SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güder, Yeniden Göreve Talip.. "Seçimlerde Doğal Adayız"

Güder, Yeniden Göreve Talip..
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder (fotoğrafta ortadaki), Hasırcılar'daki Kırkgöz Sahil Parkı'nda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, "Şu an bizler seçimlerde doğal adayız." sözleriyle, Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde yeniden göreve talip olduğunu duyurdu. Güder, ayrıca depremde büyük hasar gören çarşı bölgesinin yeniden inşası ile ilgili de bazı detaylar paylaştı.

"220 dönümlük alana on bin fore kazık çakılması gerekiyor"
Güder, “Bizim esas görevimiz yaptığımız işlerle iz bırakmak. Bu zorlu süreç içerisinde bölgemizi geliştirecek işler başardık. Derme Deresi, Çarşıbaşı, Eski Malatya Meydan, Hasırcılar ve daha onlarca projeyi hizmete sunduk yada çalışmalar devam ediyor. Geldiğimiz süreçte zor zamanlar geçirdik ama iz bırakacak işler başardık. Asrın felaketini yaşadıktan sonra belediyenin asli görevlerini yerine getirirken yaraların sarılması için de kolları sıvadık. Yapılan analizlerde Malatya’da zeminin uygun olmadığı anlaşıldı. Yerinde dönüşümün olması için de görüşmeler yaptık. 25 metreye kadar fore kazıklar çakılması gerekiyor. Sadece 220 dönümlük alana on bin fore kazık çakılması gerekiyor. Ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz ama bu sorunları hep beraber aşacağız. Emeksiz ve Sıtmapınarı arasının dönüşümünün devlet eliyle olması gerektiğini de iletiyoruz. Zor ilerliyoruz ama bunu başaracağız. Ticari hayatın eski günlerine dönmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

"Seçimlerde doğal adayız"
İlçenin kentsel dönüşümle dönüşmesi gerektiğini ifade eden Başkan Güder, “Şehit Fevzi Mahallesi’nde dönüşümü büyük zorluklarla yaptık ve başardık. Malatya’nın yeniden inşasını da yapacağız. Bölgede yapılmayan hizmetler Battalgazi’de yapıldı. Kendi imkanlarımızla büyük işleri başardık. Şuan bizler seçimlerde doğal adayız. Nasip olursa 2024 ve 2029 tarihleri arasında eğer yeniden başkan seçilirsem tek hedefim Kentsel Dönüşüm. Her mahallede kentsel dönüşüm yapacağız. Önümüzdeki günlerde 400 sosyal konutun temelini atacağız. Dönüştürmek istediğimiz yerlerdeki insanlarımızı bu evlere taşıyacağız hazır binaya ve iş birlik yaparak dönüşümü gerçekleştireceğiz. Malatya’mızı en güzel şekilde anılacak bir duruma getireceğiz. Birimizin sorunu hepimizin sorunu. Kimse bize sahiplik etmeyecek. Birbirimize destek olarak, beraberlik içinde sorunlarımızı halledeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci de “Osman Başkanım teşkilatla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Hep birlikte başarılı bir şekilde başkanlık yapıyor. Yaptığı yatırımları sizler de gördünüz. Başkanımızın başarısının devamını diliyorum. Yolu açık olsun.STK başkanlarımız da bizi yalnız bırakmadı ve görüş, düşüncelerini dile getirdiler. Hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Soyadı (7 ay önce)
    Soyadının hakkını veren koca yürekli başkanım. Varolasın
    %25
    %75
    Yanıtla
  • abdullah (7 ay önce)
    Aday olsun yine %70 le kazanır.Nasıl olsa milletimizin yumuşak karnı var.Vatan,Millet,Sakarya
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Ömür boyu aday.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vegalı (7 ay önce)
    Ben vega'da yaşıyorum AKP beni aday göstersin,battalgaziye seçim döneminde hiç uğramasam yüzümü hiç kimse göremese,seçimin ertesi günü % 69,9 oyla mazbatamı alırım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (7 ay önce)
    Beklesinkii oy ala Niyazi mahallesini ,1 kez olsun deprem haftası ziyaret etmedi .ettiysede kimse görmeden gelmiştir... seçim günü gelecek .....bak sorun bir Niyazi misride yıkımları neden durdurmuş sayın güder? Millet ne yapmak istediğini biliyor .ben evimin arazisini ona yedirmem bunu bilsin...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Alır alır merak etme sağlam yere dayanmışlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (7 ay önce)
    Doğal olarak seçileceklerinden,doğal olarak aday olması gayet normal.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Demek ki daha işe alacak akrabaları var. Doğal adayda ne oluyorsa artik. Elemen uydurmaya devam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Bu adamın 2 sene önce battalgazi tarafındaki verimli tarım arazilerini imara açacağız dediğini hatırlıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sungur bey (7 ay önce)
    Hülya kaya nin programında oğlunuz ve gelininiz hakkında anlattığınız masal çok acemi idi. Binbir gece masalları daha gerçekçi kalır yanında
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Avşar bey (7 ay önce)
    Başkanın daha işe almadığı akrabaları var ki aday oluyor.. Burda oy vermeyiz diyenleri de anlamıyorum madem oy verdiniz arkasında durun madem böyleydi ler neden oy verdiniz garip bir Malatya bakışı başkanı aday etsinler yine gider bir bahane bulur oy verirsiniz Çünkü layık olduğunuz gibi yonetilirsiniz.Biz birey ve toplum olarak kendimizi duzeltmedigimiz sürece bizi temsil edenleride doğru secemeyiz olay bu kadar basit.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (7 ay önce)
    Vallah'a sana oy vermem
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Fatih (7 ay önce)
    Hülya hanımla yapmış olduğunuz programı izledim fakat şu gelin ve oğlunuzun iş konusu ve villa yaptırma konusuna ikna olmadım gelininiz daha gelinim olmadan belediye ye avukat ihtiyacımız vardı ve kızımız müracaat etti aldık hatta Malatyalı değil dediniz iyide Malatya da bayan avukat kalmadımı ki başka ilden bayan avukat alıyorsunuz bunlar önceden alt yapısı yapılmış işler villa ise arsamız önceden vardı evimiz yıkılınca dask 400 bin verdi onunla yapıyorum ya hangi 400 bin 4 milyondan fazla gider villa yapmaya ve eviniz yıkıldığı için villa yapmadınız siz zaten yıkılan evinizden deprem öncesi taşınmışsınız anlaşılan para çok bu deprem sonrası insanlar başını sokacak kiralık ev fiyatları yüzünden tutamıyorum ama başkan bey siz deprem korkusundan saglan olsun diye villa yaptırıyorsunuz milletimizin vicdanına bırakıyorum fakat şunuda söylemek isterim siz gidersiniz gelen farklı olmaz çünkü halk için değil kendisi ailesi akrabaları ve yakınları için başkan olma zihniyeti var maalesef
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Berk (7 ay önce)
    Depremde nerdeydiniz emekliyi bitirdiniz oy yok elazig depreminde kentsel dönüşümü neden yapmadınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (7 ay önce)
    Eğer donanımlı ve yetkinlik sahibi tek bir yönetici bu ülkede özelde Malatya da olsaydı ;99 depremi sonrası 6 Şubat depremlerin de on binlerce canımızın vefat etmesine,devasa maddi kayıplarımızın neden olduğu çaresizlikler içerisinde umutsuz bir vakaya dönen bizler bu halde olur muyduk.şimdi kendi liyakatinin olmadığını ifadesiyle ifşa eden başkan Elazığ depremi sonrası 3 seneyi canhıraş bir şekilde depreme hazırlık içerisinde hareket edilseydi yönetime tekrar aday olman doğal adaylığına en büyük dayanağı olurdu.ne acı ki ülkemizin dünya liderinin de dâhi böyle çapta bir liyakat sahibi olmadığını 1999 depremi sonrası 6 Şubat'ta yiten onbinlerce insanımız şahitlik etmekte.liyakatsizliğin çapsızlığın sebep olduğu, doğru ve bilim ışığında yönetime muhtaç olarak vefat edenlere Yüce Allah rahmet eylesin.umutsuz bir vakaya dönen bizlere de Allah sabır versin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Murat (7 ay önce)
    bırakın gidin artık 5 senede bişey yapmadın ancak millete bisiklet dağıttın düğünden düğüne gittin boş işler peşinde koşuyorsun OSMAN GÜDER.liyakatli insanlar aday adayı olacak sana vermezler inş belediyeyi oy alamazsın vermeyiz aslaaa!!! Hangi ismin konuşulduğunu da sen çok iyi biliyorsun…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (7 ay önce)
    Yav gardaş bunlara oy moy vermeyin, aldanmayın artık kendinize gelin, belediye başkanı seçtiğinizi bilin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (7 ay önce)
    öncelikle hayırlı olsun.. 4.5 senedir başkanlık yapıyosunuz sizi tanıyamadım ama cumartesi günü ertv de hülya kayanın canlı konuğuydunuz sizi dinledim 4.5 senede tanıyamadığım osman güderi 2. saatlik programda tanıdım ve çalışmalarınızı anlattınız takdir ettim doğalsınız yapmacık değilsiniz ve projelerinizide beğendim. hakkınıza hayırlısı olur inşallah
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Hakim (7 ay önce)
    Söylenecek söz şairin dediği gibi.kelimeler kifayetsiz kifayetsiz.liyakatsizliğin bir ülkeyi nasıl kahır ettiğinin en acınası örneklerden biri Türkiye değil de neresidir.toplum için kişinin ne ırkına ne dinine ne de benzer şeylerine bakılmaz.kişinin liyakati kişinin ahlakı kişinin insanlığa sevgisi saygısı toplumu ilgilendiren en önemli hususlar olsa gerek.işte ne acıdır ki bizler toplumumuz olarak can çekişiyoruz.çünkü kalitesiz ve bilim dışı yönetim anlayışını benden ya diyerek ulusal da yerelde bu insanlık dışı ilkel yönetimi lav edecek bir umut ışığı olabilecek bir alternatifler hareketi bizi kahrediyor.keşke olabilseydi.maalesef öyle bir haldeyiz ki muhalefet daha rezil bir hal içerisinde.Felan partinin yönetimi yönetenleri çok kötü de kendilerinin idareciler olduğu yönetim alanlarının çok modern yönetildiğini izah edecek iddia edecek akıl sahibi biri olduğunu sanmıyorum.muhalefetin yönettiği şehirlerin daha büyük rezillikler içinde olduğunu insan olan inkar edebilir mi.ülkemizin bu rezil mı rezil sorunu devasa olarak katlanarak büyüyor.babadan oğla geçercesine, siyaseti mesleğe çevirircesine sürekli yönetici olma hırsı çok rezil bir durum.halbu ki arkadaşlar yoruma ne iyi yazmışlar.hayatıyla oynadığın milletten nasıl helallik alacaksın.ehil olmadığını bildiğin halde bizlerin imkanlarını iyi yönetip yönetmediğini bildiğin halde bu nasıl bir ahlak dışı arzu ve hevesler ile ölümüne kadar siyaset siyaset.kusura bakmayın.yolsuzluk israfın ve hırsızlığın bitmediği ülkemiz de söz de hukuk kuralları sebep olduğu rezilce yaşamın hiç bitmeyeceğinden şüphe etmiyorum.keşke geleceğe Umut duyulabilseydik.iktidarın sebep olduğu sorunsal girdaplar da millet inlerken muhalefetin daha rezil mi rezil bir halde olduğu ülke de yaşamak çok zor çok.nalet olsun liyakatsizliğe nalet olsun liyakatsizler tarafından yönetilmeye sebep olanlara.nalet olsun biz milletin hayatını heva hevesleri için kıyanlara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şinasi (7 ay önce)
    Bundan sonra size oy moy yok Depremde kimseyi göremedik Emekliyi bitirdiniz yuhhhhhh size
    %80
    %20
    Yanıtla
  • yılmaz (7 ay önce)
    Malatyanın öz evlatları ufku geniş mimar, mühendis aday olacak inşallah. Belediyeyi Adıyamanlı doldurdunuz. Adıyaman kökenli boş adamları Müdür yaptınız ,makamlar verdiniz. Baraj sahiline yaptığınız trilyonlarca park alanın rantı bal kaymak geldi galiba. Tecde ye yaptığınız yeni inşaatınız yıkıldı. Depremde malatyalının yanında olmadınız AK parti seçmeni olarak sizleri istemiyoruz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Neden şimdi rahatsız oldunuz?Sızlamayın,şikayet etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (7 ay önce)
    Malatya'nın yarınlarına umutla bakma şansı olmaz. Bu tablo ile hiç olmaz. İli yönetecek insanları seçen üç beş kişi. Beş yıl boyunca da sesini çıkarmayıp bütün davetlerine koşa koşa giden, eleştiri veya tavsiyelerini ileten bir meslek örgütü, sivil toplum kuruluşları,bir kısım medya BULAMAZSINIZ.. O yüzden değerli hemşerilerim 20 ile 30 yıl arasında o koltuklara yapışıp kalanlar gitmezse,konuşmazsa, bu şehre katacak bir görüş ve hayalleri olmazsa başkan da gitmez. Önce gitmeyi öğreneceğiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Hazır olun ey malatyam adaylar geliyor.aman haaaa bunlardan başkasına oy verirseniz Allah muhafaza kötü sonuçlar olur. Camiler falan kapanır, insanlar namazını özgürce kılamaz, başörtüsü zorla çıkartılır, din elden gidebilir...en başta bu kriterler sonrada yav bu bizim adam,kriteri var.başkası gelirse sizin olmayan bir adam memlekete hizmet falan gelmez haaa,karısını , çocuğunu işe falan alamaz... eyyy yavrum eyyyy bizdeki bu kafayla olmaz.hayırlı uykular..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mlx (7 ay önce)
    Gelininizi belediye ye aldığınız, oğlunuzu typ den mormaş a işe aldırdığınız haberleri doğrumu değilmi sayın güder. Doğal olarak önce bu soruları cevaplayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlty (7 ay önce)
    Başkan bence sen merkezde işi halletmeye çalış, burası zaten kesin, kim aday olursa olsun kazanır. Bakma sen klavye başında sallayanlara, seçim olsun ışığı gördü mü koşa koşa gider yapışır :))
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mahmut (7 ay önce)
    Bir daha sana oy verirmiyiz. Ne yaptın Malatya için . Adıyamanlı hemşehrilerin verir çünkü onlara iş aş verdin. Eskimalatya orduzuya iyi hizmet verdin . Deprem oldu sahil projesi acildi koştun onu yaptın . Sana bağlı akpınar çarşına bir dirhem faydan olmadı . Çarşı esnafı olarak senden rahtsızız . Git işini yap lütfen. İdarecilik sana göre değil. Dürüst adamsın samimisin ama yöneticiliği yapamadın Osman başkan.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Zihin ,us,zeka,mantık (7 ay önce)
    Ben syn başkanı destekliyorum kararım nett hayırlı olsun şimdiden..
    %11
    %89
    Yanıtla
  • BİR DAHA ASLA (7 ay önce)
    Bu zor günlerimizde belediyenin imkanlarını arttırmayıp var olanı kullanamayan sen. Herkesi toz toprak, pislik içinde yaşamaya mahkum ettiğin için mi yeniden adamsın. Artık parti yok adam var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ac adam (7 ay önce)
    Acebe diyorum bu tatlıların parasını başkan kendisini ödüyor yoksam ye kürküm yemi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ersin (7 ay önce)
    Villayı tamamlayamadın herhalde osman bey 1 dönem daha aday olmayı düşündüğüne göre daha işe alınacak akrabaların var söz mü verdin yoksa elazığ depremi sonrası kentsel dönüşüm ve hasar alan binaların ciddi anlamda kontrollerini sağlamış olsa idiniz bukadar vefat olmaz idi artık bu şehrin üzerinden ellerinizi çekin istemiyoruz sizi bizler artık şehrimizi işin ehli insanlar tarafında yönetilmesini istiyoruz ama o siz değilsiniz siz asli görevinize okumuş olduğunuz üniversitede ki bölümünüz ile alakalı işi yapın belediye işleri size fazla gelir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Sizi o koltuğa yapıştıran güç nedir acaba? O kadar deprem oldu. Şehrin altı üstüne geldi. Binlerce insan enkaz altında kaldı. Bu şehri yöneten en üst düzey kişiler olarak hiç mi en ufak üzerinize alacağınız bir sorumluluk yok. Bu koltuk ne kadar tatlı ki, hiç kalkmak istemiyorsunuz. Ne kadar bu dünya nimetlerine kandınız ki, bu kadar şehrin olumsuzluğu için üzerinize zerre kadar sorumluluk almadınız. Neyse Malatyalı sizi sandıkta değerlendirsin diyeceğim ancak o da meçhul. Hesabınız mahşere kalır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Bu adam değil mi belediyenin bütçesi ile zenginlere villa yapan belediyenin bütün parasını ona veren
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Arzu (7 ay önce)
    Yuh artık. Bunların hiç mi utanması olmaz.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Bu belediye başkanlığı nasıl bir görev ki gelen bırakamıyor. Halbuki bir hatayla o kadar çok insanın hakkına geçmiş olunuyorki o insanlardan tek tek nasıl helallik alınacak. Deprem sonrası gordukki şuan tüm belediye başkanları tüm Malatyalılar dan helallik alması lazım o kadar kötü idare edilmiş memleketimiz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Volkan (7 ay önce)
    Ne yaptın da adaysin. İnsan aynaya bakar az utanır. Müteahhit olur milletin evini yıkarsın, baytar olur hayvan doğurtamazsin, belediye başkanı olur çapsızlikliginiz, liyakatsizlikladinizla kalırsın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Murat (7 ay önce)
    Gülermisin ağlarmısın! Yavv başkan adama sorarlar Elazığ depreminden sonra niye kentsel dönüşüm yapmadın diye…Hemde belediye binanın komşusu Sivas caddesi,izollu tepe,vali konağı,zafer mahallesinde,Cezmi kartayda …söylenecek çok şey var ama neyse.Tin suresinde dediği gibi “Allah hüküm verenlerin en üstünüdür”
    %98
    %2
    Yanıtla