SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlere Malatyalı Şahsiyetler Anlatılıyor

Gençlere Malatyalı Şahsiyetler Anlatılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grubu, Sosyo İletişim Akademisi Projesi kapsamında Malatyalı şahsiyetleri gençlere tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tecde Anadolu Lisesi’nde araştırmacı yazar Melih Yılmaz tarafından öğrencilere Malatyalı Şemsi Belli anlatıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Enver Kalaycıoğlu, “Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Grubu Temsilcisi olarak yeni ve genç kalemler yetiştirmek için baba harcıyoruz, bugün burada böyle bir program yapıyor olmanın sebebi de bu. Kent Konseyi’mizde biz genç şairler yazarlar grubunu oluşturmak istiyoruz. Bu grubu da belli liselerde belli öğrencilerimizi alarak oluşturacağız” dedi.

Aynı zamanda Edebiyat Öğretmeni olan Melih Yılmaz, Şemsi Belli ile ilgili kısa bilgiler verdi. Şemsi Belli’nin 1925 yılında Malatya’nın Tekmezar Mahallesi’ndeki İmamoğlu Sokağı’nda dünyaya geldiğini söyleyen Yılmaz, Gazi İlkokulunun 588 numaralı öğrencisi Şemsi Belli’nin 1937 yılında bu okuldan “Usta” dereceyle mezun olduğunu söyledi.

Yılmaz, Belli’nin Haydarpaşa Lisesi’ni bitirdikten sonra Malatya’ya döndüğünü ve o günlerde Malatya’da yayınlanmakta olan Fırat Gazetesi’nde çalışmaya başladığını, aynı zamanda İstanbul’da yayınlanan Cumhuriyet, Ankara’da yayınlanan Ulus Gazetesi’nin maaşlı muhabirliğini yaptığını belirtti.

Yılmaz “Şemsi Belli radyo ve tv programcılığı ve sunuculuğu yapmıştır. 1988 ve 1989 yıllarında TRT’de  “Şiir Bahçesi” adlı programı yapmıştır. Ayrıca Şemsi Belli Kadıköy İlçe Başkanlığı ve Birlik Partisi Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştur. 1968 yerel seçimlerinde Ankara Belediye Meclisi üyeliğine seçilir. 1969 genel milletvekili seçimlerinde, partisi Şemsi Belli Adana’dan aday gösterilmiştir” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız