SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Geleneksel El Sanatları Şenliği'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında bu yıl 20-22 Mayıs arasında "Geleneksel El Sanatları Şenliği" de düzenleneceği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak üniversiteden yayınlanan bülten şöyle:

"İnönü Üniversitesi’nin her yıl düzenlemiş olduğu Bahar Şenlikleri kapsamında “Geleneksel Türk Sanatları Şenliği (Çini-Ebru-Tezhip Uygulamaları)” 20-22 Mayıs 2009 tarihleri arasında, İnönü Üniversitesi Kampüsü-Şenlik Alanı (Kıbrıs Meydanı)’nda gerçekleştirilecektir.

Geleneksel Türk Sanatları Şenliği öncelikle; Geleneksel Sanatlarımızı korumayı, unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş, teknolojinin içerisinde kaybolmuş teknik ve sanatsal özelliklerini yaşatmayı amaçlamaktadır. Geleneksel Sanatlarımızın önemini daha geniş kitlelere yayarak, Malatya ve çevresinde yaşayanlara tanıtımını yapmak ve bölge gençlerinin Geleneksel Türk Sanatları konusunda yüksek eğitim yapmasını teşvik etmek Şenliğin amaçları arasındadır.

İnönü Üniversitesi olarak her yıl düzenlenen Bahar Şenliklerinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Geleneksel Türk Sanatları Şenliği; Sayın Rektörlüğümüz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığının himayelerinde 2007 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan henüz eğitim-öğretime başlamamış olan, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü tarafından düzenlenmektedir.

Geleneksel Türk Sanatlarımız başlığı altında ebru ve tezhip sanatlarına ait uygulamalar; Dokuz Eylül Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Programı doktora öğrencileri Muhammet BİLGEN ve Serkan İLDEN tarafından yapılacaktır.

Çini Sanatı uygulamaları ise; İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. A. Sultan KARAOĞLU ile birlikte diğer bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Pınar KOŞAR ve Uzm. Eda DEMİR tarafından gerçekleştirilecektir.

Çini, Ebru ve Tezhip sanatlarımızın geleneksel yöntemlerle üretim tekniklerinin tüm aşamaları ile gösterileceği ve uygulanacağı şenlik boyunca; genç sanatçılarla birlikte buluşacak olan Malatya halkının üç gün boyunca hep birlikte uygulamalara birebir katılmaları; hoş ve sanat dolu günler geçirmeleri beklenmektedir.

Geleneksel Türk Sanatları şenliğinin amaçlarını ve uygulamalarını topluma aktarmak ve anılan sanatlarımızı tanıtmak, korumak ve gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla kamuoyunda farkındalık yaratmak üzere Basınımızın değerli mensuplarını da aramızda görmek en büyük dileğimizdir.

İletişim için:
Yrd. Doç. A. Sultan KARAOĞLU
İnönü Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi
Geleneksel Türk El Sanatları Bölüm Başkanı
e-mail: askaraoglu@inonu.edu.tr
Tel.: 0.422.341 00 10 - 4580"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız