SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genç Yazılımcılara İstihdam Garantili Eğitim

Genç Yazılımcılara İstihdam Garantili Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Ankara Kalkınma Ajansı, GENÇİS programıyla yazılım sektöründe 35 yaş altı gençlere çevrim içi eğitimler sunarak, nitelikli istihdam imkanı sağlıyor. Proje kapsamında her katılımcıya 62 bin 544 liralık destek verilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan 2024 Yılı İstihdam Garantili Nitelikli Genç Yazılımcı Yetiştirme Destek Programı (GENÇİS), gençlerin yazılım sektöründe nitelikli istihdamını artırmayı hedefliyor. Program kapsamında, 35 yaşından gün almamış 178 genç, yazılım alanında eğitim alarak yeni kariyer fırsatlarına sahip olacak.

Kimler başvurabilir
Programa, Ankara’da veya 2023 yılında depremden etkilenen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) ikamet eden ve 35 yaşını doldurmamış olan kişiler başvurabilecek. Ayrıca, üniversitelerin sayısal veya eşit ağırlıklı puan türüyle öğrenci kabul eden dört yıllık bölümlerden mezun olanlar ya da iki yıllık bilişim alanındaki bölümlerden mezun kişiler de başvurularını yapabilecekler.

Eğitim detayları
Eğitimler, çevrim içi ortamda gerçekleştirilecek ve katılımcıların en az yüzde 90 oranında eğitimlere katılım sağlaması zorunlu olacak.

Bütçe ve destek tutarı
Toplam bütçesi 11 milyon 132 bin 870 lira olan proje kapsamında, her katılımcıya 62 bin 544 lira destek sağlanacak. Destek, yüzde 100 faiz oranıyla karşılanacak.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız