dağlık alanlar önce dinamitle patlatıldı daha sonra da yol yapım çalışmalarına başlandı. Vatandaşlarımız Sivas yoluna girdiklerinde Güney Kuşak Yolundan ve Kuzey Kuşak Yolundan bu bölgeyi tamamen turlayabilecekler. Şehrimizde 30 yıldan beri konuşulan kuşak yoları yakın bir zamanda tamamlanarak, trafiğe açılıyor. Bir taraftan yol açma çalışmalarımız devam ederken bir taraftan da dolgu ve asfalt işlemleri devam ediyor. Yapılan hizmetlerde bizlere her zaman destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Allah Başkanımızdan razı olsun” diye konuştu. 

“TARİHE ŞERH DÜŞECEK HİZMET ANLAYIŞI İÇERİSİNDE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Malatya’ya birçok alternatif yol kazandırdıklarını belirten Başkan Gürkan, yapılan çalışmaların gelecek yüz yıllara hitap edeceğini söyledi. Başkan Gürkan, “Yol medeniyettir. Siz yeni yollar açamazsanız, toplumla medeniyeti buluşturamazsınız. Bizler bu şehrin geçmişine baktığımızda dünya medeniyetinin ruhunun bulunduğu bir şehirde mirasçı olarak görev yapıyoruz. Biz sorumluluklarımızın idraki içerisindeyiz. Şehrimiz 200 yıl önce kurulan bir şehirdir. 200 yılda tek aksa hapsedilmiş bir şehirdi. Buna bağlı olarak trafik ve ulaşım en büyük sorundu. Biz göreve geldiğimizde gelecek yüz yıllara hitap edecek, yeni yollar açtık. Bir taraftan Kuzey Kuşak Yolu bir taraftan Güney Kuşak Yolu bir taraftan Danişmend Gazi Bulvarı bir taraftan Alper Tunga Bulvarı bir taraftan Anayurt Bulvarı bir taraftan da Güldal Akşit Bulvarı yapıldı. Şehri dairesel olarak çevreleyen, gelecek yüz yıllara hitap edecek ulaşım koordinasyonu içerisinde bu yolların açılmasını gerçekleştirdik. Şu anda incelemelerde bulunmak üzere geldiğimiz Güney Kuşak Yolu, yıllardan beri söylenen ve bir adım atılamayan durumdaydı. Bizlerde Malatya ile özdeşleşmiş Derme Kanalı’nın aksının yerini değiştirerek, Derme Kanalı’nın her iki tarafına Güney Kuşak Yolu aksını oturtturarak çalışmalarımıza başladık. Böyle bir hizmetin yapılması hem maddi anlamda büyük bir maliyete mal olması hem de hizmet noktasında gelecek noktasında gelecek yüz yıllara hitap edebilecek, bir hizmet anlayışı içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek kamulaştırma gerek imar düzenlemeleri anlamında gerekse de yolun yapımı anlamında hakikaten çalışma arkadaşlarımızla tarihe şerh düşecek hizmet anlayışı içerisinde çalışmalar yapılıyor. İnşallah 2 ay gibi bir süre içerisinde yolun kalan kısımlarını bitirerek, trafiğe açmayı planlıyoruz. Şehirde daralan bir aks değil işleyen ve kuzeye, güneye açılımı olabilecek şekilde yol akslarını icra etmiş olduk. Bu çalışmaları yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımızın Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Seli (3 ay önce)
    Malatyada yolmu var basarik kanal boyu yolu 15 yıldır hala bitmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Nov750 (3 ay önce)
    Helal olsun sana büyük başkan sizde gidersen öksüzdü sizden sonra yetim kalacak
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Nov750 (3 ay önce)
    Başkanım biz sende razıyız ama diğer milletvekilleri akp de olanlar malatya ya beş kuruş faydaları olmadığı gibi üstüne üstelik gölge yapıyor lar..Babalarından kalma taht gibi aynı isimler geliyor lar gidiyor lar tekrar geri geliyor lar bu ne ya yazık çok yazık
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Madem bu kadar hizmetin var bagımsız veya başka bir partiden aday olmanızı bekliyoruz, Malatya seçimlerde kesinlikle adaya oy vermez Malatya partiye oy verir malatyalı seçmen adayın kim olduğuna hizmete bakmaz gider takım tutar gibi oyunu verir.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Ss44 (3 ay önce)
    Malatyayi ,Afganistan ve Hindistana ceviren bir başkan olarak seni hic unutmayacagiz.Tesekkurler.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • kARİYER (3 ay önce)
    Vallaha hiç kusura bakma,trafikte,depremde yollarda,sınıfta kaldın.secimden secime çalışan göz boyayan bir başkansın.seni nasıl getirmişsek öylede indirdik.halkın gücünü bilecek herkes.sedece iyi notu sanırım bazı çevrelerin adamlarını belediyeye doldurmakla aldın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • sami (3 ay önce)
    Hiç mi doru bir işimiz olmayacak! Emeğe ve insanlığa yazık...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • ayilmaz (3 ay önce)
    İçimden kahkaha atmak geliyor.........................
