SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak'a Malatya'nın Fahri Hemşehriliği

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak'a Malatya'nın Fahri Hemşehriliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2. Ordu Komutanı olarak görev yaparken, Genelkurmay Başkanı olarak atanan Orgeneral Metin Gürak'ı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ziyaret etti ve  Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kararı alınan Fahri Hemşehrilik Beratını sundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin  Ağustos ayı toplantısında 2. Ordu Komutanlığı görevini yürütürken, Genelkurmay Başkanı olarak atanan Orgeneral Metin Gürak’a, görevi esnasında Malatya ve Malatyalılara yönelik katkı ve yaklaşımları nedeniyle Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi kararlaştırılmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ı makamında ziyaret ederek, Fahri Hemşehrilik Beratını takdim etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Genelkurmay Başkanımız Sayın Metin Gürak Paşamız ile Malatya’mızda 2. Ordu Komutanı olduğu süreçte deprem zamanı ve diğer konularda çok iyi bir işbirliği içinde olduk. Ordumuzun deprem sürecinde büyük katkı ve desteğini gördük. Biz, 2. Ordu’nu içine bir de cami yaptırmıştık. Genelkurmay Başkanımız Sayın Metin Gürak, Malatya’yı ve Malatyalıları çok seviyor. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile alınan karar ile Orgeneral Metin Gürak Paşamıza Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi kararlaştırılmıştı. Kendilerinin kuvvet komutanı olmadan Genelkurmay Başkanı olması bizleri ayrıca hemşehrileri olarak mutlu etmiştir.” dedi.

Gürkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ı makamında ziyaret ederek Fahri Hemşehrilik Beratını takdim ettiğini belirterek, “Ziyarette Genelkurmay Başkanımız Sayın Orgeneral Metin Gürak, 21 ayrı yerde görev yaptığını, kendilerini en çok hissettiği şehirlerden birisinin Malatya olduğunu, bundan sonra Malatya’yı yakından takip edeceğini, ilk fırsatta Malatya’ya geleceklerini ifade ederek, Malatyalı hemşehrilerine selamlarını ilettiler.” şeklinde bilgi verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mahmut (8 ay önce)
    Selahattin Gürkan ve Büyükşehir Belediye Meclisi, alakasız isimlere fahri hemşerilik verirseniz sonra gerçekten Genelkurmay Başkanı gibi değerli bir isme verilen hemşerilik beratınızı da bizzat siz kıymetsiz hale getirmiş olursunuz. Malatya'nın en başarısız emniyet müdürü Ömer Orhal'a, işadamı Etem Sancak'a vs. verdiğiniz hemşerilik beratlarıyla depremde özel çaba ve katkılarını duyduğumuz sayın komutana verdiğiniz gerçekten değerli olması gereken bir ünvanı böylece tartışılır hale getirirsiniz.Anladınız mı bol keseden, kişisel ilişkileriniz nedeniyle fahri hemşerilik beratı vermeyi tartışılır hale getirmiş olduğunuzu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (8 ay önce)
    Gürkan'dan sonra fahri Malatyalılık anlam ve önemini yitirdi. Sırf Malatya'da görev yaptı diye, terfi eden veya belki de birilerinin işinin düşeceği kişilere fahri hemşehrilik verilmesinin ne gereği vardır? Ben bu paşa hak etti, etmedi bilmiyorum. Neden hak ettiğini söyleyen olursa dinler düşünürüm. Lakin çok arttı bu fahri hemşehrilerimiz ve ben kimin ne yapıp neden bu beratı aldığını anlamıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (8 ay önce)
    Yav biri çıkıp demiyor ki bu depremde yıkılan binaların hesabı kime sorulacak? Suç olunca hepsi birbirine bakıyor. Hepiniz suçlusunuz ulan hepiniz. Poz vermeyi bırakın. Milletvekilleri, belediye başkanları hepinizde sorumlusunuz. Adalet, olmayan adalet, neredesin? Hepiniz hesap vereceksiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Maalesef geri kalmış toplumlarda siyasiler kendilerini konuşturmak için böyle basit şeylerle uğraşırlar. Bu haberin toplumsal/kamusal ne değeri var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • osman (8 ay önce)
    deprem deprem deprem. Deprem oldu memleket viran. yollar delik deşik, toz toprak pislik. sivri sinek. temiz su ihti,yacı ..... böyle entel dantel işler neyimize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (8 ay önce)
    AKP den ihraç edilen ve Vatan partine geçen ETHEM SANCAK'a da fahri hemşehrilik beratı vermiştiniz halan geçerli mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • seçim (8 ay önce)
    Seçim yaklaşıyor ya Ankara kimi görse fahri hemşerilik veriyor başkanımız ... amaç medyada ve Ankarada görüntü vermek ... Malatya kimin umrunda..
    %100
    %0
    Yanıtla