SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gelinciktepe'de Depremzedeler İçin 1799 Konut İnşa Ediliyor

Gelinciktepe'de Depremzedeler İçin 1799 Konut İnşa Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

 Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden en fazla etkilenen illerden Malatya'da, Battalgazi ilçesine bağlı Gelinciktepe bölgesinde konutlar etaplar halinde yükseliyor.

TOKİ tarafında toplam 1799 konut yapılacak bölgede çalışmalar devam ediyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AA muhabirine, belediyenin teknik ekibiyle ilçede inşası devam eden deprem konutlarında sık sık incelemede bulunduğunu belirtti.

Deprem konutlarının hızla yükseldiğini aktaran Güder, şöyle konuştu:

"Bir taraftan temel açma çalışmaları devam ediyor diğer taraftan binaların temelleri atılıyor bir taraftan bina inşaatları yükseliyor. Burada üçüncü etapta 474 konut, camimiz ve ticari alanımız inşa edilmiş olacak. Yan tarafımızda Elazığ depreminde inşa edilen 300 konutu görüyoruz. Arka kısımda 3. etap konutlar inşa ediliyor. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşları bir an önce konutlarına kavuşturmayı amaçlıyoruz. TOKİ'nin inisiyatifiyle müteahhit firmalar çalışıyor. Belediye olarak haftada en az iki defa gelerek, çalışmaların hızlandırılması noktasında müteahhit firmayla görüşüyoruz."

Güder, ilçede Gelinciktepe ile Çamurlu Mahallesi'nde yapımı devam eden deprem konutlarının tamamlanmasıyla vatandaşların daha sağlıklı ortamda yaşayacağını ifade etti.

Bina inşalarının ivedikle devam etmesiyle konutların vaktinde teslim edileceğini belirten Güder, "Amacımız, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızı bir yıl içerisinde konutlarına kavuşturmak. Yeni yapılacak konutların zemin analizini iyi yapmak lazım. Burada Elazığ depreminden sonra inşa edilen ve 3 büyük depremi gören binalarda bir çizik yok. Bu binaların sağlamlığı vatandaştaki memnuniyeti arttırmış oldu." diye konuştu.

Kentte, 2020 yılında TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarıyla Gelinciktepe'nin yaşam alanına dönüştüğünü hatırlatan Güder, şunları kaydetti:

"Sosyal donatıları, ibadethaneleri, ticarethaneleriyle burayı alt merkez haline getirmeyi amaçlıyoruz. Malatya'da çarşı kültürü var, insanlar artık tüm ihtiyaçlarını çarşıya giderek karşılamayacak. Bulunduğu bölgede tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden kışa hazırlıklı şekilde vatandaşları konutlarına yerleştirmek istiyoruz. Bu yılın sonunda hedefimiz 20 binin üzerinde vatandaşımızı konutlarına kavuşturmak. Vatandaş, konutların devlet tarafından yapılmasını istiyor, çünkü kentte TOKİ daha önce 10 bin civarında konut yaptı. Bu konutlarda herhangi bir sıkıntı olmadı, devlete güven duygusu oluşturdu. 'Cumhurbaşkanımız söz verdiyse konutları zamanında hatta zamanından önce teslim eder' diye vatandaşın söylemleri var."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Vatan Daş (1 yıl önce)
    Valilik Malatyada 36 bin yıkık-yıkılacak-ağır hasarlı konut var, 22 bin orta hasarlı konut var diye resmi açıklama yaptı. 21 Mayısta Çevre Şehircilik tarafından açıklanan ve askıya çıkan sonuçlardan sonra orta hasarlı 22 bin konutun ne olacağı ile ilgili herkes yayınlanacağı belirtilen Genelgeyi bekleniyor. Yapım yılı 2000 öncesi olanlar ağır hasarlı kabul edilip diğer orta hasarlı kararı verilenlerin çıkacağı söylenen Genelgede belirtilecek esaslara göre Performans Analizi Testlerinde belirtilen şartları taşımaması halinde ağır hasarlı olarak kabul edilip yıkılacağı konuşuluyor. Valilik 36 bin rakamını açıkladı, 22 bin orta hasarlı konutun %10 u 2000 yılı öncesi ise 2.200 ekleyelim, en az % 20 si de testlerden güçlendirilmesi uygun değil çıktı diyelim ki 4.400 daha ekleyelim, 42.600 konut ihtiyacı çıkar malatya da, 11 farklı bölgede çalışmalar yapılıyor, Her yıl 5.000 konut teslim edilse 8-9 yılda anca tamamlanır. Tabi önce kime verilir bu konutlar onu da az çok tahmin edersiniz. Siyasi yakınları olanlar, belediyede tanıdığı, akrabası olanlar, içimize istemesekte zorla getirip doldurdukları mülteciler, çadırda kalanlar, özürlüler, kronik hastalıkları olanlar, 65 yaş üstü olanlar, yeni doğan veya 3 yaş altı çocuğu olanlar... Sonra konteynırda kalanlara aynı esaslara göre sıra gelir. Daha sanayi yapılacak, şehirde dükkanlar, resmi kurumlara ait binalarda hasarlı onlarda inşaa edilecek, alt yapı ile ilgili sorunlar devam etmekte (sularda toprak sorunu bitmedi, orta hasarlı bina içleri evsel atık ve çöpler nedeniyle ceset gibi korkmakta) şehirde sinek böcek popilasyonu arttı, acil bu binalar temizlenip ilaçlanmalı, öyle küllerden doğacağız demeklede olmuyor, depremi insanların günahları çoktuda yaşadık gibi cahilce konuşmakla da işler yürümüyor. Polyana olmadan Malatyaya bakarsak bu hızla 9-10 yılda bu şehir anca düzelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (1 yıl önce)
    600000 konut yikilde ne deyim 1800
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    İlimizde depremden dolayı kaç konut yapılacak, şu anda temeli atılan konut sayısı nedir, inşallah bir yıl sonra konutlarımıza kavuşuruz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • İnşallah maşallah ile olmuyor bu işler, artık anlayın ey Malatya halkı, kırın bu kabuğunuzu, bilimsel açıklama yapan profösör Naci beyin sözlerini çarpıtan, dalga geçen, depremi insanlarının günahına bağlayan, cenaze defnetmekle övünen, şehirdeki hasar ve yıkımı Türkiye ye ve siyasilere duyurmamak için çok büyük çabalar sarfeden, tarım arazilerini imara açtık, asıl sorumlu biziz, denetlemeyen yapı denetim şirketleri, malzemeden çalan hırsız mütahitler diyemeyen ancak küllerden doğacağız lafını söyleyebilen, 4 ay geçmesine rağmen şehrin su sorununu bile çözemeyen, her fırsatta binlerce kitap okuduğunu iddia eden, eğitimciyim diye heryerde övünen ancak hâlâ malesef konuşma ve söylemlerinde iki lafı bir araya getirip doğrudan düşüncesini ifade edemeyen, sürekli dolaylı cümleler kurmaya çalışan, bu adam konuştu da netice ne, ne dedi, demek istedi diye düşündüren, anlaşılması zor, iletişimi sıfır, sıkıntılı bir belediye başkanı var. Malatya daha akılcı insanlar ile yönetimi hak ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Toki sağlam ev yapıyorsaki gerçekten yapıyor, acaba malatyalı müteahhitler neden sağlam ev yapamadılar bunları sorgulayın yeter.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Belediyeyle Yapı denetim le birlikte çalmak çırpmak fazla dükkan ev yapıp yer sahiplerini zengin etmek birbirini kandırmak varken neden sağlam yapalar okadar yüksekliğe dükkanlara ne gerek var şimdi hepsi battık diyor okadar ailenin ahı yanınıza kalmaz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (1 yıl önce)
    Bu haberin altına ilimizde kaç daire yıkılmış bahsedilen yapımı devam eden kaç daire var, hangi müteahhit firma işi yürütüyor daha önce teslim ettiği TOKİ’ler de ne gibi sorunlar var bunları da haber analiz olarak yazarsanız derdimizin ne kadar büyük olduğu ortaya çıkar. Şehrin 4 de 1i yıkılacak Daha önceden yapımı devam tokileri deprem konutu gibi lanse ediyorlar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • İlimizde kaç konut yapılması gerekiyor, şu anda kaç konutun inşaatı devam ediyor bu konuda bilgi verilebilirmi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erdal (1 yıl önce)
    pardon sayın başkan ,sevgili "esnafımız" deprem dolayısıyla fiyatları beşe katladı diyecek bir sözünüz var mı acaba
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hasbi (1 yıl önce)
    Malatyalılar zengindir... Malatya kısa sürede ayağa kalktı... Şehirde hayat artık normale döndü... Durumu iyi olanlar, durumu kötü olanlara yardım eder, malatyalılar birbirine karşı yardımseverdir... Üstelik malatyanın altın yumurtlayan kayısı ağaçları var... Malatyada fakir yok...
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Yanlış nick kullanmışsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ama Malatya da balık hafıza ve polyana yi oynayan sizin gibiler var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Bir an önce memleketimize gelmek istiyoruz
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Mümkün olduğunca siz oralara görünmeyin adamlar işini sağlam yapıyor zaten siz yolları yapın çöpü kaldırın başka sizden bişey isteyen yok
    %86
    %14
    Yanıtla