SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelmek İsteyen Çok Sayıda Hoca Var"

0
Güncellendi - 2016-11-25 01:40:32
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) bünyesinde oluşturulan ‘Sağlıkta İletişim ve Sağlık Haberciliği‘ biriminin kurulması nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ve hastane yöneticileri katıldı.

Başhekim Prof. Dr. Hakan Parlakpınar konuyla ilgili yaptığı konuşmada; “Hastanemizde hemen hemen her gün sağlık ile ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Yapmış olduğumuz profesyonel işleri doğru ellere ve zamanında teslim etmek için bu birimi kurduk. Amacımız, halkı bilinçlendirmektir. “ dedi.

"Akreditasyon Sürecini Başlattık"

Sağlık turizminin başlatılması için TÖTM’nin akreditasyon başvurusu çalışmalarını başlattığını söyleyen  Prof. Dr. Parlakpınar; “ Akreditasyon sürecini tamamlarsak, tüm dünyaya açılacağız.  Tüm branşlarda biz artık şunu diyeceğiz ki biz uluslar arası standartlarda sağlık hizmeti veriyoruz. Sağlık turizminde çok büyük pay var gerçekten, 20 milyar dolarlardan bahsediliyor. Bu akreditasyon sürecinin uzamaması lazım ancak 1 veya 2 yıl alabilir.” dedi. Hastanenin bakanlık denetimlerinden rutin olarak geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Parlakpınar; “ Akreditasyon için uyulması gereken 500 ‘ e yakın  madde var. Şimdi tespit yapıyoruz bunların kaçını sağlıyoruz diye. Akreditasyon süreci çok yeni bir kavram hastaneler için.” dedi.

Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ise konuşmasında; “ Sağlık haberciliği uygulaması Türkiye’de belki de ilk olacak. Tıp fakültesi ile iletişim fakültesinin ortak bir çalışması olacak.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise konuşmasında; “Turgut Özal Tıp Merkezi Malatya’nın göz bebeği. Şehrimiz ve bölgemize sağlık hizmetinin en iyi ve kalitelisini sunmak için elimizden geleni yapacağız. 2017 hastanemiz için bir atılım yılı olacak. Yeni birimlerin hizmete girdiği yıl olacak. “ dedi.

“Geleneksel  ve Tamamlayıcı Tıp Birimi Kurulacak”

Romatoloji bölümünün hizmete girdiğini hatırlatan Prof. Dr. Kızılay, “Sağlık sektöründe yeni ne varsa hastanemize kazandırmak istiyoruz. Hastanemizde 2017’de geleneksel ve tamamlayıcı tıp ile ilgili yeni birim kurmayı da hedefliyoruz. Dolayısıyla daha önce dışarıda uzman olmayan kişilerin elinde olan bu yöntemleri, biz burada hocalarımızın elinden hizmet olarak vermek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“En Çok İhraç Diş Hekimliği Fakültesi’nde Oldu”

Diş Hekimliği Fakültesi’nde çok uzun süre sonraya randevu verildiği sorusu üzerine cevap veren Prof. Dr. Kızılay; “ Diş Hekimliği Fakültesi’nde 7 tane birim var. Bu dediğiniz konu hepsi için geçerli değil. En çok randevular Ortodonti bölümüne geliyor. Bu birimde yapılan tedaviler de uzun sürüyor. Onun için orada uzun süre sonraya verilen randevular var. 15 Temmuz hain darbe girişimine ülkemiz maruz kaldı.  Üniversitede en çok bu kapsamda ihraç edilen hoca sayısı Diş Hekimliği Fakültesi’nde oldu. İhraç edilen 55 öğretim üyesinin 10’u bu fakülteden oldu. Bu da fakültenin neredeyse yüzde 35’ini oluşturuyordu. Bu da diş hekimliği fakültesinde yapılan işlemlerde gecikmelere neden olan konular arasında. Bu eksiklikleri 1-2 ay içerisinde tamamlayacağız. “ dedi.

“Bilimsel Üretkenlikte Biraz Gerideyiz”

“Biz artık büyük bir üniversiteyiz “ diyen Prof. Dr. Kızılay; “Eskiden en çok şundan şikâyet ediliyordu; ‘Buraya gelen doçent olup gidiyor.’ Şimdi artık tersine,  başka üniversitelerden bize gelmek isteyen çok sayıda hoca var. Üniversitemiz Türkiye’nin köklü üniversitelerden biri. Bilimsel üretkenliğimizde olmamız gereken seviyenin biraz gerisindeyiz. Bizim dönemimizde inşallah üniversitemiz, Türkiye’nin  bilimsel olarak da en iyi üniversiteleri arasına girecek, hedefimiz o, bu konuda iddialıyız. Çok sayıda öğretim üyesi alacağız. Önümüzdeki dönemlerde, 803 olan öğretim üyesi sayısını bine kadar çıkarmayı hedefliyoruz. “ ifadelerine yer verdi.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ahmetkizilay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hayati Oğuzboyu (7 yıl önce)
    Olanları tutun da...
    0
    0
    Yanıtla
  • ec (7 yıl önce)
    Bilimsellikte kendi alanında türkiye birincisi bölümü kapattınız. Neyin kafası bu sayın insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap Kaya (7 yıl önce)
    Acaba gitmek isteyen kaç kişi var?
    0
    0
    Yanıtla
  • izmir bosch (7 yıl önce)
    Malatya İnönü Üniversite Kampüsü İle Bulunduğu Konum Dolayısıyla Ülkemizin Benim Görüşümce Nadide Üniversitelerinden Biridir.Umarız Her Geçen Gün Başarılı Bireyler İle Karşımıza Çıkarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)izmir bosch isimli kullanıcı yorumuna
    Bina veya konumla olmuyor bu işler. Batı'dan hoca gelmiyor, doçent olan gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla