SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Serbest Bırakılan Göçmen Kaçakçılarına Yakalama Kararı Çıktı

Serbest Bırakılan Göçmen Kaçakçılarına Yakalama Kararı Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Şehit Fevzi Mahallesi'ne getirdikleri Afgan uyruklu kaçak göçmenlerin, bekçiler tarafından farkedilmesi ve 12'sinin yakalanması üzerine, 2 araçlarını da bırakarak kaçan ve polis tarafından her yerde aranırken, Malatya'yı terk ettikleri, Elazığ girişinde yakalanmalarıyla anlaşılan, 'göçmen kaçakçılığı'ndan suç kaydı bulunan 6 şahsın, Malatya'da çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilince, bu şahıslar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Olay, Şehit Fevzi Mahallesinde 15 Ocak Pazar'ı 16 Ocak Pazartesi'ne bağlayan gece 01.00 sıralarında yaşanmış ve mahalle arasında gece bekçilerini görünce kaçan şüphelilerin olduğu bilgisi üzerine bölgeye gönderilen çok sayıda polis ekibinin yaptığı arama ve kovalamaca sonucunda 12 Afganistan uyruklu kaçak göçmen gözaltına alınmış ve 2 araç ise olay yerinde terk edilmişti. Kaçak göçmenleri, Muş'tan Malatya'ya getirdikleri 2 aracı da olay yerinde terk eden 6 şüpheli Malatya’dan kaçarken, Elazığ Hankendi Jandarma Kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Hakimlik serbest bıraktı, Başsavcılık itiraz etti
Göçmen kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle polisteki sorgularının ardından Pazartesi günü Malatya Adliyesine sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince Adli Kontrol koşuluyla serbest bırakılmıştı.  

Daha önceki bazı kaçak göçmen olaylarında, kaçakların Malatya'da bırakıldığı bölgede yer alan Şehit Fevzi Mahallesi'nde, Pazartesi akşamıbir eve düzenlenen baskında da 1'i Bengladeş, 34'ü Afgan uyruklu 35 kaçak göçmen daha yakalanmıştı, il merkezi ile Hekimhan'da 4 gün içerisinde yakalanan kaçak sayısı 62'ye ulaşmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Serbest bırak, yakala. Ne güzel yap boz tahtası. Polis yakalasın. Sonra serbest bırak. Sonra da polise tekrar yakala emri ver. Ne güzel dünya. Tavşan kaç, tazı tut.
    %100
    %0
    Yanıtla