SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Görüş Gazetesi, 49'uncu Yayın Yılında

Görüş Gazetesi, 49'uncu Yayın Yılında
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 8 Mayıs 1974'te yayına başlayan GÖRÜŞ Gazetesi, 48'inci yayın yılını tamamlayarak 49'uncu yayın yılına girdi.

Cevdet Barış tarafından kurulan ve geride kalan yıllarda, doğruyu ve gerçeği yazma, Malatya ve Malatyalı'nın sorunlarını gündeme getirme ve çözüm arama hedefiyle ve "Görüş yazıyorsa doğrudur" ilkesiyle günlük olarak yayın yaşamını sürdüren Görüş Gazetesi, aynı zamanda Malatya'da nitelikli gazeteci yetiştirme konusunda da adeta okul oldu. Bazıları Malatya ve  yurt dışında da çeşitli gazete ve ajansların temsilciliğini yapan birçok isim Görüş Gazetesi'nde yetişti.

malatyahaber.com'un yayıncıları da, 'Görüş Gazetesi Okulu"nun birer mezunu olarak uzun yılladır gazetecilik mesleğini onur ve gururla sürdürüyor.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Görüş Gazetesi'nin 8 Mayıs 1974 tarihli ilk sayısı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • mehmet yildiz (6 ay önce)
    merhabalar Almanya dan selam ve saygilarimla 1989 a kadar gazetenizde yazan malatya nin degerlerinden erhan kircuval ile ilgili yazi makale ve anilari olanlarin paylasimlarini bekliyorum.Bu bilgileri genelini malatyali yazar gazetecilerden olusacak kitabim icin kaynak olarak kullanmak istiyorum ayrica Malatya nin yerel gazetelerinde yetisip daha sonra ulusal basinda tv lerde calisan gazetecilerin de isimlerinin bir kismina ulasamadim bu konuda yardimci olanlara minnet duyarim saygilarimla mehmet yildiz almanya devrimyyildiz@web.de mail adresime yollarsaniz sevinirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya haber ilimizle ilgili haberlerde tek haber kaynağım hepinizin eline sağlık teşekkürler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (1 yıl önce)
    Malatya da doğru ve ilkeli yayıncılık yapan Görüş Gazetesinin 49.Yılını kutluyorum. Başta imtiyaz sahibi A.Cevdet Barış olmak üzere Görüş Gazetesine emek verenleri tebrik ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Eskiden gazete sahipleri sadece gazetecilik yapardı ne zamanki gazete sahipleri gazetecilik dışında işlerle de uğraşmaya başladılar o zamanda ister istemez yönetenlere ilişkileri olmaya başladı işte o günden itibaren gazeteler ister istemez yöneten konumda olanlarla ilgili bir çok haberi yayınlamaktan kaçınır oldular, bunun sonucu eskiden gazete yazmış ise doğrudur mutlaka belgesi vardır derken bugün bırakın inanmayı habere kuşku ile yaklaşıyoruz,elbette azda olsa bugünde görevini hakkıyla yapan gazeteler ve gazeteciler mevcuttur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğanşehir (1 yıl önce)
    Günde en az iki gazete alan,mizah dergileri,haftalık haber dergileri alıp okuyan birisi olarak şu anda bırakın para vermeyi gazete okumayan birisiyim.bunun tek sebebi halk adına yonetenleri denetleyen doğruları yazması gereken basının yok olmasıdır, işte görüş gazetesi doğruları yazdığı Malatya'nın sorunlarına sahip çıktığı için basında önemli bir yere sahiptir, görüş mektebinden yetişen çok değerli gazeteciler malatyamizin sorunlarını dile getirmişlerdir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Efsane Malatyasporumuz un 80 li yıllarda fırtınalar estirdiği dönemde ben çok küçük yaşlarda herkesin İstanbul takımı tuttuğu yerde ben Fanatik bir Malatyasporluydum. Bizim köy eski ve büyük bir yerdi, 4, 5 tane bakkal vardı, özellikle Rahmetli Hacoş emmi ve çocukları ( benim arkadaşlarım) futbolla ( Malatyaspor ) yatıp futbolla kalkıyorduk. Hacoş emmi her gün şehirden Görüş gazetesi getirirdi, o gazete elden ele dolaşır hepimiz okurduk, çok güzel günlerdi, Görüş gazetesi Malatya basının yüz akı, amiral gemisi ve basın okulu olmuştur. Bugün gerek yerel, gerekse de Ulusal basında çok büyük usta kalemler, gazeteciler buradan çıkmıştır. Klasik söz, Görüş yazmışsa doğrudur... Tüm gazete çalışanlarını kutlar, nice başarılı yıllar diliyorum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatyaspor 2.ligde şampiyonluğa oynarken ve birinci ligde iken 82,89 yılları arasında köyden birisi Malatya'ya geldiği zaman Malatyasporla ilgili haberleri okumak için o kişinin malatyadan gelmesini dört gözle beklerdik gazete köyün kahvesinde elden ele dolaşırdı,o günlerde servetini malatyaspora harcayan efsane başkan Rahmetli Nurettin SOYKAN'in bir grup taraftar tarafından istifaya davet edilmesini hiç unutamiyorum, bugün olduğu gibi başkanın paralı trolleri ve taraftarları yoktu,deplasmanlara minibüs tutarak yemeğimizi evden alarak gider gelirdik,görüş gazetesi Malatya'nın sorunlarını dile getirir günlük siyasi çekişmelerden uzak dururdu.
    %100
    %0
    Yanıtla