    %73
    %27
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    doğru olanı açıklayayım ,her gün bu yolları kullanmak zorunda kalan bir malatyalı yım.buralarda çalışma var ,lakin buraların tam olarak bitmesi en az 5 yıl alır.eski başkan sanki bitirmiş gibi açıklama yapmış ,gider ayak sahiplenecek.doğru olan 30 yıldır bu yolda çalışma var her gelen başkan birkaç km yol yaptı.selahattin başkan döneminde de çalışıldı.eski başkan reklam algı ve şov peşinde 5 yıl harcadı.gürkan belde belediyesi çapında bir başkan olarak aklımda kalacaktır.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Kenan (3 ay önce)
    Başkanım senin üstüne oynayan il başkanı Namık, Toki her türlü işi yapan e.d, eniştesi ve R.. Şu anda tüm ilçelere de operasyon cekiyorlar. E.d malzemelerini satabilmek için tüm ilcelere ayar cekiyor
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Alper (3 ay önce)
    2224 yılına kadar hiçbir şey yapılmasa bile her şeyiyle kendi kendine yetecek bir şehir yapan selahattin başkana teşekkürler.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Görev sürenizin bitmesine 2 ay kala 3 Daire Başkanlığına atama yapmanız etik mi?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • yollar (3 ay önce)
    Çevre yolundan hiç haberi yok demek bu Başkan beyin. Yol dört senedir köstebek yuvası gibi yamalı bohçadan beter. Yol görmesek bize yutturacaklar, yuuturuyorlar da. Sonuç olarak her toplum hak edildiği gibi yönetilir. Elazığ daki yollara bak, bir de Malatya'nın SÖZDE YOLLARINA...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Keşke bağımsız aday olsan, iktidar partisi olmasa egon kaç oy alır cümle alem ve sen öğrenirsin. Akşam gidin bu servis edilen fotoğraf yerine baş harık yolu ne halde fotoğraflayın bur zahmet.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Yakup (3 ay önce)
    Selahattin başkanım,senin başka partiden aday olmanı bekliyoruz kazanacaksın inşallah.Ismarlama aday neymiş görsünler.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Antalya, konya, kayseri, adana, mersin, bursa, Eskişehir, Diyarbakır, gaziantep, gibi şehirleri ve yollarını görmesek belki inanırdık.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Has malatyali (3 ay önce)
    Valla başkan, yolun açık olsun diyem diyim ama diyemiyim çünkü içimden gelmiyi.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    Sonuna kadar dedtekçiniz büyük başkan adaylığını bekliyoruz
    %38
    %62
    Yanıtla
  • selim (3 ay önce)
    Şehrin göbeğinde dört yolda yol yok sokak aydınlatması yok kaldırım yok internet yok bir de yol yaptık demezler mi hangi yol göreve geldiğiniz günden buyana 10 sefer açılış yapıp halen bitmeyen kuzey çevre yolu ortada olmayan güney çevre yolu bunları icraat diye anlatmanız çok saçma bitirdiğiniz bir icraat söyleyin ikizce ye yapılan deprem konutları için altarnatif yol üretin aklınıza gelirse resim çektirme yarışınız biterse
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Berk (3 ay önce)
    Malatya, senin matematiğini, hesaplarını, rekorlarını, yüzyıllarını, binyıllarını özleyecek başkan. Biraz da Ankara dinlesin, biraz da torunların gülsün.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 ay önce)
    Açmaya açtınız belki on belki yirmi büyük iş yaptınız ama geç kaldınız. Kuyunuzu kazan adamlarla iş yaptınız. Siz görmüyorsdunuz ama vatandaş görüyordu.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Sine-i Millet (3 ay önce)
    Depremden sonra Malatya’da nüfus yapısının, demografik yapının daha fazla bozulmaması ve kültür hafızasının korunması adına Selahattin Gürkan’a tarihi bir sorumluluk düşmektedir. Depremde hafızası neredeyse yok olan bir medeniyet şehrinin tarihsel hafızasıyla ayağa kalkması hepimize düşen bir görevdir.Bu noktada rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yıllar önce söylediği “Türkiye İran olamaz Türkiye Cezayir olamaz Türkiye’nin Suriye olmasına da biz müsaade etmeyeceğiz”sözü bugün hepimize yapılmış bir uyarı niteliğindedir.Halk arasında radikalliği ve İran sempatizanlığı ile bilinen “meşale” diasporasının tekrar bu şehrin yönetimine gelmek istemesinin altında yatan sebep Malatya’yı “Küçük İran” ve “Küçük Suriye” yapmanın ötesinde başka bir amaç taşımamaktadır.(Yönetimde oldukları dönemde Malatya’nın 100 yıllık mahalle,cadde ve sokak isimlerini değiştirmeleri,Tarihi kültür varlıklarını kendi kaderlerine terk ederek çürütmeleri,milli bayramlarda törenlere katılmamaları,Türk ve Türkiye düşmanı, İran milliyetçisi yazarların kitaplarını “dini kitap” diyerek okullarda çocuklarımıza ve mahallelerde vatandaşlara ücretsiz dağıtmaları gibi örnekler;Ortadoğu’da bazı radikal grupların işgal ettikleri bölgede nüfus müdürlüğü, tapu müdürlüğü, okulları ve adliyeleri yok ederek geçmişin tüm izini silmek istemelerinden daha aşağı değildir.) Depremin yıkıcılığı ile istediği saha ve coğrafya şartlarını zor kullanmadan kucağında bulan bu yapı, yerel yönetimide eline alarak dönüştüreceği toplum yapısıyla Malatya’yı -tıpkı IŞİD’in HTŞ’nin Ortadoğuda yaptığı gibi- bölgenin makus kaderine maruz bırakacaktır.IŞİD ve HTŞ’nin zorbalıkla oluşturduğu coğrafyayı bazı radikal kesimler depremin etkisiyle Malatya’da kucaklarında bulmuşlardır.Bu gerekçelerle Selahattin Gürkan’ın“Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı”olması tarihin kendisine yüklediği bir sorumluluktur.Bu şehir siyasi olarak, tepeden inmeci “baas” benzeri bir yapının eline düşecekse bile Selahattin Gürkan’ın “çarpışarak çekilmesi” ve “tarihe not düşmesi” gerekmektedir. Geçtiğimiz hafta sayın Cumhurbaşkanının radikal gruplara ithafen söylediği “Türkiye’nin rejimiyle alakalı tereddütler 29 Ekim 1923’te ‘Yaşasın Cumhuriyet’ nidalarıyla bitmiştir” sözü Sayın Selahattin Gürkan’a bir emir niteliğindedir. Bu hususta Gürkan hem Cumhurbaşkanına hemde Malatya’ya karşı sorumludur. Selahattin Gürkan’da iyi biliyor ki; kaybetmek endişesiyle risk almamaktansa, tarihe dipnot olmayı göze almak zamanıdır! İnsiyatif al GÜRKAN! TARİH SENİ İZLİYOR
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Yorumdan anladığım, bunlar gerçekten şehirden, belediyelerden birilerini kovmuş, diaspora oluşturmuş, sonra da diasporanın geri dönmesinden korkuyorlar. Başkanı gaza getirip çarpışarak çekil diyorlar. İnanamıyorum, hemşerilerim bu kadar hasut, kindar, zalim olamaz.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Cehaletin tüm kelimelerinde görünüyor , uyan böyle faşistce bakıyorsun bakmaktan bile acizsin nesil fransız yada ingiliz olmuş, kurtuluş savaşında. vatanı savunan can vereni yobaz o işgal ilere aşık bir nesil var belki sizde aynı teldensiniz hani diyordularya zulüm 1453 te başladı diye sizde o tayfadansınız
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Erinmeden bu kadar uzun ve güzel yazabiliyorsunuz da şehri nasıl bu kadar kötü yönetiyorsunuz anlamıyorum. Şu an önünde poz verdiği yol 6 sene önce bir gelis bir gidiş de olsa açıktı. Gelip olanı da bozdu ve 5 yıl boyunca üç ayda bir önünde poz verip haber yaptırıyor.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Seçime üç ay kala çalışmaya, kış vakti asfalt dökmeye başladınız. O bozulacak olan yollar herkesin heba edilen parası. Yazık günah.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Dejavu (3 ay önce)
    Yol karın doyurmuyor yol açmakla o övünüyor Allah akıl fikir versin
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Malatyali (3 ay önce)
    Senin kıymetini bilmeyenler utansın. Halkın yanında olan BÜYÜK BAŞKAN
    %44
    %56
    Yanıtla