SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gri Pasaport Skandalı'nın Tutuklu 1 Sanığına Tahliye

'Gri Pasaport Skandalı'nın Tutuklu 1 Sanığına Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin aracılığıyla 'gri pasaportla' Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün Türkiye'ye dönmemesi ile  Nisan 2021’de, 'Gri Pasaport Skandalı' olarak Türkiye ve Almanya gündemine oturan skandala ilişkin Malatya'da açılan adli soruşturmanın ilk aşamasında geçtiğimiz günlerde tutuklanan  Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir K.  tahliye edildi. Aynı dosyada tutuklanan Bingöl'ün Servi Beldesi eski Belediye Başkanı Ali A.’nın ardından Almanya’da organizatör konumunda olan Ersin K.’nın ise tutukluluk hali devam ediyor.

Yeşilyurt Belediyesi’nin; ‘Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’ adlı kuruluşun, kendisine sunduğu ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek’ adlı proje kapsamında, hizmet (gri) pasaportu çıkarttırarak Almanya’ya gönderdiği, büyük çoğunluğu Bingöllü olan 43 kişinin Türkiye’ye dönmediği yolundaki iddialar üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı adli soruşturmada  Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir K.,  Bingöl'ün Servi Beldesi Eski Belediye Başkanı Ali A. ve  Almanya’da olayın organizatör konumunda olan Ersin K. “Göçmen Kaçakçılığı” suçlamasıyla 22 Haziran 2022 tarihinde tutuklanmıştı.  

Soruşturma kapsamında tutuklanan 3 ismin dışında Yeşilyurt Belediyesinde çalışan ve dosyayla ilgilisi bulunan bazı görevlilerin de ifadesi alınmış ve adli kontrolle serbest bırakılmıştı.  

Aynı zamanda AKP'den Belediye Meclis Üyesi olan Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir K.‘nın avukatının yaptığı itiraz üzerine cezaevinden tahliye edildi. Diğer 2 sanığın tutukluluk halinin ise devam ettiği öğrenildi.  

Aynı dosyada, organizasyonla ilgili evraklarda imzası bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izni kararına ilişkin yürütmenin durdurulması amacıyla yapılan başvurunun  Danıştay aşamasında olduğu öğrenildi.    

Yeşilyurt Belediyesi'nden, biri tutuklanan Bekir K. olmak üzere 2 başkan yardımcısının da katıldığı gezi ve skandalın duyulmasının ardından, aynı yöntemle başka bazı belediyelerin de benzer işlemler yaptığı ortaya çıkmıştı.   

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • HASAN (1 yıl önce)
    bence suçlu bu skandalı ortaya çıkaran kişi!!!! vah vah
    0
    0
    Yanıtla
  • Suphi (1 yıl önce)
    İçerdeki suçsuz olduğu için serbest kaldığına göre,suçlular demekki dışarıda.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Adamlar isini biliyor helal olsun olay kapandı gitti
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Çınar in geçen hafta günah çıkmaları ise yaradimi ne !!!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Böyle bir skandal bir CHP belediyesinde yaşansa sizce neler olurdu?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Başkan Çınar'ın Ankara ziyaretleri meyvelerini vermiş. Bu demek oluyor ki dosyayı kapatıyorlar. Sandık elbet gelir , bizler gereken cevabı sandıkta veririz...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yorumsuz et kokarsa tuz atarsınız ya tuz kokarsa ne yaparsınız.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Kısas44 (1 yıl önce)
    Zaten bu adamın suçu yoktu günah keçisi ilan edildi şimdi başkaları düşünsün
    %45
    %55
    Yanıtla