SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gruplar Halinde Dolaşan Başıboş Köpekler Halkı Tedirgin Ediyor

Gruplar Halinde Dolaşan Başıboş Köpekler Halkı Tedirgin Ediyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın bazı mahallerinde grup halinde dolaşan başıboş köpekler halkı tedirgin ediyor.

Malatya'da başıboş köpeklerin insanlara saldırması sonucu yaralanma vakaları yaşanırken, ilgili kurumların bu konuyla ilgili aldıkları tedbirlerdeki yetersizlik eleştirilere neden oluyor.

Tecde Mahallesi'nde bulunan Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü civarındaki arazi ve evlerin bulunduğu yerde çok sayıda bulunan başıboş köpekler, vatandaşları huzursuz ediyor. Mahalle sakinleri, "Özellikle Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arkasındaki arazide bulunan ve çoğu zaman evlerin bulunduğu alanlara da gelen çok sayıda başıboş köpek bizleri tedirgin ediyor. Günün her saatinde gruplar halinde dolaşan köpekler arasındaki kavgalardan özellikle çocuklar tedirgin oluyor. Bu bölgede köpekler daha öncede birine saldırmıştı ve bu kişi ciddi yaralar almıştı. Yetkililerden, bu konu ile ilgilenmelerini talep ediyoruz." dediler.

Başıboş Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan Kadın Yaralanmıştı

2021 yılının Şubat ayında, başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kadın yaralanmıştı. Olay, Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi İsmetpaşa Caddesi Göl Mezarlığı yanında meydana gelmişti.

Kaldırımda yaya olarak evine gitmekte olan S.Y adlı kadın, yol kenarında bulunan başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğramış, olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlilerinin müdahale ettiği yaralı kadın, tedavisi yapılmak üzere hastaneye götürülmüştü.

Tedavisi yapılan kadın S.Y, “Eve gitmek için her zaman kullandığım yolu kullanıyordum. Devamlı sürü halinde gezen başı boş sokak köpekler birden saldırıya geçtiler. Ne yapacağımı şaşırdım. Kaçmaya çalıştım ancak köpeğin bacağımdan ısırmasıyla yere düştüm. Yere düşmemle birlikte her tarafımdan ısırmaya başladılar. İmdat seslerime çevredekiler yetiştiler. Çevredekiler biraz daha gecikselerdi köpekler beni parçalayacaklardı” demişti.

Haber-Fotoğraf: Levent BARIŞ - malatyahaber.com

Arşiv Haber: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • MECZUP (7 ay önce)
    Allah vere bana veya bana yakın kimselere zarar gelsin, bu bir ihbardır belediye başkanları bu köpekleri toplatın kontrolör valilik ve kaymakamlıklar görevinizi yapıp belediyelere gereken yazıyı yazın yoksa en ufak it saldırısında mahkemeye başvuracağız bu da emsal kararlar olduğu için iyi bir avukat ile maddi manevi tazminat davası alacağız demedi demeyin bu itleri toplayın çocuklarımız kadınlarımız ve yaşlılarımız işinizi yapmadığınız için sokağa çıkamıyor dikkatinize.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hangimiz sevmedik (7 ay önce)
    Bunların hepsi düzelir arkadaşlar biraz daha sabredelim.20 yıldır malatya inanılmaz gelişti.sıkıntılar aşılacak allahın izniyle.siz siyasilerimize belediye başkanlarımıza güvenin yeter.umudunuzu sakın yitirmeyin.nankör olmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğa (7 ay önce)
    Bazı yorumlar çok korkutucu, ne zaman bu kadar vicdansız bir toplum olduk ! Onlarda bir CANLI !!! ve onların yaşam alanlarına bi alar dikerek biz yok ettik şimdi de yok gitsinler yok şu olsun v.s. Kahramanmaraş ta Acil ekiplerin köye ulaşmasını o kadavra bir köpek sağlamıştı. Depremde milyonlarca insanı köpekler kurtarmıştı ! Böyle doğanın bir döngüsü var bunu böyle hoyratça yok edemezsiniz ! İnanın o hayvanlardan çok siz DUYGUSUZ İNSANLAR daha korkunçsunuz !
    %60
    %40
    Yanıtla
  • sezgin (7 ay önce)
    Malatya da özellikle depremden sonra herhangi bir alanda ilgili kurum yok malesef yanlız Malatya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (7 ay önce)
    Sokak köpekleri belediyenin yanlış uygulamaları nedeniyle hem tehlike arz ediyor hem de saldırganlaşıyor. Belediye yetkilileri köpekleri barınak yerine başka mahallelere götürüp bırakıyorlar önceki mahalle insanlarına alışan köpekler yer değişince insanlara yabancılaşıyor ve tedirgin oluyorlar aynı şekilde o yörenin insanı da tedirgin oluyor bu nedenle hem köpekler hem de insanlar agresifleşiyorlar. Lütfen belediye yetkilileri barınağa götürmediğiniz köpekleri başka mahallelere götürmeyiniz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • XYZ (7 ay önce)
    Özellikle sokak köpeklerinin nüfusun yoğunlaştığı alanlarda çöpe atılan yiyeceklere gelmesi sürpriz değil. Depremden sonra her tarafta yemek artıkları ve kullanılmamış ekmek vb. paketten çıkarılmış gıda artıkları var ve hayvanlar bunu değerlendirdi. Burada tehlikeyi yaratan insanların bilinçsizliği. Malatyamızda güzel bir gelenek var, herkes yemediği ekmeği bir duvar altına, bir ağaç altına koyuyor, ama bu tüketilmemiş gıdalar sürü halinde gezen köpekleri çekiyor. Oysa bunlar ayrıştırılıp toplansa, hayvan barınma merkezlerine götürülse daha çok işe yarar, hem de çevre kirliliği önlenmiş olur. Bir köpek sahibi olarak gördüğüm ikinci bilinçsizlik, Malatyamızda hayvan sahiplerinin özellikle aşılar konusunda bilgisiz davranması, köpeklerini sertlikle eğitmesi (sertlikle eğitilen köpek dışarıya da sert davranır), ondan sonra da "bu hayvan daha laf dinlemiyor" deyip, kısırlaştırmadan sokağa bırakması. Sonra da etrafa tehlike ve hastalık saçan bu başıboş sürüler ortaya çıkıyor (birkaç kez köpeğimizi gezdirirken bize de saldırdılar). Öncelikle kimse bakamayacağı hayvanı almamalı, çünkü çok yorucu ve büyük bir sorumluluk. İkinci olarak, bir Büyükşehirde mutlaka bu sürü psikolojisi konusunda eğitilmiş Barınma merkezi ve toplama ekiplerinin olması lazım, adımız "büyükşehir", belirli bir hayvan sevgisi kültürümüz var Malatyamızda, ona göre sokaklar temizlense bu ekipler tarafından ne güzel olur. Başka bir bilinçsizlik parkların, özellikle arada kalan semt parklarının yiyecek çöpleriyle kirletilmesi. Bu hayvanların ve sürülerin bazıları bu parkları belirli periyotlarda geziyor. Özellikle gençlerimiz çok kirletiyor. Paket servis parklara yiyecek isteniyor, ama çöpü toplayıp atmak hak getire... Bırakıp gidiyorlar. Belediyelerin de belirli bir temizlik döngüleri var ama yeterli olmuyor. Hayvanlar da bu artıklara geliyor (Özalper Mahallesinde yaşayanlar bunu görmüştür). Hayvan sevmek iyi de, bazı hayvanseverlerimiz kaldırım kenarlarında belirli noktalara yemi döküp gidiyor. Bu sevap değil, hem sürüleri yiyecek için alan korumaya alıştırıyor, hem hayvan hastalıklarını artırıyor, hem de çevre kirliliği..Bu noktalara dağıtmak yerine hayvanların insanları rahatsız etmeden uğrayacağı birkaç noktaya daha fazla yem döküp olabildiğince sürüleri yerleşimlerin uzağına çekmek daha uygun bir strateji olabilir. Depremden kaçıp döndüğüm memleketimde, 7 aylık gözlemlerim bunlar, belki başka bir bakış açısıyla bakanlar da vardır...Sürç-ü lisan ettiysem affola.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sedat (7 ay önce)
