SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geride 3 Maç Var, 3'ünde de Galip Yok!

0
Güncellendi - 2019-05-03 03:23:11
Geride 3 Maç Var, 3'ünde de Galip Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 31.haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, 5 Mayıs Pazar günü deplasmanda Akhisarspor ile karşı karşıya gelecek. Evkur Yeni Malatyaspor, kritik deplasmandan puan ya da puanlarla dönerek, ilk 5 içerisine girmek, Akhisarspor ise sahasında kazanarak, kalan maçlarda alacağı sonuçlarla dipten çıkmak istiyor.

Ligin 30.haftasında sahasında İstanbul temsilcisi Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek, moral depolayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 31.haftasında 5 Mayıs Pazar günü 16.00'da Spor Toto Akhisar Stadyumu'nda Akhisarspor ile karşı karşıya gelecek. Her iki takım için galibiyetin büyük önem taşıdığı karşılaşma, bir anlamda ligde hem üst hem de alt sıradaki şekillenmeyi de belirleyecek.

İLK 5'E GİRMEK İSTİYORLAR

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 30 haftada 11 galibiyet, 8 beraberlik, 11'de mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, 41 puanla 7.sırada bulunuyor.

Spor Toto Süper Ligin ikinci yarısında üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla hayal kırıklığı yaşayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 30'uncu haftasında sahasında Kasımpaşa'yı 2-1'le geçerek, galibiyeti hatırladı.

Süper Lig'de ikinci sezonunu yaşayan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında topladığı 29 puanla adından söz ettirirken, aynı başarıyı ikinci yarıda tekrarlatamadı. 30'uncu haftaya kadar oynadığı 12 karşılaşmada sadece 2 galibiyet alabilen ve 9 puan toplayan sarı kırmızılılar, 3 haftalık aranın ardından yeniden galibiyetle tanışmış oldu.

Ligde kalan 4 maçında istediği sonuçları almak isteyen sarı kırmızılılar, ligde ilk 5 içerisinde yer almanın hesaplarını yapıyor.

AKHİSARSPOR KUPADA FİNALDE AMA LİGDE DİPTE

Ziraat Türkiye Kupası'nda adını finale yazdırmayı başaran Akhisarspor, kupadaki başarılı gidişatı bir türlü lige yansıtamadı.

Ligde geride kalan 30 haftada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 17'de mağlubiyet alarak 25 puan toplayan  ve ligin son sırasında yer alan Manisa temsilcisi, kalan 4 haftada bütün maçlarını kazanarak, kümede kalmanın hesaplarını yapıyor.

Ligin 30.haftasında deplasmanda Bursaspor ile 0-0 berabere kalarak kritik bir puan alan Akhisarspor, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasını bir anlamda çıkış maçı olarak görüyor.

SARI KIRMIZILILAR İKİNCİ YARIDA DEPLASMANDA GALİP GELEMEDİ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ikinci yarısında deplasman maçlarında galip gelemedi.

Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 3 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı. Sarı kırmızılılar, deplasmandaki 3 galibiyetin tamamını ligin ilk yarısında aldı. Sezonun ilk yarısında deplasmanda 17 haftalık bölümde oynadığı 9 deplasmanda karşılaşmasında 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, 12 puan toplamıştı.

Sezonun ikinci yarısında şuana kadar 6 deplasman maçı oynayan Evkur Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmalarda galip gelme başarısını gösteremezken, 1 beraberlik, 5’te mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar, bu süreçte 6 deplasman karşılaşmasında hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

SAHALARINDA 4 GALİBİYETLERİ VAR

Süper Ligde bu sezon istediği performansı sergileyemeyen Akhisarspor, sahasında şuana kadar 17 puan toplayabildi.

Ligde geride kalan 30 haftada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 17'de mağlubiyet alarak 25 puan toplayan Manisa ekibi, 6 galibiyetin 4'ünü sahasında aldı.

Sahasında şuana kadar 15 karşılaşma oynayan Akhisarspor, bu karşılaşmaların 4'ünde gülerken, 5 karşılaşmada berabere kaldı, 6 karşılaşmayı ise kaybetti.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Akhisarspor ile Evkur Yeni Malatyaspor arasında oynanan üç Süper Lig maçı da berabere bitti.

Süper Lig tarihinde Akhisarspor ile Evkur Yeni Malatyaspor arasında oynanan üç maçta toplam iki gol atılırken; bu goller, bu sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada geldi (1-1).

Akhisarspor, Süper Lig'deki son altı maçının sadece birini kazanabildi (1B 4M) ancak bu karşılaşmaların beşinde gol atmayı başardılar.

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'deki son 15 maçında sadece dört galibiyet alabildi ve bu galibiyetlerin tamamı iç sahada geldi (4B 7B).

Akhisarspor, evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kazanabildi (2B 4M); bu maçların üçünde üçer gol yediler.

Deplasmanda yedi maçtır kazanamayan Evkur Yeni Malatyaspor (2B 5M), Süper Lig tarihindeki en uzun serisini yaşıyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız