SON DAKİKA
SON DEPREMLER

GÖRÜŞ Gazetesi 47'nci Yayın Yılına Girdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın halen yayında olan GÖRÜŞ, bugünkü sayısı ile 46'ncı yayın yılını geride bırakarak 47'nci yılına girdi.

8 Mayıs 1974'de Cevdet Barış'ın patronajında 'daima doğruyu, daima gerçeği yazma' hedefiyle yayına başlayan GÖRÜŞ, bugüne kadar sürdürdüğü yayın çizgisiyle bu hedeften şaşmadı. Anadolu'da yerel gazetecilik yapmanın tüm zorluklarına rağmen yayınını sürdüren GÖRÜŞ, aynı zamanda bir gazetecilik okulu olarak da, nitelikli ve meslek etiğine bağlı haberci ve yorumcu kadrosuyla Malatya'ya hizmet verdi ve Malatya'nın basındaki bir markası haline geldi.

Yayınlandığı ilk günden itibaren, Malatya'nın günlüğünü tutuyor olmanın da sorumluluğunu taşıyan GÖRÜŞ'ün, bundan sonra da aynı sorumluluk ve titizlikle yayınını sürdürmeye devam edeceği belirtildi.

malatyahaber.com yayıncılarının da yetiştiği 'okul' olan GÖRÜŞ Gazetesi'nin yöneticileri, geride kalan 46 yıl boyunca, destek ve güç veren okuyucularına bir kez daha teşekkürlerini sunarken, Malatya'nın Malatyalı'nın sesi olma çabasını sürdüreceklerini bildirdiler.

malatyahaber.com

Görüş Gazetesi'nin ilk sayısı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • ibrahim kalı (3 yıl önce)
    ilk yıllarında Türkiye çapında ödül aldığını hatırlıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • önder DEMİRCİ (3 yıl önce)
    Cevdet Barış -Savaş Barış bey leri ve Görüş gazetesi çalışanlarını kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertaç Önal (3 yıl önce)
    GÖRÜŞ; İsmi ile yazarları ile ilkeleri ile yayın hayatına girdiği günden beri marka olmuştur, olmaya da devam etmektedir. Sözüm ona bazı “ulusal geçinen” gazeteler gibi elden bedava dağıtılmamış, bayilerde okuyucuların arayıp satın aldıkları, bulamadıkları sayı için üzülüp, hayıflandıkları gazete olmuştur. GÖRÜŞ sahifelerine yalan haber, asparagas haber asla girmemiştir. Gazetenin patronundan yazı işleri müdürüne, yazarlarına kadar bu ilkeden hiçbir zaman taviz vermemişlerdir. Öğrendiği bir haberi çevresine aktaran bir kişi bu haberi “GÖRÜŞ” ten okuduğunu söylediğinde, “GÖRÜŞ yazmışsa doğrudur” söylemi belleklerde yer etmiştir. Görüş yazarlarının sıkıntılı günleri olduğu gibi keyifli, gururlu günleri de olmuştur. Tıpkı 47. Yılın kutlandığı bu mutlu gün gibi. Yalnız her kuruluş gününde Gazetemiz patronu Sayın Cevdet Barış Gazete çalışanlarına, yazarlarına ve yakın çevresine patlıcan tava ziyafeti çekerdi. Ama Bu corona-19’lu günlerde bu geleneği uygulayamamış olsa da alacağımız bakidir. Haberi olsun. Tüm Gazete çalışanlarına, yazarlarına, yazı işleri Müdürümüz Sayın Celal Yalvaç ağabeyimize, patronumuz Cevdet Barış’a ve dahi okurlarına 47. Yıl selamımı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (3 yıl önce)
    Ülke olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz doğru ve tarafsız gazetecilik konusunda Malatya'nın özgür sesi olan Görüş gazetesinin 47.yılı kutlar. Başta Görüş gazetesinin sahibi A.Cevdet Barış olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Sarıçiçek (3 yıl önce)M.Bahadır ALTAŞ isimli kullanıcı yorumuna
    Yıllarca çalıştığım gazete.Benim gazetecilikte ilkokulumdu. Nice yıllar daha yayın hayatını sürdürür inşallah. Onca gazeteci yetiştiren dürüstlük ve tarafsızlık ilkesini aşılayan Görüş gazetesinin sahibi Cevdet Barış ve çalışanlarını kutluyor nice uzun yayın yılları diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serap Karlıdağ (3 yıl önce)
    Kaliteli yayın doğru haberin adresi tarafsız yayın anlayış ile Nice başarılarla dolu yıllar olsun İNŞALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan tuğrulca (3 yıl önce)
    46 yılı geride bırakan GÖRÜŞ gazetesinin ilgili tüm emektarlarını kutluyorum. Malatyahaber.com ile birlikte bizim için aynı zamanda bir yazarlık okulu olan GÖRÜŞ gazetesinin daha nice 46 yıllara ulaşması temennisiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Raşit Kısacık (3 yıl önce)
    Gerçekten Malatya'nın tarafsız, yalın, yorumsuz haberciliği yıllar yılı taşıyan, ilk muhabirlerinden olma gururunu sürekli tasidigim Görüş gazetesinin başta sahibi Cevdet Barış'l ve ona hala hayat veren Selahattin Gökatalay ile İsmet Yalvaç'ı yürekten kutlarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    1980 yıllarında okuduğum gazete görüş.özellikle malatyaspor haberlerini takip ederdim.
    0
    0
    Yanıtla