    Bundan 20 gün önce fahri Kayahan bitimi süs su kanalı başlangıcında birkaç köpekten en büyüğü 11 yaş civarı olan bir çocuğu tesadüfen geçerken sabah sadırılarını aracı durdurup köpeği korkutarak kaçırtım çocuğun 20 cm kala elini ısıracaktı çocuk ağlayarak kaçtı bundan sonra bu geleceğimiz olan minik çocuğun ruh hali nolacak psikolojisi bozulursa köyde bahçemizin orada korkunda bir genç var köpek saldırısı çocukken başına gelmiş ruh hali içler acısı bakıma muhtaç yetkililer derhal göreve sorunu çözsünler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Başıboş köpek sorunu bizim gibi az gelişmiş ülkelerde var, gidin Avrupa'da başıboş bir tane bile köpek göremezsiniz. Bu yıl içinde iki tane çocuğumuz köpek yüzünden hayatını kaybetti. Siz mama firmaları tarafından beslenen sözde hayvansever derneklerine bakmayın.Köpektaparlara göre suçlu ölen çocuklarımış.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan (7 ay önce)
    Sahipsiz memleketin sahipsiz köpeği olmazı çok normaldır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ekrem (7 ay önce)
    Çünkü bu hayvanlar açlar, hiç birşey veremiyorsanız bile lütfen evinizde artan ekmek kırıntılarını bile yemeğinizin artan suyuna bile karıştırıp koysanız yeterli. Bu dünyadaki Allahın yarattıgı sessiz canĺılarıdır. Merhamet ediniz.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Boş boş konuşmayı bırakın. Köpekler toplanmalı. Sokakta köpek olmaz. Köpeğe yiyecek veren de herhangi olumsuz durumun failidir. Kaç can gitti. Kısas olmalı besleyene. Kimse öldürün demiyor. Toplayın. Bakmak isteyen barınağa uğraşın baksın. Bu kadar basit.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • İstersen ağzındaki lokmayı çıkar ver sen köpeksever. Ne saçmalıyorsun
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Emin (7 ay önce)
    Çilesiz Mahallesinde özellikle hava karardıktan sonra çocukları siteden dışarı çıkaramıyoruz. Bizler de tedirgin oluyoruz. Yaklaşık 1 ay kadar önce 1 çocuğa saldırdıklarını balkondan gördüm. Farklı bir günde de gece yarısı bir kadın çığlığı duydum köpek saldırısı olduğunu tahmin ediyorum. Depremden önce böyle bir sorunumuz yoktu. Tek tük köpek vardı onlar da zararsızdı. Sürü halinde hareket edince saldırganlaşıyorlar. Saygıdeğer muhtarımız Veysel Bey'in bu konuyla ivedi olarak ilgilenmesini bekliyoruz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hazar (7 ay önce)
    Belediyeye gönderilen sokak hayvanlari icin ödeneği başka yerlere harcayacağına Bu hayvanların kısırlastırlamsına şehir dışında doğal yaşam alanları oluştursa ve Malatya’daki gönüllü hayvanseverlere iş birliği yapsa bu canlarda sokaklarda böyle sürü halinde olmazdı yaptığınız haberde sadece bu canları suçlu görmeniz çok yazık!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cero (7 ay önce)
    Şehir koca bir hayvanat bahçesi gibi. Şu hayvan severler ortaya çıkıp, şu başıboş hayvanları üçer beşer evlerine götürseler sokaklar temizlenir. Sokakta besleyerek ya da arada bir yaygara kopartarak hayvanseverlik olmuyor maalesef. Bu köpek grupları insanlara saldırıyorlar ve bir çok kişinin hayatını mahvettiler ama insanın ne önemi var ki önemli olan sokak köpekleri bu ülkede.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • EMRE (7 ay önce)
    Merhabalar, Hidayet mahallesinde de bu şekilde birçok başıboş köpek bulunmakta. Belediyeyi aradığımızda "Veteriner kararı gereği 6 aydan küçük hayvanları toplamıyoruz" diyorlar ama hiçbir köpeği şu ana kadar toplamadılar. Yazmak fayda etmiyor. Haberlerinizde bu konuya daha çok yer verirseniz seviniriz. saygılarımla
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Defalarca belediyeye şikayette bulunmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık maalesef özellikle sabahları çocuklarımızı okula götürürken sürüler halinde karşımıza çıkıyorlar lütfen sayın belediye yetkililerinden rica ediyoruz bir an önce tedbir alınsın sesimizi duyun artık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MESAİ SAATİ DEĞİL DİYE ALMIYORLAR (7 ay önce)
    Ben aradım geçenlerde köpekler akşam 7 gibi oluyor bizim mahalleye (Bentbaşı) yetkili bana; ''Mesai saatleri dışında bi şey yapamıyoruz diyor'' köpeklere diyem gadan alam 5 den önce gelin. Eyy yöneticiler her türlü para israf ama işçiye fazla mesai gelince yok. Hizmet o hiç yok...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erhan (7 ay önce)
    sağolsun hiçbir işe yaramayan belediyelerimiz bu başı boş köpekler konusunda da bir işe yaramıyor bunları neden barınaklara almıyorsunuz illa birine saldırmalarını ve ölümle sonuçlanmasını mı bekliyorsunuz kışın sabahın köründe çocuklar okula gidecek bunların yüzünden nasıl gidecek o saatte çocuklardan ve köpeklerden başka kimse yok sokaklarda eğerki birine köpek saldırsın o zaman size bu halk gününüzü gösterir boş boş makam işgal etmeyin icraat yapın kendi çevrenize ne güzel faydanız var yazıklar olsun bu sene bu adamlar aday olursa oy felan yok size akrabalarınız verir size
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Doğruyu söyleyen (7 ay önce)
    Avrupada bir çok ülke gezdim başiboş köpek görmedim herkes köpeğini gezdiriyor ama hepsi kayitli sahipli Bizde her yer dolu çocuklarimizla korkuruyoruz.bizde belediye müdahale etse hayvan severler ortaliği ayağa kaldirir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Başı boş köpekler her mahallede yetkilileri arıyorsun Yeşilyurt belediyesine yönlendiriyor orayı ariyorsun büyükşehir belediyesine yönlendiriyor orayı ariyorsun hayvan barınakları olmadıklarını söylüyorlar yani bu hayvanlara bı çözüm bulamazlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya lı (7 ay önce)
    Neyi lallediyorlarda bununda halletsinler duyarsızlar
    %100
    %0
    Yanıtla