SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Göç Çocukları Atölyesi' Etkinliği

0
Güncellendi - 2018-01-03 04:04:06
'Göç Çocukları Atölyesi' Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve İnönü Üniversitesi Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu iş birliğinde "Göç Çocukları Atölyesi" etkinliği gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Malatya'daki konteyner kentte kalan anne babası olmayan 6-10 yaş aralığındaki 30 çocuğun katıldığı atölye kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ise göç atölyesini gezerek, çocuklarla zaman geçirdi.

Suriyeli çocuklarla İnönü Üniversitesini ziyaret ettiklerini aktaran Akın, şunları kaydetti:

"Bu etkinlikteki temel hedefimiz, kamp ortamında yaşayan çocuklarımızı üniversite öğrencilerimizle buluşturup, onlarla anı ortamı paylaşıp gerek resim ve gerekse bir takım sosyal etkinlikler yaparak çocukların sosyal yönlerinin daha çok gelişmesine katkı sunmaktır."

Suriyeli çocukların proje kapsamında üniversite öğrencileriyle iletişim sağlamalarının çocuklara ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Akın, buna benzer çalışmaları yıl boyunca sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında çocukların el becerileriyle yaptıkları çeşitli oyuncaklar, resimler ve maket çalışmaları sergilenerek üniversiteli öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız