SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

100 Ağaçtan Gelin- Kaynana Üretimi

100 Ağaçtan Gelin- Kaynana Üretimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan Ümmü Gülsüm Koç ile kayınvalidesi Gülfiraz Koç evlerinin bahçesinde yetiştirdikleri dutları pekmez yaparak gelir elde ediyor.

Arapgir ilçesine bağlı Ulaçlı Mahallesi'nde yaşayan Ümmü Gülsüm Koç ile kayınvalidesi Gülfiraz Koç, 7 yıldır el ele vererek elde ettikleri ürünleri pekmeze dönüştürüp, aile ekonomisini katkı sunuyor. Geleneksel yöntemle elde edilen ürünlerin kilogramı ise 70 ila 100 TL arasında satışa sunuluyor.

“Aile ekonomisine katkımız oluyor”
Yaklaşık 100’e yakın dut ağaçlarının bulunduğu kaydeden Ümmü Gülsüm Koç, “Yılın üç ayında dut ağaçlarımızdan elde ettiğimiz meyvelerden pekmez yaparak satıyoruz. Ev ekonomisine katkımız oluyor. Fiyatlarımız 70 ila 100 TL arasında değişir. Daha çok Trabzon ve İstanbul illerine gönderiyoruz” dedi.

“Yılda 250 kilogram ürün elde ediyoruz”
Köyde farklı işlerle de uğraştıkları için çok fazla üretim yapamadıklarını belirten Ümmü Gülsüm Koç, “Dut ağacımız çok ama zamanımız olmuyor. Bir sezonda yaklaşık 10-12 teneke yapabiliyoruz. Bir teneke 25 kilogram geliyor. Bazen de 15 teneke yaptığımız oluyor ama sezonuna göre değişiyor” şeklinde konuştu.

“Ürünlerimiz tamamen doğal”
Elde ettikleri ürünlerin tamamen geleneksel ve doğal yöntemlerle elde ettiklerini söyleyen kayınvalide Gülfiraz Koç ise “Ürünlerimiz tamamen doğal yollarla elde ediliyor. Dut ve su dışında başka bir malzeme kullanmıyoruz. İlaçsız katkı maddesi kullanmadan üretim yapıyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız