SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güney Kuşak'ta Çalışmalar Sürüyor

0
Güncellendi - 2017-10-11 18:14:52
Güney Kuşak'ta Çalışmalar Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı rahatlatacak Güney Kuşak Yolu projesinin Beydağı, Kernek mahallesi etabında kamulaştırma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

11.5 km uzunluğunda, 50 m genişliğinde

11.5 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki Güney Kuşak Yolunun önemli parçalarından; Fahri Kayahan Bulvarı, Tecde Yolu ve Yusuf Özal Caddelerinde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Güney Kuşak Yolunun Kentsel Dönüşüm alanında kalan İnderesi bölümünde ise kazı, dolgu ve hafriyat çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca, kuşak yolunun 7 kilometrelik bölümünü ortadan ikiye ayıran Derme Kanalında da genişletme çalışmaları yapılıyor. Yaklaşık 1 kilometrelik bölümü tamamlanan Derme Kanalı; Beydağı ve Kernek mahallelerinde yol güzergâhında kalan evlerin yıkılmasından sonra genişletilmeye devam edilecek.

145 konuttan 61’i tamam

Beydağı Kentsel Dönüşüm 3. ve 4. etap projeleri ile birlikte yapılan Güney Kuşak Yolu üzerinde toplam 145 konut bulunuyor. Şu ana kadar 61 hak sahibiyle anlaşan Büyükşehir Belediyesi, konutların yıkılması için çalışmalara başladı.

Büyükşehir Belediyesi Fahri Kayahan Bulvarı ve Tecde yolunu eski TOKİ konutları ile Beydağı Mahallesine bağlayacak olan 50 metre genişliğinde 2 kilometre uzunluğunda yeni bir bağlantı yolu açma çalışmalarını da sürdürüyor. Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği yol, Güney Kuşak yoluna da bağlanacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Sermet (6 yıl önce)
    TOKİ yetkilileri camileri konumlandırırken, masa başında, zemindeki kod farkları hesaba katılmadan yapıldığı için camiler kullanışsız bir konumda kalmaktadır. TOKİ'nin bu işle yetkili olan kişileri en azından yerel yönetimle veya Belediye Başkanı ile bu konuyu müzakere etseler sonuç böyle olmaz. Dolayısıyla Merkezi olarak yapılan bütün işlerin ilgili yerel yönetimle koordinasyonu bu tür olumsuzlukları ortadan kaldırır diye düşünüyorum. bilmem yanlış mıyım?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    Yaptıkları yolu alsın başlarına calsinlar. 50mt lik yol dedikleri 35m.. ordukleri duvar mahalleyi 2 ye ayırmış. Sırf harfiyat kaptırmamak için yolcu yükseltilmiş. Camı döktükleri hargiyattan görünmüyor. Evlere çok uzak. Arac olmadan gidilmez. Yürüyerek çarşıya inmek imkansız. Yani başında ki okula gitmek için servis tutanlar var. Neden dersen yol yok.. merdiven yok.Tum olumsuzluklar burada. Ahmet Çakır sağ olsun. Beyefendi tenezzül edip denetlemiyor. ARTIK MALATYA LIYAKATSIZ BELEDIYE BAŞKANLARINI ISTEMIYOR. YETEER ARTIK
    0
    0
    Yanıtla
  • semih (6 yıl önce)
    Zihniyete bak Allahım!!!Yazın sıcakta kışın soğukta kılınan namaz makbulmüşmüşmüş.....Tabii Müslümanlar aklını hiç kullanmasın hiç sorgulamasın her şeyi kabul etsin senin gibiler yüzünden Malatyalının ensesinde boza pişiriyorlar ÖMER efendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • mesut (6 yıl önce)
    Tokiden Fahri kayahan a açılacak olan yolun tabelası nerdeyse çürümeye yüz tutmuş bir arpa boyu ilerleme yok sadece tabela üzerinde yol yapım asfalt yapımı reklam Ahmet Çakır ayıp be sekiz yıl oldu niye insanlar bu kadar sessiz anlamsız doğrusu
    0
    0
    Yanıtla
  • Sermet (6 yıl önce)
    Malatyadaki ilk TOKİ uygulamasına da, kışın soğukta yazın sıcakta namaz kılınamayan duvarları camdan bir cami yapan zihniyet ile bu bu camiyi konumlandıran zihniyetin aynı zihniyet olduğunu düşünüyorum. Memleketimin kaynaklarına yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer TEMUR (6 yıl önce)Sermet isimli kullanıcı yorumuna
    Ayrıca yazın sıcakta, kışın soğukta kılınan namaz daha makbuldür! Anlarsın sahabe döneminde nasıl ibadet edildiğini...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl bir mantarite bu ya. Müslümanlarla resmen dalga geçiyorsun ya. Böyle bir camiyi TOKİ yerel yönetimle koordineli yapsaydı böyle olmazdıyı anlatmak için yazmıştım Sen başka bir yorumla savunmaya çalışmışsın. İbadette huşu ve hudunun önemli olduğunu bilseydin böyle bir yorum getirmezdin. Neyse sen yoluna ben yoluma by by.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sermet (6 yıl önce)
    Görüntüdeki caminin konumuna bakılırsa, bu camiyi hiç kimse kullanmasın diye konumlandırmışlar. Zannederim camiyi konumlandıran kişi 5 vakit namazdan habersiz, sadece cuma namazlarına giden biri. Yoksa, caminin hergün 5 vakit gidilen bir yer olduğunu ve sadece haftada bir gidilen bir yer olmadığını düşünerek yerleşim yerleriyle iç içe konumlandırırdı. Bu zihniyetleri kınıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer TEMUR (6 yıl önce)Sermet isimli kullanıcı yorumuna
    Seni tanısalardı, zihniyetini bir anlasalardı, herhalde evinin bir odasına dikerlerdi o camiyi. Cami yapmışlar daha ne istiyorsun, bi zahmet yüz adım atıver, yok atamam diyorsan cumadan cumaya... Üşengeç Müslüman kardeşim benim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen git beş vakit soğukta dona dona namazını kıl camiden çıkınca da Malatyamıza bu önemli adı büyük kendi küçük hizmetleri kazandiranlara şakşakçılık yap.Ver mehteri...
    0
    0
    Yanıtla
  • 623 yıl boyunca Osmanlının yaptığı camilerin konumlarını bu camilerin konumlarıyla kıyasladım hiç örnek alınmadığını, ya da ilgili kişiler tarafından bu işin yapılmadığını, ne kadar az adam camiye giderse o kadar kar mantığını görüyorum. Görünen köy klavuz istemez. Türkiye çapında araştırma yapın yol refüjüne yapılmış cami görebilir misiniz. Yapanların ellerine sağlık. cami güzel ama konumu o kadar hatalı ki savunmak abesle iştigaldir. Şekilde görünüyor zaten anlatmaya ne hacet. Günde beş vakit emekli bir vatandaşımız bu camiye nasıl gidip-gelebiliri değerlendirdim. En azından bundan sonraki TOKİ uygulamalarındaki camiler böyle olmasın diye yazdım. benim için hava hoş. vebali varsa ilgilisi çekecektir. Kendine iyi bak kardeşim. Sen çok sevap kazanacaksan camiye en uzak bir yerde ev al.
    0
    0
    Yanıtla