SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göçmen Kaçakçılığına 15 Tutuklama

0
Güncellendi - 2019-06-30 03:07:56
Göçmen Kaçakçılığına 15 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Aralarında Malatya'nın da bulunduğu 5 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik Bitlis merkezli gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 zanlıdan 15'i tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Güroymak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 25 Haziran'da Bitlis'in Güroymak ve Tatvan ilçeleri ile Van, Diyarbakır, Malatya ve Konya'da göçmen kaçakçılığı suçunu örgütlü işleyenlere yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"18 şüpheliye yönelik 18 farklı adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 17 kişi gözaltına alınmıştır. İfadelerinin ardından Güroymak Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklanmış, 2'si ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Firari bir şüphelinin yakalaması için çalışmalar devam etmektedir.

Güvenlik güçlerimizin yurda yasa dışı yollarla giren düzensiz göçmenleri maddi menfaat karşılığında ve organize şekilde batı illerine sevk edenlere yönelik mücadelesi kararlılıkla devam edecektir."

Bitlis, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız