SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan Başka Neler Söyledi?. "Yav Nehir Çıkıyor Kardeşim!"

Gürkan Başka Neler Söyledi?.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, düzenlediği basın toplantısında Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle büyük hasar alan Malatya’daki son durumu değerlendirmişti. Gürkan’ın basın toplantısındaki bazı konulardaki açıklamaları dikkat çekerken, özellikle yeni yapılaşma konusunda vatandaşların cevabını beklediği soruların ise yanıtını vermişti. Bostanbaşı ve Fahri Kayahan bölgesi için yerinde dönüşümün olacağını belirten Gürkan, merkezdeki 5-6 katlı binalar için ise “Son kattaki işyeri ile alttaki dükkanın  arsa payı eş değer olamaz. Alırken de eşdeğer değildi” dedi.

Bazı kesimlerin kendisine ve büyükşehir yönelik eleştirileri için ‘Cambaza bak, cambaza bak’ diyerek, 'kendi pisliklerini kapatma amacında ve hiç biride bura da değil” diyen Gürkan, “Bugün, Malatya, Hatay’dan sonra en fazla depremden etkilenen il. Niye Malatya pek gündeme gelmiyor? İşte burada Belediyenin, Valilik ve Ordu Komutanın dik duruşundandır. Malatya’daki yönetimin burada güçlü olması, ordu, valilik, belediye ve diğer kurumların güçlü olması nedeniyle deprem hafif atlatılmış gibi algılanıyor yukarıda. Doğru değil, bunu da ilgili yerlere anlatıyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın basın toplantısının diğer ayrıntıları şöyle:

"3-5 tane çapulcuya hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz

-Bazı algı oluşturmaya çalışan alıklar var, akılsızlar var, onlara ithaf ediyorum bunları. Onların bunları niçin yaptıklarını da, ‘Cambaza bak, cambaza bak’ diyerek, kendi pisliklerini kapatma amacında ve hiç biride burada değil, hiç biride depremde yaşamamış ve depremde yaşamıyorlar, dışarıdan buraya racon kesmeye çalışıyorlar. İşte şehirin bütün dengesini bozan bu 3-5 tane çapulcuya hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz. Bu kervan yürüyecek, hedefine yürüyecek, emin adımlarla yürüyecek ve hedefine varacak.

-Niye Malatya pek gündeme gelmiyor?

-Bu şehir depreme de hazırlıklıydı, bütün felaketlere de hazırlıklıydı. Bugün, Malatya, Hatay’dan sonra en fazla depremden etkilenen il. Niye Malatya pek gündeme gelmiyor? İşte burada Belediyenin, Valilik ve Ordu Komutanın dik duruşundandır. Burada artı parantez şunu da belirtmek istiyorum; Ordumuz 05.17’de de sahaya inmiştir. Ordunun üzerinden de spekülasyon  yapmak isteyen kişilere de ithafen ifade etmek istiyorum.

-Hiçbir tanesinin Malatya’da bir tane çivisi yok

-Deprem geçiren belediye, koordinasyon merkezi burası, şu anda bütün bu koordinasyonun lojistik deposu neresi? Lisanslı Depo, peki bu depremin yemek, ekmek çıkartılan fabrikası neresi? Malatya Ekmek ve Yemek Fabrikası. Laf ile pilav pişmiyor. Uzaktan gazel okumak kolay. O gazel okuyanların hiçbir tanesinin Malatya’da bir tane çivisi yok.

-Cenaze meselesi… “Aynen diyorum

-Çok speküle edildiği için ifade etmek istiyorum; cenazelerimizin gömülmesi ile ilgili. Sanki ben çok büyük bir suç işlemişim. Aynen diyorum, devletin birincil görevi ve en önemli görevi ve olmazsa olmaz görevi vatandaşın can ve mal emniyetini temin etmenin yanında, vefat eden vatandaşın da inanç usullerine göre, ceset bütünlüğü bozulmadan ve fethi kabir yapılmadan defin etme görevi vardır. Biz burada Adıyaman’dan gelen cenazelerle birlikte 1.600 tane cenazenin yıkanmasını yaptık. Yıkanmaları, kefenlenmeleri, cenaze namazlarının kılınması ve hepsinin ayrı ayrı kabre konulması. Mezarlıkta çalışanların psikolojileri halen kötü, oranın müdürü halen ağlıyor.  Allah’tan korkmak lazım. Allah’tan korkup vicdan etmek lazım. Burada kamuoyuna seslenmek istiyorum, bu zevatlara hiçbir şekilde prim vermeyin. Hayatında hiçbir yere bir çivi çakmayan, ancak yukarıdan üst perdeden, ‘Şu niye yapılmadı, bu niye yapılmadı’ diyorlar.

-Kernek’teki o suyu çıkartmasaydık, Fuzuli ne olurdu?

-O dönemde meydanlarımızı yapmışız. Kernek Meydanı, o suyu çıkartmamış olsaydık, Fuzuli caddesinin şuandaki durumunu düşünebiliyor musunuz?  Bu uzun vadelidir, vizyon görüşüdür. O lisanslı depo yapılmasaydı, o ekmek fabrikası yapılmasaydı, o dünya kayısı ticaret merkezi yapılmasa, bu kütüphaneler yapılmamış olsa, bu fuarcılık merkezi yapılmamış olsa, bu spor merkezleri yapılmamış olsaydı, bu 8 bin dönüm parklar yapılmamış olsaydı, Malatya her konuda her şeye hazırdı.  

-İstisnasız hortumları kesilen zevatlardır

-Geçmişte yapılan hatalar var.  Yani imara açılmaması gereken yerlerin imara açılması.  İmara açılan yerlerin de imarın koşullarına uygun şekilde yapılmaması. Biz diyoruzki, ‘Allah’a şükür keşkemiz yok.’ Bir tanesi yazmış, ‘Keşke keşken olsaydı.’  Keşkem olsaydı sende hayatta olmazdın, ben 20 yılık belediye başkanıyım. Onun için şeytanı fikirlere itibar etmeyin.  Hepsini araştırdığınız zaman hayatında bir şey yapmamıştır, yahutta hiçbir tanesi istisnasız hortumları kesilen zevatlardır. Bununda altını bu şekilde çizme gereğini duydum. Bunlara sitem ederken nefsi anlamda bir sitemimin olmadığını herkes bilsin. Bu şehrin etik yapısını bozma noktasında çalışma durumunda olarak, bir kurumun, kuruluşun başına geçip, şehire yön vermeye kalkıp ve bunu yaparken de çok şeytani istismarlarla değerlerimizi kullanıp, istismar vasıtası yaparak toplumu kanalize etmesi. Malatya halkı Dar-ül Rıfat'tır, seçkin insanların yaşadığı diyardır. Bu insanlar bunu görüyor ve onlara da gerekli dersi veriyor. Sosyal medyada bu şehirin huzuru bozacak tutum davranış sergilemesi doğru bir şey değildir.

-Aslında normalleşmeyi teşvik için yapılmıştı

-İkinci bir şeyi anlatmak istiyorum, 2 ay geçti. Ekmek bedava, su bedava, otobüs bedava, her şey bedava.  Biz depremin 15. günü burada koordinasyonda, valimizin yapmış olduğu toplantıda, birkaç hatta ve birkaç büfede paralı ekmek dağıtsak ve otobüsü paralı yapsak, diğerlerini teşvik edebilir mi? Normalleşme amacıyla yapılan bir şey. Bir yaygara. Teşvik edelim ve diğer fırınlar açılsın. Bir yaygara, ‘aman ekmek parayla’ . Dünde bir yaygara koparıldı. Suya zam.

-Belediye 3 tane baldırı çıplakla mücadele etme gereğini duymamıştır

-‘Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.’ Pislikte beslenen hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyiniz. Depremde dimdik duran belediye 3 tane baldırı çıplakla mücadele etme gereğini duymamıştır. Gereğin duyarsa, gereğini en güzel şekilde yapacağından hiç kimsenin en ufak tereddüde ve kuşkusu da olmasın. Bunu da altını çizerek ifade etmek istiyorum.

- Yav, nehir çıkıyor kardeşim

-Bu bir milli meseledir, bir milli felakettir. Milli felakette milli birlik ve beraberlik ve milli dayanışma ile üstesinde gelirsiniz. Şehir bazında, şehir dinamikleri ile ayakta gelirsiniz.  Ama hayatında geldikleri yeri hak etmeyerek gelen insanların yapacağı şey şu; kendi eksikliklerini kapatmak için, kimse sormuyor, sen ne yaptın? hiçbir şey yapamazsan bir kazma alırsın birinin yolunu yaparsın.

-Suyun çıktığı merkezde sürekli deprem oluyor. Bu Cenab-ı Allah’ın işidir. Bazı evvel akıllılar,  ‘Efendim niye arıtma yapılmıyor?’ Yav, nehir çıkıyor kardeşim. Şuanda saniye de 4 bin 250 litre su çıkıyor.

-Gidip otellerde ve yazlıklarda buraya ahkam kesenler

-3-4 tane gidip oteller de, gidip yazlıklar da buraya ahkem kesenler, bunların hepsini kayıtları bizde var, başka kayıtlarda var, onlar bilir.  Onun için herkes oturduğu yerde otursun. Bu sözü de eleştirecekler, ‘Efendim bizi tehdit mi ediyorsun?’ Ben aklı selime davet ediyorum. Bu felakette bizim bu tür şeylerle uğraşma şeyimiz yok. Herkesi akli selime davet ediyorum.

Şuanda yüzde 100 her tarafa su veriyoruz, yüzde 100 yollarımız açık.  Geri kalanları da ihale ettik.

-Meydan, seyrekleştirme, bitişik nizamın azaltılması, geniş yollar, yeşil alanlar

-Bir vatandaşımızın hak ve hukukunun kaybolması, zayi olması gibi bir düşüncenin altında olamayız. Meydanların düzenlenmesi düşünülüyor mu, düşünülüyor, şehrin seyrekleştirilmesi düşünülüyor mu, düşünülüyor, bitişik nizamların azaltılması düşünülüyor mu, düşünülüyor, şehre geniş yolar yeşil alanların hepsi düşünülüyor.  Bütün bunları ilgili arkadaşlarla görüşürken şunu ifade ettik; kamu alanlarını rezerv alanları olarak kullanalım.  Yani, gereksiz yollar varsa tek artele döndürelim, Adliye yıkılacak orayı rezerv alan olarak kullanalım veya belediyenin, kamuya ait ve vakıflara ait o yerleri rezerv alan olarak kullanalım, şehrin seyrekleştirilmesi ve sadeleştirilmesi noktasında çalışmalarımızı yürütelim.

