SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gümrük Muhafaza Operasyonları

0
Güncellendi - 2016-04-04 19:49:38
Gümrük Muhafaza Operasyonları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin 2016 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaptığı operasyonlarda toplam 305 bin 553 TL değerinde kaçak malzeme ele geçirildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince 2016 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında 136 ihbar hattına gelen ihbarlar ve yapılan istihbari çalışmalar neticesinde sorumluluk alanında yapılan operasyonlarda toplam piyasa değeri 36 bin 744,56 TL olan tütün ve tütün mamullerinin, nargile tütününün ele geçirildiği belirtildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün ‘Tütün ve Tütün Mamülleri Kaçakçılığı ile Eylem Planı’ kapsamında ekipler tarafından Malatya’da 30 adet rutin büfe ve iş yerinin denetlendiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Ayrıca turistik kolaylıklardan yararlanarak yurda sokulan ve yasal olmayan yollardan satışı yapılarak başkaları tarafından kullanılan piyasa değeri 1 12.843,50 TL olan 1 adet lüks araca el konularak, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Yine Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince EPDK adına yapılan denetimlerde müdürlüğümüz ekipleri istihbari çalışmalarda, akaryakıt istasyonlarında yasa dışı işlem yaptıkları gerekçesi ile akaryakıt kaçakçılığı tespit edilmesi neticesinde yapılan operasyonlarda menşei belirlenemeyen 16 bin TL değerinde akaryakıt düzeneği ve 155 bin 965,32 TL değerinde 42 bin litre akaryakıta el konulmuş ve bununla ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince 2016 yılı Ocak Şubat ve Mart aylarında toplam 305 bin 553,38 TL değerinde kaçak malzemeye el konuldu” denildi.

FOTO: Arşiv

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız