SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gördük, Çok Heyecanlandık'

A- A+ PAYLAŞ

1999 yılında 40 dönümlük alanda kurulan İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi örnek bahçesinde yer alan yerli-yabancı 73 değişik kayısı türü ilgililere tanıtıldı.

73 adet yerli-yabancı kayısı türünün bulunduğu Araştırma ve Uygulama merkezi bahçesindeki tanıtım toplantısını İnönü Üniversitesi Öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Bayram Murat Asma’nın yaptı. Tanıtım toplantısına Vali Halil İbrahim Daşöz, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Tarımsal Üretimi Geliştirme Merkezi (TÜRGEM) Genel Müdürü Talat Şentürk, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ile Müdürlük çalışanları katıldı.

Bahçede bulunan ağaçların gezilmesi ve Doç. Dr. Murat Asma’nın bilgilendirilmesinden sonra bir konuşma yapan Vali Daşöz, “Bahçeyi gördüğümüzde gerçekten heyecanlandık. Kayısıdaki çeşitliliği görünce çok mutlu olduk. Kayısı üretimi, çeşitlendirilmesi, aroması, yola dayanıklılığı her birisi ayrı bir önem arzetmekte. Yapılan bu çalışmalar da bu nedenlerle çok önemli. Önümüzdeki yıllarda geliştirilen bu türlerin şu an bulundukları tel örgülerden çıkarılarak bahçelere dönüştürülmesi halinde ilimiz ekonomisine büyük katkı yapacağına inanıyorum.” diyerek yapılan çalışmanın Malatya’nın ekonomisi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

TÜRGEM genel müdürü Şentürk’de yaptığı kısa konuşmada yapılan çalışmaların gerek ülke gerekse de Malatya’nın ekonomisine önemli katkılar sağlayacağından hiç kuşkusu olmadığını belirtti.

Doç.Dr. Bayram Murat Asma ise “ 2001 yılında başladığımız çalışmalar ağırlıklı olarak hasat dönemini uzatmak ve çeşitliliği artırmak üzerine oldu. Amacımız Türkiye’nin kurutmalık kayısıda olduğu gibi sofralık kayısısında da söz sahibi olmaktır” diyerek çalışmalarının amacını belirtti.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal da “ Yapılan çalışmaların üreticiye-ekonomiye katkı sağlaması noktasında Tarım İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız