SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görevden Alınan Kanbay Veda Etti..

Görevden Alınan Kanbay Veda Etti..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 1,5 yıl önce atanan ve geçtiğimiz günlerde görevden alınan Battal Kanbay, sosyal medya mesajıyla veda etti.

"VEDA ETME ZAMANI"
Muş Milli Eğitim Müdürü iken 2014 Mart ayında Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Ali Tatlı'nın Eylül 2020'de bakanlık emrine alınmasıyla, İstanbul Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü iken atanan Pütürgeli hemşehrimiz Battal Kanbay,  ‘terfien’ gibi gösterilen atamayla geçtiğimiz günlerde bu görevden alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Daire Başkanı yapılmıştı. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ise İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir atanmıştı.

Radikal gruplara yakın olmadığı için görevden alındığı iddiaları nedeniyle ataması tepki toplayan Battal Kanbay, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla veda etti.

Kanbay'ın mesajı şöyle:

"Değerli Meslektaşlarım ve Kıymetli Malatyalılar; Vedalardan hoşlanmasam da bugün veda etme zamanı geldi. Deprem ve salgın gibi hayatımın en zor görevini Sayın Valimiz Aydın Baruş Bey'in himayesinde ve sizlerle birlikte yürüttük. Bu zorlu süreçte tüm varlığınızla benim yanımda yer aldınız. Maarif davasına beraber omuz verdik. En ücra köydeki yetim çocuklar için birlikte kanat çırptık. Servisçilerimiz zarar etmelerine rağmen çalışmaya devam ettiler var olsunlar. Kantincilerimiz her zorluğa rağmen açık kaldılar. Adını sayamadığım tüm paydaşlarımız bizlere omuz verdiler. Velilerimiz, Okul Aile Birliği başkanlarımız bize omuz verdiler yükümüzü hafiflettiler. Muhtarlarımız bizi yalnız bırakmadılar. Tüm zorlukları beraber aştık. Emektar yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız yaptığınız fedakârlıklar asla unutulmayacaktır. Vefa gruplarımız; uzaktan eğitimde içerik oluşturmada mucizeler yarattı. Akrabaların birbirinden kaçtığı bir dönemde onlar öğrencilerimizin, milletimizin devletimizin yanında yer aldılar. 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürülüğündeki görevim bugün itibari ile tamamlandı. 

Sayın Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer'e ve Sayın Valimize yürekten teşekkür ediyorum. Kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, basın mensuplarına ve tüm eğitim paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 

Değerli meslektaşlarım sizler moral kaynağım oldunuz. Beni hep güler yüzle karşıladınız. Öğretmenler odasında hep tebessümle ayrıldık. Tüm projelerimizde azami gayret gösterdiniz sizlere de çok teşekkür ediyorum. Yüreğinizden öpüyorum. Hakkınız helal edin, varsa benim de hakkım helal olsun. 

Yeni göreve başlayan İl Müdürümüze başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun. 

Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Selam ve dua ile.."

GÖREVDEN ALMAYA SAADET PARTİSİ DE TEPKİ GÖSTERDİ
Bu arada Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasını eleştirdi.

Canbay açıklamasında “1.5 yıl önce İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan ve Malatyalı olmasının yanı sıra liyakatiyle, görev şuurundan taviz vermemesi ve çalışkanlığıyla tanıdığımız Battal Kanbay Bey’in görevden alınması bizleri derinden üzmüştür. Sonucunun tamamen siyasi olduğunu düşündüğümüz bu olay arkasında birçok soru işaretini barındırmaktadır.

Son derece başarılı bir şekilde görevini yürütürken ve Malatya’nın öz evladı olarak gördüğümüz hemşehrimiz olan İl Milli Eğitim Müdürümüzün görevden alınmasının gerekçeleri nelerdir? Battal Kanbay Bey birilerinin işine çomak soktuğu için mi ya da birilerinin tekeline girmeyip adaletten, şeffaflıktan, yasaların kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanmaktan geri adım atmadığı, boyun eğmediği için mi görevden alınmıştır? Bu soruların mutlaka cevaplandırılması kamu vicdanına karşı bir görevdir.

Bizler Saadet Partisi olarak Ehliyeti ve liyakati savunuyoruz. İşin ehli olan ve hemde başta belirttiğimiz gibi Malatya’nın yetiştirmiş olduğu bir insan olan İl Milli Eğitim Müdürü’nü görevden almak hangi siyasi etikle açıklanabilir. Bu yaşanan olay Malatya kamuoyunda derin bir rahatsızlık meydana getirmiştir. Burdan açıkça şu çağrıda bulunmak istiyorum. Battal Bey tekrar görevine iade edilmeli ve adaletten, liyakatten ve şeffaflıktan asla ama asla taviz verilmemelidir."dedi.

malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • abdulvahap (2 yıl önce)
    (ağır ironi içerir) tövbe tövbe dini bütün insanlara laf söylemeyelim! Malatya'dan intikam alan bir siyasi güruhun Malatya ve Malatyalıya faydası bu kadardır.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • selami (2 yıl önce)
    en büyük suçu MALATYALI olmak daha ne suç arıyorsunuz il ilçe bürokratı kaç malatyalı var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (2 yıl önce)
    Battal hocaya bi kahpe Bizans oyunu oynanmış hemde Battalgazi’ini memleketinde
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Her şey bir tarafa halk eğitim müdürü var bir arkadaş. Hangi fotoya baksan kendisi orda, helal olsun dayi oğlu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malty (2 yıl önce)
    Battal kanbay malatyaya geldiğinde malatyada nasıl okul mudurü ve müdür yardimcisi olduklarına bile şaşırdığımız insanları şube müdürü yaptı.belki bu kendi tasarrufu değildi ama yanında tuttu.boy boy resimler verdi.hatta adamlar öyle bi gerindi ki kim il müdürü seçemez olduk.oysa hepimiz hepsinin siyasi akrabaliklarini ya da eski il müdürünün koruması altına aldıkları kişiler olduğunu biliyoruz. yeşilyurt ilçe müdürüne hiç değinmiyorum zaten el pençe divan her zaman işe yarar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • 1650265158 (2 yıl önce)malty isimli kullanıcı yorumuna
    Ali tatlı dan geriye kalan 150lirayi 1,6milyar yapmış yetimin hakkını korumuş yazık sizi anlamakta zorluk çekiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Malatya Öyle acayip bir şehir olduki kayda değer bir adam çıkmıyor.Sahipsiz, nankör bir toplum oluştu.Yorumlarda dinci, Kürtçü.turkcu.dinsiz...tanimlamalar.İsini hakkıyla yapanlara hain..işi yapmayıp şehri karıştıran karada vatansever adını koymuşlar.Aslinda bu bir rant meselesi.Belden aşağı vurmalar.Tabii sadece Malatya böyle değil ne yazikki birçok yer böyle oldu.Adam kendisi kürt Türkçülük yapıyor,kurt olanada Kürtçü diyor.Sehre yazık oldu.Artik aklı başında biri burada görev almaktan çekiniyor.Ancak Ali tatlı gibiler bu şehre talip oluyor.Battal beyde bu koltuğu dolduracak biri değildi.Orali buralı dediler en son puturgeli geldi adam canını zor kurtardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • saim (2 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımız ben milletimin hizmetkarıyım. Fakat arkadaşta Gurur, kibir, benlik üst seviyede Allahın'da hesabı vardır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Malatya'da neredeyse her sorunlu tayinin arkasında olan, arada sırada tesadüfen doğru düzgün birinin gelmesine vesile olan AKP Milletvekili Öznur Çalık, Milli Eğitimde artık ayyuka çıkan Ali Tatlı olaylarıı üzerine getirdiği bu ismin yerine Battal Kanbay'ı Malatya'ya tayin ettirmişti. Aşırı dinci ve kürtçü çevreler bu atamaya tepki gösterdiler. Bu iş, Çalık'ın kovide yakalanan eski milletvekili Mustafa Şahin'i evinde ziyareti sırasında yeniden gündeme geldi. Öznur Çalık, oradaki baskılara ve taleplere direnemedi. Battal Kanbay'ın ayağı, terfi ettirilerek böylece kaydırıldı ve gönderildi. Yerine gelen kadın müdürün, Öznur Çalık'ın İstanbul'da Öğretmen evi müdürü olan ablasının referansıyla yine Çalık tarafından Malatya'ya getirildiği konuşuluyor. Turgut Özal'ın adını taşıyan üniversitede yolsuzluklarla skandallarla anılan, AKP'ye çok büyük zaar veren diğer kız kardeşinin görevden alınmaması için can siperane gayret gösteren, bunun için yeni siyasi hesapları doğrultusunda Büyükşehir adaylığını bile riske sokan Öznur Çalık'ın bu memlekete hizmeti!!! bu yönde sürüyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hizmet pasaportyla bir sürü bingöllünün yasadışı bir şekilde Almanyaya götürülmesine vesile olan ve Malatyayı Türkiyeye rezil edilmesine vesile olan Yeşilyurt Belediyesinin başkanı Memet Çınara, Selahattin Gürkana inat olsun diye cumhurbaşkanından ödül verdirende böylece cumhurbaşkanını skandala alet edende bu sayın milletvekili Öznur Çalık değilmi.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • 1649854820 (2 yıl önce)Selim isimli kullanıcı yorumuna
    Canim benim gidenler Bingöllü değil, işin başında olan Bingöllü. Gidenler Malatyalı çoğunlukta kapak oldu mu bilemedim
    %67
    %33
    Yanıtla
  • oktay (2 yıl önce)
    Bir öğretmen olarak sayin müdürü ne tanirim nede yüzünü gördüm egitim alaninda bir basarisina da şahit olmadim rutin işleyiş devam etti . Olumsuz bir olay yada durumuna da şahit olmadim. sayin müdür gorevden alindi diye bir kac gundur bir sürü yorum yapiliyor ancak unutulan bir sey var bahsi gecen kisi ustun nitelikleri yada liyakati ile mudur olmadi ki arkasina aldigi soyasi her kimse o siyasinin ufledigi ruzgarla müdür oldu yine o siyasi yoruldum uflemiyorum diyince de gorevden alindi. Yorum yaparken bu ayrıntıya gore yapilirsa uzulecek yada sevinecek bir durum olmadigi anlasilir.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • 1650246443 (2 yıl önce)oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Yazık vicdanını nerede bırakmış sın bilmem umrumda değil bakan gelip teşekkür etmek zorunda kaldı nedenini biliyor musun adam çok iyi çalıştığı için Ali tatlı gittiğinde kasada kalan 150 liraya 1,6 milyar yaptığı için adam yetim parasını yememiş sen dediğini bilmiyorsun salıyorsun ama unutma mahşer var hesap var
    0
    0
    Yanıtla
  • Mem Çalışanı (2 yıl önce)
    Norm fazlası olarak görevlendirilen şube müdürleri maalesef kendisi ile ilgili olumlu algıyı yıktı. Söz konusu görevlendirmeler liyakattan ziyade ahbap çavuş ilişkisi ile yapıldığından müdürlük içinde huzursuzluğa sebep oldu. Kurum içinde yeterli şube müdürün varken görevlendirmeler yapılması ve yapılan görevlendirmelerden bazılarının kendini adeta müdürün yerine koyması bu sonu getirdi maalesef...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Ali tatlı gidince şükür demiştik. Ancak ne yazık ki battal bey onun ekibiyle devam etti üstüne üstlük Ali tatlının yalakası olan bazı kişileri makam mevkiye getirdi. Millet bunu görünce battal bey ile ilgili olumlu algı yıkıldı. Ali tatlıdan sonra camiada o kadar nefret oluşmuştu ki kim gelirse gelsin herkes destek olacaktı . Ve gelen kişi bu anlamda şanslı olacaktı . Ama battal bey en son yapacağı şeyi yaptı ve Ali tatlının ekibi ile devam etti . Başarısızlığın en büyük sebebi bu oldu . Ve objektif olmasi gerekirken bazı okul yöneticilerine bazı kişilerin yönlendirmesi nedeniyle gereksiz baskı kurdu .
    %70
    %30
    Yanıtla
  • 1649854958 (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Çoğunlukla yazdıklarına katılıyorum ama ali tatlı nin ekibiyle devam ettiğine katılmıyorum. Argeden kimse kalmadı ali tatlı dönemimden, ozel bürodan da bir iki kişi dışında değişti. Kaçırdığın bir nokta var. Ali Tatlı dönemin de de Battal müdür döneminde çalışan aynı isimler her devrim adamı oldukları için devam edebildiler, ekiple ilgili değil kişilikle ilgili bir durum sayın hocam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Tabi ki aynı ekiple tamamen devam etmedi . Kendi adamlarını da aldı . Ama karar verici düzeyde ve yönetim düzeyinde Ali tatlının adamları ile yola devam etti. Hatta Ali tatlının bir numaralı adamları olup Ali tatlının şube müdürü yapamadıklarını bile şube müdürü yaptı . Özel büro ve arge de görev yapan Ali tatlının bir numaralı adamları ile çalışmaya devam etti. Yanlış yönlendirmelere göre yoluna devam etti. Yanlış yönlendirmeler nedeniyle yanlış hamleler attı. Menfaat beklemeyen doğru dürüst insanları yanına alsaydı başarılı olabilirdi ve yıllarca Malatya'da kalabilirdi. Üniversite arkadaşını , lise arkadaşını , mahalle arkadaşını yanına alıp başarılı olacağını zannetti. Ve başarısız oldu .
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    İşin gücün rast gelsin güzel insan Malatya seni seviyor daha güzel yerlerde görmek dileklerimizle Allah'a emanetsin battal hoca
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın Battal bey sözde bazı STK Larin ve malum sendikanın güdümüne girmediğin,eğitim ve öğretimin faydasına olan bazı okul binalarının yerlerini karşılıklı değiştirdiğiniz için ve depremden dolayı yapılan bina ihale ve inşaat süreci işleri gitmenizin nedenleri olabilir,her işte bir hayır var diyerek size yeni görevinizde başarılar dilerim.keşke tanıdık dostları görevlendirme şube müdürü yapmasaydiniz,yine tanıdık ve adamını bulanlari ARGE özel büro ve proje gibi yerlerde gorevlendirmeseydiniz diyorum.Yeni gelen il müdürümüz sayın Hatice Özdemir hanımefendinin görevinde başarılı olmasını ilimiz adına temenni ederim.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Öz Malatyalı (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Ölü topraklı Malatyalılar laikini buldular. Gelen müdür size layık, hayırlı olsun.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    pütürgespor düştü, yeni malatyaspor düştü, battal bey müdürlükten gitti bitsin artık bu 2022 :))))))) yeni gelen müdürümüz umarım bukalemun şakşakçıları görüp milli eğitim koridorlarından okullarına gönderir.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Şelalecilerin büyük başarısı Malatya da Malatyalı müdür bırakmamak amaçları farklı devir değişirse onlara da sıra gelir
    %65
    %35
    Yanıtla
  • 1649796331 (2 yıl önce)Kamil can isimli kullanıcı yorumuna
    Dün Fetö nün başına indirilen balyoz yarın,birgün bu şelalecilerin başına inecektir.Devlet Sabırlıdır.Devlet yeri ve zamanı gelince şelalenin başına da balyozu indirir
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hoca 44 (2 yıl önce)
    Mileetin başbakanı pisikletle geziyor...bir müdür görevden alınmamış aksine daire başkanı olmuş herkes bu devletin hizmetkârı memurdur bir odacida bir memur kadar kıymetlidir . önce insan olalım oralara gelirken kimlerin peşinden koştuğumuzu unutmayalım alınıncads feryadı figan etmeyelim bu ne
    %40
    %60
    Yanıtla
  • 1649782417 (2 yıl önce)Hoca 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Niye ALİNDİ PEKİ...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • 1649783063 (2 yıl önce)Hoca 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Hoca 44 yani gelirken nasıl geldiğimizi unutuyoruz maalesef giderken hak,hukuk ve adalet gibi kavramlardan bahsediyoruz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Öz Malatyalı (2 yıl önce)1649783063 isimli kullanıcı yorumuna
    Nasıl gelmiş çok merak ettik Kardeşim elalemin günahına ne giriyorsunuz adam 1,5 yıl gece gündüz çalışmış adamın emeğini heba ediyorsunuz bide Malatyalı olacaksınız gerçi Malatyalı mısınız ki
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Adama helal olsun vali gitse bu kadar gündem olmaz vay ve muhtarlık seçiminde bile olay oluyorsa müdür olmak liyakata bağlı değil sınava bağlı değil olan kişiler siyaseti kullanan mesleğini bilmeyen kişilerdir çünkü.meslegine aşık özelikle 657devlet memurları konuma tabi olan kişi parti ile işi olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla