SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Günde 6 Bin N95 Maske Üretimi

0
Güncellendi - 2020-04-15 02:36:02
Günde 6 Bin N95 Maske Üretimi
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında maske üretimi yapan Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu.

Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde maske üretimi yapan atölyeleri gezen Vali Aydın Baruş, atölyeler ve üretim ile ilgili bilgileri İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve okul müdürü Ulviye Işık’tan aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan yeni maske üretim makinası ile günlük üretimi 3 katına çıkardıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Okul Müdürü Ulviye Işık günde yaklaşık 6000 adet N95 tipi maske ve yeni kurulan atölyede ise günlük 60 adet cerrahi önlük ürettiklerini belirttiler.

Yeşilyurt ve Battalgazi Halk Eğitim Merkezlerine bağlı toplam 30 usta öğreticinin katkı sunduğu okulda üretilen sağlık ekipmanlarının Valilik koordinesinde ihtiyaç duyulan kurum ve kuruluşlara ulaştırıldığını belirten Vali Baruş emeği geçenlere teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Normalde bu maskeler el değmeden ve hijyen koşullarında üretilmeli. Allah korusun diken kişide corona virüsü olsa, o kişinin ürettiği maskeleri kullanan herkese bulaşabilir.
    0
    0
    Yanıtla