SON DAKİKA
SON DEPREMLER

GSB Yöneticilerinden Öğrenci Yurtlarında İnceleme

GSB Yöneticilerinden Öğrenci Yurtlarında İnceleme
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda inceleme yapılıp, yeni eğitim öğretim yılına hazır olup olmadığı kontrol edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından Kariyer Uzmanı Mehmet Demir ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, yurtları denetledi. Yurtlara yeni yerleşen öğrenci ve öğrenci velileri ile bir araya gelerek sohbet eden Demir, bir eksikleri olup olmadığını sordu.

Malatya İnönü Üniversitesi kampüsünde hizmete açılan 2 bin 670 öğrenci kapasiteli İlhan Akıncı Öğrenci Yurdu'nda 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenci barınmaya başlamasıyla büyük oranda yurt sorunu giderilen Malatya’da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu kapasitesi son 20 yılda 4 kat arttı. 2002 yılında Malatya'da 2 bin 838 olan öğrenci kapasitesi, yeni açılan yurtlarla birlikte 11 bin 406'ya çıkmış oldu. Bu rakam ile Malatya'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu kapasitesi son 20 yılda 4 kat arttı.

GSB Yurtları’na başvuran öğrencilerin tamamı yerleşti
Malatya’da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda yerleştirme oranının 1. fazda yüzde 100 olduğu belirtildi. GSB Yurtları’na başvuran öğrencilerin tamamı yerleşti. Malatya’da 7 yurdun, 11 bin 406 kapasite ile öğrencilerin hizmetinde olduğu kaydedildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız