SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görme Engelli Baba Lösemili Oğluna Hem Annelik Hem Babalık Yapıyor

Görme Engelli Baba Lösemili Oğluna Hem Annelik Hem Babalık Yapıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yüzde 92 görme engelli baba, down sendromlu lösemi hastası oğluna 10 yıldır hem annelik hem de babalık yapıyor.

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan görme engelli Ali Er (51), down sendromlu lösemi hastası oğlu Burak (25) ile konteyner kentte yaşamını sürdürüyor.

Eşinden 10 yıl önce boşanan ve oğluyla şu anda Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'ndeki Rönesans Konteyner Kent'te yaşayan Er, çocuğuyla konteynerin önüne ektikleri çiçek ve bitkilerin bakımını yapıyor.

Engelli maaşıyla geçimini sağlayan Er, AA muhabirine, 6 Şubat 2023'teki depremlerde evlerinin yıkıldığını, afetin ardından oğluyla İstanbul'da 5 ay devlet yurdunda kaldıklarını, konteyner çıkması üzerine tekrar Malatya'ya geldiklerini anlattı.

- Kanser tedavisi gören oğlunu hastaneye götürüyor

Görme kaybından dolayı insanları sesinden tanıdığını, net göremediğini ifade eden Er, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde lösemi tedavisi gören oğlunu da sürekli hastaneye götürdüğünü dile getirdi.

Engelli maaşıyla kendisinin ve oğlunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını ancak zorlandığını, oğluna hem annelik hem babalık yapmaya çalıştığını anlatan Er, şöyle devam etti:

"Çiçeklerimiz var onlarla vakit geçiriyoruz. Yemeği kendim pişiriyorum. Temizliği ve yemeği elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Oğlum kanser tedavisi görüyor, okula gidemiyor. Zorlanıyorum ama yapacak bir şey yok. Evlensem çocuğumu kimse taşıyamaz. Gittiği yere kadar oğlumla yaşamaya devam edeceğim. Baba oğul kendi imkanlarımızla konteynerde yaşamaya çalışıyoruz. Engellilerin masrafları çok oluyor. Devletimizden destek istiyorum."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 hafta önce)
    Rabbim size dayanma gücü versin inşaallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 hafta önce)
    Rabbimiz CelleCelalühu Razı Olsun İnşaAllah Güç Kuvvet Versin Kolaylıklar İhsan Eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Kendilerine maddi yardım ve destekte bulunabilmemiz için bir zemin oluşturabilir miyiz malatyahaber?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Er bey ve oğlu Burak bey in durumları çok özel. İkisinin de bir çatı altında Devletin bakım evi ya da benzeri bir yerde olmaları gerekir. İkisininde hem günlük hayat da hemde tedavi süreçlerinde bakım ve takibi yapılan bir sisteme dahil olması gerekir. Maddi destekde bulunmamız Onlar için pek bir işe yarayacağını zan etmiyorum. Malatya da Sevgi evleri vardı sanırım hala var, o konsepte bir oluşum; Bir arada ve engelsiz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet beye katılıyorum. Malatyahaber öncülüğünde yardim kampanyasi baslatilabilinir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhittin (1 hafta önce)
    İtibardan tasarruf olmaz gibi sacma sapan bir kafayla ülkeyi batiranlarin günahini ceken fukaralar… Soran olursa bizi kiskaniyorlar dersiniz. Nasil olsa yiyen cok.
    %87
    %13
    Yanıtla