-Son kattaki işyeri ile alttaki dükkanın arsa payı eş değer olmaz

-Şimdi en büyük problem, 5 kat, 7 kat şehir merkezinde yapılar var. Buralarda da etik kurallar içerisinde, vicdan muhasebesi yaparak, şimdi diyelimki Mecidiye İş Hanının en üst katındaki bir işyeri, biliyorsunuz hanların 3-4 katından sonrası çalışmaz, şimdi alttaki dükkan ile eşdeğer olmaz.  Alırken de eş değer değildi. Dolayısıyla arsada eşit pay şeklinde bunu değerlendiremeyiz. Bunu hukuk kuralları içerisinde adil ve adaletli olmak kaydıyla, herkesin hakkını bizzat korumak kaydıyla, elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz. Bu konuda kimsenin tereddüttü olmasın.  Yani özet olarak; şehrimizi yerinde dönüşümle, aslına uygun, belleğini yitirmeyen, kimliğini kaybetmeyen, hafızasını yok etmeyen ve şehirin omurgasına zarar vermeden, demografik yapısını değiştirmeden, sosyal yapısını değiştirmeden şehri yerinde dönüşüm yaparak, seyrekleştirerek  ve yatay mimarı, bunlar şehrin temel noktalarıdır. Hak sahibi olan herkese hakkının verilmesi noktasında gayet gösteririz.

-Bostanbaşı ve Fahri Kayahan’da ne yapılacak?

-Bostanbaşı ve Fahri Kayahan ile ilgili olarak bizlere çok şikayet geliyor. ‘Burada 15 kat var, 4 kata, 5 kata düşürünce nasıl olacak?’ Biz şunu diyoruz; taban oturma alanlarını, küçültmemiz gerekiyorsa küçülteceğiz. İki bölüme yapabilirsek yapacağız. Biz Meclis çalışmalarımızda yüksek binaları kaldırdık.
Taban alanlarının 5-6 kattan sonra ikinci bodrumun olması lazım.  Kaybedilenler bunlarda.  Geçmişte gelen müktesebat noktasında tek bodruma ruhsat verildi. Dolayısıyla jeoloji ive zemin etütlerini sağlam yapmamız lazım, ona uygun bir mimari projenin geliştirilmesi lazım.  

-Bostanbaşı ve Fahri Kayahan’da yerinde dönüşüm olacak

-Bostanbaşı dedikleri halde gidip imar verildi. Biz 2004’te çok büyük baskılar geldiği halde tarım arazilerini imara açmadık.  Şu anda da bize dua ediyorlar.  Başta bu açılmayacaktı. Bunun lamı, cimi yok. Ama şimdiki yapı içerisinde bir hak ve hukuk olmuş, dolayısıyla o yerde de yerinde dönüşümü esas alacağız. Vatandaşımız çok temiz, nezihtir.  Bostanbaşı’na gidip toplantı yaptığımız da şunu ifade ettiler; ‘Tek dairemiz 250 metrekare olmasın, 200 metrekare olsun, 170 metrekare olsun, 150 metrekare olsun, ama bize burada öyle bir imkan verin.’ Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı ile, ilgili birimlerle ve diğer bakanlıklarla görüşüyoruz.  Bu süreci de en kısa sürede netleştirme noktasında gereği yapılacaktır. Bu konuda da kimsenin kuşkusu olmasın.

-Malatya’da kurumlar güçlü diye deprem hafif atlatıldı sanılıyor, doğru değil

-Diğer taraftan da ‘Sahipsiz Malatya’ ifadesini de yadırgadığımı da burada ifade etmek istiyorum. Malatya’daki yönetimin burada güçlü olması, ordu, valilik, belediye ve diğer kurumların güçlü olması nedeniyle deprem hafif atlatılmış gibi algılanıyor yukarıda. Doğru değil, bunu da ilgili yerlere anlatıyoruz.

-Vay daha enkaz kaldırılmadı, diyor, 1 yıl sürecek, daha yıkılacak binalar var, buna hazırlı olmak lazım

-Giden hemşehrilerimize ‘dön’’ şeklinde çağrı yapıyorlar. Onlar zaten dönecek, memleket çeker, toprak çeker, Allah hiç kimseyi toprağından ayrı koymasın.  Giden vatandaşlarımız da gelecek. Onların ticarethanelerindeki yerleri de ihya olacak, ayağa kalkacak, tarımla uğraşan arkadaşlarımız tarımcılığını yine aynı şekilde yapacak. Yollarımızda İnşallah Haziran’a kadar pırıl pırıl olacak.

-Tabi ki yükümüz ağır, yolumuzda uzun.  Biraz önce yıkılan binalardan bahsettim, yıkılacak binalarda var.  Bir yıl devam edecek olan enkaz olacak. Buna bir kere hazırlıklı olalım. ‘Vay daha enkaz kaldırılmadı’ diyor.  Bu adama sorsan önündeki taşı alıp öbür tarafa koyamamıştır."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

83 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 yıl önce)
    en iyi savunma "saldırıdır"bu kural uyanıklar tarafından asla bozulmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    Fahri Kayahan yerinde dönüşüm yapılacaksa merkezdeki evlerde zemini sağlamsa yerinde dönüşüm olmalı. Benim evime ağır hasar verildi izzetiye Mahallesi'nde. Bizleri dışarı cikarirlarsa tapulu yerlerimiz ne olacak. Bir yetkili binada açıklık getirsin lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Yav hele şu bostanbaşını benzeri uygunsuz zeminleri imara açan imar müdürü belediye başkanı gelsin bi hesap versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    “ Niye Malatya pek gündeme gelmiyor? “ Birileri “aman dikkat ses çıkarmayalım ihale bize kalmasın” diye düşünmüş olabilir mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Belediye baskanimizin kiymetini bilin.Dürüst insan
    %13
    %87
    Yanıtla
  • eskimalatyali (1 yıl önce)
    belediye başkanı ve vali ilimize gelen bakanlara hep yanlış bilgi veriyoralr. hersey dört dörtlük gibi anlatıyorlar. buraya gelecek hizmetleri de engelliyorlar. keşke istifa etsen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Depremdeki yıkımdan başka,Malatyada hiç bir şey değişmedi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    “Yav nehir çıkıyor kardeşim” diyorsun Başkan ama biraz araştır yanında oturana söyle bir kaç firmayla görüşsün. Sn de 4.500 lt çıkıyorsa bir kısmını tahliye et hepsini arıtmak zorunda değilsin. 2 ay geçti 2 büyük arıtma tesisi kurardın 1.000 lt + 1.000 lt arıtırdın aman vallahi çok yoruyorsunuz insanı. Google dan yardım al
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Danışmanlarına bakmak lazım. Google'a bakar mı hiç kendisi her şeyi biliyor. Membran filtre almış olsalardı depremin ilk haftası hariç temiz su içiyor olurduk. Okumayan toplumların sonu hazindir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • itiraz44 (1 yıl önce)
    Keşkesi olmadığını iddia eden başkan, destan şehir ilan ettiğin ilin, zaviye mahallesi çınarlı sokağa defaaten müracaat etmemize rağmen bir tanker allahın suyunu getiremedin: KEŞKE GETİREBİLSEYDİN. iletişim numaram:05374922444
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ss44 (1 yıl önce)
    -Şu yollari işgal eden ve kapatan seyyarları bi dizayn edin adamlar yolun ortalarina sergi acmislar trafigi rahatlatin .Bu işler uzaktan olmaz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Cobra (1 yıl önce)
    Malatyalı aç yatar genede davul çalar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    Ya çıkmış hiç birşey olmamış gibi sahada geziyon Yok efendim enkaz 1yil sürecekmis Lafa geldiği zaman Avrupa bizi kıskanıyor diyosun Avrupda 2ayda bı şehir yapıyorlar Sen burda 2ay olmuş Malatya halkına kalacak yer bile doğru dürüst yok ben orta hasarlı evimde kaliyorum gidecek yerim olmadığı için sen kalkmis burada Adaletten bahsediyorsun Diyecek söz bulamıyorum
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sallamak kolay. He Avrupa da iki ay...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Git aç karnını doyur git firsatcilara laf yetistir
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Makarna kaldımı makarna!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Avrupada 2 ayda şehri kim yapmış. Ben Avrupada tam 7 ülke gezdim. Değil 2 ayda, 2 yılda bir bina bile yapamadıklarına bahse girebilirim. Gavuru bişey zannedip kendinizi aşağılamayın
    %18
    %82
    Yanıtla
  • T demir sen 7ulke değil 7 köyü bile gezmemissin burda bide yorum yapiyon Gavur dediğin adamlar en azından sahtekar değil
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yesilyurtlu (1 yıl önce)tdemir isimli kullanıcı yorumuna
    Gavur dediğin imarda katı kuralı var..bostanbasi davası olsa.izni vereni,yapanı tabiri caizse otturuler..bizde ne oldu alınanlar arasında. Belediye imar işlerinden kimse varmı. Önce bunu düzeltmemiz lazim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)tdemir isimli kullanıcı yorumuna
    Sen ancak Baskilin köylerini gezmişsindir. Gavur dediğin ülkelerde bir insanın tırnağı kanasa yetkililer hesap verir ,Avrupa bizi kıskanıyor dedikleri ülkede elli bin insan öldü ama hesap veren yok
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    cambazlık yerine çıkıp arkadaşlar depremin etkisi çok büyük yetişmemiz imkansız deseydin inan kimse bu kadar tepki göstermezdi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Öğretmenim lütfen istifa et! Herkes bildiği işi yapsın....
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Siyasi koltuklar çok tatlıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Turan (1 yıl önce)
    Başkanın, daha önceki başkanların, siyasilerin hepsi bugüne kadar yaptıkları ve yapmadıklarıyla çok büyük eleştirileri hak ediyorlar. Bu afetin önüne geçilemezdi ancak çok çok az hasar ve can kaybıyla atlatılabilirdi. Olan oldu. Çok hayaller yıkıldı, çok can ve mal kaybı yaşandı. Bunları geri getiremeyeceğiz. Can kaybı yaşayanlara Allahtan rahmet diliyorum. Bundan sonrası için Malatyamızı inşa ederken yollarıyla, ulaşımıyla, yaşam alanlarıyla, sosyal donatılarıyla, alt ve üst yapısıyla çok modern bir şehir inşa etmeliyiz. Bunu çok iyi şehir planlamacılarımız olmasına rağmen(adamcılık, rant vs. nedenlerle) yabancıların görüşleri alınarak düzenlenmesi taraftarıyım. Tokinin beydağında yaptığı konutlar gibi sıradan binalar yerine Malatya kültürünü ve mimarisini yansıtan konutlar ve yaşam alanları inşa edilmeli. İnşallah Malatya için bundan sonrası güzel olur.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Eleştirilere açık olmayan başkanın icraatları da konuştuklarından ibaret. Yöneticiler iyi çalıştığı için Malatya yı iyi görüyorlarmış. En çok da bu lafına güldüm.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bayram (1 yıl önce)
    Şu açıklamalar için hak verdiğim tek cümle "cambaza bak cambaza" oldu. Selahattin'in kariyeri ve koltuğu dışında hiç bir şey umrunda değil. Malatya'nın yalnız kalmasının en büyük nedeni bunlar gibi koltuğunu makamını çok sevenlerdir. Yukarıya yaranmak için, kendilerini pazarlamak için her yardım girişimini ya engellediler ya geri çevirdiler. Amaç yeterli olduklarını, tüm ihtiyaçları giderebildikleri üzerine algı yaratmak. Kabahatlerini kapatmak. Van valisini çalıştırmadı, stkları çalıştırmadı, aşevlerini çalıştırmadı. Umrunda mı insanların çektiği zahmet, yaşadıkları sıkıntı. Dalga geçer gibi kılıf uydurmuş bir de. Neymiş otobüsleri, büfeleri ücretli yapmış ki normalleşme başlasın. Böyle bir açıklamayı yapmak, halka en büyük hakarettir, insanları aptal yerine koymaktır. Kerneği yapmasaymış fuzulinin durumu ne olurmuş??? Fuzuliye daha ne olacak, fuzuli mi kaldı. Kernek mi bıraktınız. Bu adam belli ki hiç çarşıya inmemiş. Fuzulinin başından bakınca kernekteki göbeği görüyorsun. Asırlık ağaçları kestiniz, yerine gölgesiz meyvesiz bodur kısır ağaçlar diktiniz. yemyeşil bir bahçeyi, beton çölüne çevirdiniz. Bitirdiniz malatyayı vesselam. Meteoroloji şiddetli yağış uyarısı yapıyor 3 gün önceden. Hiç mi elemanın, iş makinen filan yoktu. çadır kentin önüne bir set bir kanal bir şey yapamadınız. İnsanlar yağmurda ellerinde fırçayla su süpürdü. Neredeydiniz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • DELİDİR (1 yıl önce)
    Kusura bakmayın başkan bey şahsınıza değil iş bilmemenizden, reklam bilboartlarında bol bol reklam yapmanızdan, Malatya'yı gündemde tutamadığınızdan, sanki Malatya depremden zarar görmemiş göstermeniz den, her seferinde aba altında sopa göstermeniz den, tüm o söylediğiniz alanların sizin değil devletin yaptığı alanlardır, peki siz ve vekiller ne yaptınız Malatya için hiç çünkü Malatya size on düğme fazla, adamlara bak ta Mardini dahi deprem afet bölgesi yapıyor demek ki Malatya'nın başında iş yok, valilik ve askeri karıştırmayın onlar görevlerini yerine getirirken sizler boy boy reklamlar ile uğraş halinde gelecek için zemin hazırlama içindesiniz, suya eyvallah tabi içemediğimiz suyun parasını istemezsiniz inşallah, yani işin içinde rant var isteyen istediği yere yapıyor, Yimpaş ve kütüphane meselesi gibi bu depremde belediye başkanları vekiller ve bürokratlar sınıfta kaldı, şahıslara değil yapabildikleriniz bu kadar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 44 malatyalı (1 yıl önce)
    Başkanım kendi reklamını yapan senden başka kimse yok birak halk taktir etsin buyukşehire geldikten sonra bu imara yuksek katlara bi masaya yatiraydın şehir depreme hazı diyorsun malata nerdeyse haritadan silinecek cumhurbaşkanı yatay dedikce siz beldiyrler uzay dogru binaları yüksek yaptiniz beldiyeler ölenlerin ve yikilan binaların sorumlusu herşey tam kapasiteli kotroledilseydi kayiplar daha azoludu elziğdepreminden sonra ne yatınız şimdi gunah çikartiyorsunuz malatya sizi unutmayacak.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Günahlarını, suçlarını örtmek için masallar anlatıyor sayın başkan. Önce hepiniz toptan bir istifa edin, gelmiş geçmiş sorumlularının tümü yüce adalette yargılansın. Öyle savuşturmakla olmaz. Daha çok bina yaptırıp ürettiğimiz gaz betonu daha çok satalım hırsıyla bu imarları açanlar, 15 kat imar verenler, bu yapıları denetlemeyenler, 2-3 yaşında binaların harabeye dönmesine, binlerce canın gitmesine neden olanlar, milli serveti sorumsuzca israf edenler, bu halkı fakirleştirirken servetlerine servet katanlar istifa etmeden, yargılanmadan savuşturmaya çalışmakla bu pislikler kapanmaz. Bu şehri en az 20 yıldır yönetiyor aynı zihniyet. Batıda her onurlu yöneticinin istifa ettiği gibi yapın, derhal toptan istifa edin!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeter (1 yıl önce)
    Herkesin maskesi düştü. Ne kadar boş olduklarını gördük. 2 ayı geçmiş halen merkez çevre yolunda elektrik yok. Boş insanlarla kaybettiğimiz zamana yazık
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ERDEM (1 yıl önce)
    Herkes her şeyin farkında başkan kilise ve tarihi alanlarda restorasyona devam Elazığ bize sabahlara kadar ekmek yapıp gönderdi bir kuruş almadan sen ekmek satın herkes soğukta yakınına ulaşmaya çalışırken üçret karşılığında taşıdın bunlar doğru enkazlara tabela yetiştirdin jeneratörlere etiket yetiştirdin başka bir icraat yoktu .
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Uzun yıllar Malatya'da görev yapan bir kurumun müdürüyüm. Bakanlarla dahil her toplantıya girerim. Şu konuşmayı okudum ya kahroldum. Size özetle şöyle söyleyeyim arkadaşlar, yaşadığımız depremlerden sonra en büyük şanssızlığımız nedir deseniz; maalesef Belediye Başkanımız.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bi konuşmada sen yap bakalım müdür bey!
    %7
    %93
    Yanıtla
  • İçinizden biriniz de çıkıp,Cumhurbaşkanımız kadar geç kaldık ,eksik kaldık hakkınızı helal edin bile demeyi kendinize zul görecek kadar kibir ve gaflet içindesiniz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Biz malatyada hiç bir yere gitmedik devletten hiç yardım almadık ve utanmadan ahkam kesip yaptıklarının üstünü örtmeye çalışanlara hakımız haram olsun merkezdeki güçlendirmeleri kim yaptı bostan başına fahri kayahana bukadar yüksek katı kim verdi bunların sorumlusu kim vatandaşmı vatandaş ya öldü ya perişan yöneticiler zaten suçsuz suç kaderin mesele sulh oldu ama bunun ahireti var kimse unutmasın ister inanın ister inanmayın
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Yasin ÇİFTÇİ (1 yıl önce)
    Hoca Ahmet Yesevi mahallesi Ve Yeşilevler Sitesi niye yerinde Dönüşüm yapılmıyor. Bostanbaşinı ziyaret etmişin bay başkan birde Yeşilevlere gel bizi dinle...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Cahil (1 yıl önce)
    Başkanım Esenlik açılacak diye teknokentin orada işyeri yıkılan esnafı yer verdikten sonra 1 haftada kaldırmayın. Bu arada ilimizde en yüksek fiyatların esenlik marketlerde olduğunun farkına varın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahil (1 yıl önce)
    Başkanım Etrafındakiler yerine akıllı, işi bilen, liyakat sahibi, işin ehli vb danışman alın ve işinize bakın. 1. Bilbordlardan isminizi kaldırın. 2. Kimseyi eleştirmeyin. 3. Eleştirileri okuyun ders alın. 4. 20 yıl başkanlık yapmanız doğru işler yaptığınızı göstermez. 5. Böbürlenmeyin 6. Geleceğe dönük basit bir şekilde insanların anlayacağı şekilde projelerinizi anlatın . 7. Su için beydağının içinde nehir olduğunu bu durumun bir süre devam edeceğini anlatın. 8. Şehir merkezi hiç yakışmıyor. Lütfen bir alan oluşturun ve boşalttırın. 9. Makam odası döşemeyin. Hatta kapatın iş yapın. 10.Yöneticilik sabır işidir. En az hata yapan kişidir. İsmi ile değil sonuç odaklı kişidir. Yeter yazdım çok kızgınım size. Malatyamıza yazık
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sayın başkan ilk büyükşehir başkanı olarak göreve başladın sizden önceki helvacı başkanı yolsuzlukla suçladın ama milletvekili olduğu için gerisi gelmedi müdürleri daire başkanlarını görevden aldın ne yaptığını anlamadık görevde olduğun süre içinde çoktan kentsel dönüşüm yapmanız gerekiyordu olmadı bunları kamuoyuyla paylaşın lütfen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    2 aydır dışardayım çocuklarım ufak mecbur kaldım,2 gün oldu geldim memleket hasretiyle ama geldiğime bin pişman oldum,çarşı çingen pazarı gibi olmuş içeçek su yok orduzu çınara gittim tıklım kuyruğu görünce döndüm,şimdi beyefendi çıkmış hiç bir suçu yokmuş gibi pozlara giri
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mustafa bey il dışına giden arkadaşlar oradaki insana yaklaşımı kentteki işleyen sistemi görünce bir daha dönermiyim diye düşünüyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sezgin (1 yıl önce)
    Karakavakta 3 yıllık binamız ağrır hasarlı mütaitle ortak bir anlaşmaya varabilir ve yerimize 5 yada 6 katlı yapabiliriz.Mütaitlerin hatasını devlet neden çeksin,burda mütaitleri yaptıklarının bedelini ödetmek lazım.Bu Karakavak Bostanbaşı bölgesinde mütaitleri işin içinde tutmak ve devletin yükünü azaltmak lazım.Ve acilen başkanın belediyedeki sırtını milletvekillerine dayayan bazı sülükleri devre dışı bırakma fırsatı doğdu bunu yapıp işleri alkışçı çözüme kavuşturursa 10 yol daha başkanlığı garanti Saygılar iyi akşamlar
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Müteahhitlerin hatasından, o binalara depreme dayanıklıdır diyen yapı denetim ile birlikte oturma ruhsatını veren devlet elbette sorumludur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Yetmez ama yinede onceki baskanlara gore cok cok ustun hizmetler var. Dsi binasi, battalgazi hizmet binasi, itfaiye binasi, alternatif yollar, depremde birer üs ve kullanim alanları oldu. Gören görüyor. Dünya goruşü bana uymuyor ama hakkını vermek lazım. bizim dindar başkanların yapamadığını adam yapıyor.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Saygıdeğer vatandaşım DSİ belediye ile alakası olmayan Bi kurum battalgazi hizmet binası ilce ye ait bir yer ,itfaiye tamam merkez belediye ye ait olsun yaw canım kardeşim Antalya da adam otelini açtı Ankarada adam pansiyonunu açtı bunlar gibi niceleri bunlarda özel şahsa ait yerler şimdi senin anlattığın varya olması gerekenler yani ekstra bir yönetici idaresi gerektirmeyen durumlar hakkını vermek istiyorsa o enkazlarin yani başında duran bilbord lardan resmini kaldırsın o reklama harcayacagi parayla 3 tane 5 tane konteyner alsın üstüne malatya buyuksehir belediyesi yazdirsin belki 1 2 aile içinde barınır
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yeşilyurtun 3 yılda yapamadığı hizmet binasının 2 katı büyüklüğünde binayı DSİ arsa karşılığında kendilerinede bina yaparak ilçe belediyesindeyken yaptı adam. Yüzakı ve bağlantıları, atayurt bulv. Alt kuşak yolları, içme suyu rezervleri, kuşak yolu boyunca çitil pazarı, şire pazari, fuar alani, yeni üniversite alanı, v.b. kar yağdiginda adam arterleri açıyordu, ilçeler seyrediyordu unutmadık, en azından digerleri gibi zor zamanlarda saklanıp bikaçgün sonra ortaya çıkmadı, dediğim gibi adamın dünya görüşü bana uymuyor ama işi ehline vermek lazım. Belediye çiftlikti biraz dik durup arpalıkları kesince adamı diktatör ilan ettiler. Bakın öncekilerin eserlerine f.kayahan Bostanbaşı ve süslü elektrik direklerine, yapay aktarmalı döndermeli şelalerine başka ne var...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Tarım arazilerini yüksek katlı imara açan imar komisyonlarına altında imzası bulunan başkanlara, denetim firmalarına, şantiye şeflerine, hazır beton fabrikalarından bir insana bırakın yargı önüne çıkmayı ifadelerine başvuruldumu ülkemizde yanlış yapanlara yargı önünde hesabı sorulmadığı müddetçe Allah korusun bu manzaraları maalesef bizden sonraki nesillerde yaşamak zorunda kalabilirler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Beydağ'ından fay yoluyla beslenen Kernek parkının suyunu betonla kapatan cahiller, bu suyu içmeye ya da sulamaya vermeyi akıl edemediler. Sayın Gürkan'ı bu konuda kutlarım. Betonla kapatılan suyu tekrar yüzeye çıkarıp Fuzuli caddesinin yok olmasını engelledi.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (1 yıl önce)
    Sayın başkan, iş bilmez imar komisyonunda kileri uzaklaştırın. Bilim insanları ve işinin ehli uzmanlardan oluşturacağınız kurullara şehri yeniden planlayın. Fahri Kayahan ve Bostanbaşı'nı yerine yapacaksanız merkezdekilerin suçu ney? Mesala bizim evlerimiz Evliyaoğlu sokakta bahçeli nizam. 4'er katlı. 55 yıldır biz o evlerde oturduk. Lütfen uygun olanları yerlerine yapın.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Birol kılınç (1 yıl önce)
    öğretmen imiz doğru söylüyor bu kervan hedefine yürüyecek. Ama senle değil.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamı mazaret üretme değil çözüm üretme yeridir. Saniyede kaç litre suyun çıktığı bizi ilgilendirmez. Biz musluktan akan suya bakarız ve bunun için vergi, harç ve su bedeli, sayaç bakım, güvence bedeli vs. vs. öderiz. Verdiğimiz paraların karşılığı musluktan akan temiz sudur ve bunun nasıl yapılabileceği bizi ilgilendirmez. Hoş ilgilendirse bile siz karıştırmazsınız. Elalem denizi arıtıp, temizleyip çölden geçirip milletin evine suyu götürürken, siz de koca iki ay zarfında çaresini bulacaktınız. Ha! bir de şu alternatik kaptaj bulduk diye şatafatlı törenler yapılmıştı. O sular nerede? Bu şehrin depreme önceden hazırlıklı bu ise, hazır olmama durumunu aklıma bile getiremiyorum. Zaten böyle bir hazırlık yapılsa suyun arıtılması ile ilgili tedbir de alınmış olurdu. Ne derseniz deyin Esenlik mağaza ve depoları dolu iken bu şehir 3 gün aç kaldı. 6 Şubat günü şehiedeki konteyner ve çadır stoku 0 (yazı ile sıfır) dı. Gerçi hala 0. Çünkü kaymakanlığa resmi müracaatıma rağmen halen çadır alamadım ve arabada yatmaktan dert sahibi olduğumdan 20 gündür şehri bir daha dönmemek üzere terkettim. Son sözüm, eleştirilere meydan okumayı bırakıp, onlardan faydalanmaya bakın. Çünkü eleştirilerin çoğu acı olsa da iyi niyetli. Aksaklık ve eksiklerinizi görmenizde inanılmaz katkı sunuyorlar. Ancak biz 0 (yazı ile sıfır) hata ile çalışıyoruz, bunlara gerek yok diyorsanız; o başka.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Şükredin kardeşim ya su hiç akmasaydı daha mı iyiydi
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Ottoman Empire (1 yıl önce)Abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Su hiç akmasa yine diyeceksin şükür et su olsaydı bu olsaydı. Şükür Allah'a edilir. Olaya edilmez . Şükürler olsun rabbime canımız sağ.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • malatyasız (1 yıl önce)
    herkes kendini aklama peşinde onca insan öldü binalar yıkıldı bir tane belediye çalışanı siyasetci tutuklanmadı birde bunlara ek milletimizide anlamıyorum binası ağır veya orta hasar itiraz ediyor adam bulmaya çalışıyorlar ki az hasarlı olsun yav hiçmi Allah korkusu yok anlamıyorum o bina tekrar yıkılsa canlar gitse nolacak ayrıca yöneticilerde sıkıntılı az hasarlı iş yerlerinede bilerek orta veriyorki hak aramasınlar fazladan yanisöylenecek çok şey var şu felaketler bile bizleri uyandırmadı şu gaflet uykusundan sonuç MALATYASIZ kaldık...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Süleyman (1 yıl önce)
    Daha fazla konuşup kendini rezil etme
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bir tanesi yazmış, ‘Keşke keşken olsaydı.’  Keşkem olsaydı sende hayatta olmazdın" bu ne demek ya. Nasıl bir cümle, Nasıl bir üslup. Kimse sizi elestirmeyecek mi, kimse hatalarinizi, kusurlarinizi, kabahatlerinizi soylemeyecek mi? Siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Altı üstü bi ogretmen lisesinden mezun olmuş birisiniz. Imardan, muhendislikten, sehirlesmeden ne anlarsiniz. Ayıp kurduğunuz cümleler söylediğiniz sözler.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    sayın gürkan sen orda ne söylersen söyle malatyalı kimin nasıl çalıştığını çok iyi biliyor. bu memleket hala ahmet münir erkalın yaptıklarını unutmamışsa hala mehmet yaşar çerçinin yaptıklarını unutmamışsa 2024 yerel seçimlerinde görüşelim diyellim ne diyelim başka
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Başkanım fahri Kayahan da yerinde dönüşüm için nolur sözünüzün arkasında olun vazgeçmeyin ki bizde sizden vazgeçmeyelim
    %7
    %93
    Yanıtla
  • Kenan ALTEN (1 yıl önce)
    Hele hele nehir çıkıyormuş senin dinlenme havuzların yok mu oradan arıt şehre ver. Millet Yani bazı iller dereden barajlardan afedersiniz lağımı artıp temizleyip şebekeye veriyor bizimki Allah ın kaynak suyunu arıtıp şehre veremiyor. 2 ay oldu temiz bir su yok Yapıyorsanız o koltukları mevkileri işgal etmeyin yapacak vatan evlatları bulunur ve vardır.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Sayın başkan o eleştirdiğin kişilerin ve kesimlerin yanına kendini de koy çünkü halk dan kopuk gerçeklerden uzak Malatyalının iki aydır çektikleri sıkıntılarının farkında bile değilsiniz sahaya sürdüğünüz elamanlarınız ve ekibiniz kifayetsiz beceriksiz liyakatsız insanlar. buna ek olarak o sarı yelek giydirdikleriniz ne idüğü belirsiz vatandaşa çemkiren adamlarınızı da bir an önce çekin unutmayın her gecenin bir sabahı vardır. Ayrıca vatandaşa ekmek su çeşitli bahanelerle vermediniz ama Tecde deki üç yüz milyon harcadığınız parkın yapımına ara vermeden devam ediyorsunuz her halde bu park Malatyalının hayatından çok daha önemli sizler için.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • Tamam (1 yıl önce)
    yazık ya
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Başkan ağzınla kuş tutsan, depremden sonra ekmek satmanı, otobüsleri paralı yapmanı, yardım olarak gelen jeneratörlere kendi etiketini bastırmanı unutmayacağız.
    %99
    %1
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    ağam bizle egleniyiiiii
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Başkan işyerleri için haklı olarak şu ifadeyi kullanmış "zemin kattaki dükkanla 7. Kattaki dükkanın arsa payı eşit olarak değerlendirilemez" demiş. Evler içinde aynı ifsdeyi kullanması gerekirdi. 30 yıllık 100 m2 evi yıkılana veya ağır hasar görene toki 3+1 ev yapacak, bir yıllık 200 m2 evi ağır hasar görenede aynı yerde 30 yıllık eve karşılık olarak yapılan evden yapacak. Peki bu adaletlimi? Tamam herkese ev yapsın bütün depremzedelere ev yapılsın. Ama adalet terazisi gözetilerek yapılsın. Ben vermişim 2 milyon diğerinin ederi beşyüzbin. Eşitlik adelet demek değildir. Allah birdaha böyle acıları yaşatmasın.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    Millet ne derdinde sen daha rant değer derdinde sin adamın evi gitmiş mali gitmiş adamın yaptığı hesaba bak Allah seni bu mübarek günlerin hatırına akıl versin az akıl adam da vicdan yok
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Senin gibi kara cahilin yorumdan anlayacağı ancak bukadar olur. Haberi okumadan yorum yapıyorsun. Belliki senin tuzun kuru. Depremzede falan değilsin.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    Bide bizi dögeydin. Benim keşkem yok diyorsun. Elazığ depreminden sonra hasarlı binalar temizlenseydi bugün bu binalarda ölüm vakaları olmayacaktı. Örneğin kırçuval otel Örneğin trend garden rezidans Daha çok sayılır. Birde çıkın kabul edin Hatamız oldu diye. Bunu yapmak erdemliktir
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Malatya’da niye yıkımın büyüklüğü görülmüyor diye soranlara cevap vermiş başkan.. vekili müdürü bilmem neside böle diyise şehrin daha biz ne yapak
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yesilyurtlu (1 yıl önce)
    Biz neyin derdindeyiz siz neyin derdindesiniz..kefenin cebi Yok. Ves selam
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Makamlar, milletvekillikleri, kurum müdürlükleri vs iyi günde iyidir hoştur. Ama şu sıkıntılı günlerde ise epey bi yük ve sorumluluktur. Makamlara ve mesleklere talip olunurken pek kimse zor ve sorumluluk kısımlarını düşünmez. Şimdi herkes ve özellikle yerel yöneticiler işini yapacak. Başkalarının nerde ne yaptığının çok bi önemi de yoktur. Ciddi bir afet yaşandığı doğrudur. Bir o kadar doğru olanda hazırlıksız ve tedbirsiz oluşumuzdur. 3 tane bina ve park yapılmış diye sorumluluk ve eksiklik yoktur denemez. Esas çalışacağınız günler yeni başladı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın başkan evvela samimiyet hepimizi bu şehirde doğduk ve bu şehirde öleceğiz. Arkadaşlarımız dostlarımız gittiler ama ben de sizin gibi döneceklerine inanıyorum. Lütfen ama lütfen bu depremden gerek şahıs gerekse yönetimler olarak ders çıkarmalıyız. Bir Müslüman olarak her daim yaradana olana sorumluklarımız var. Bu nedenle burada halkın istediği bu ölümlere ve yıkımlara her kim sebep olduysa parti fark etmeksizin yanında olmanız. Bir çok mahkeme bu konuda Malatya'da devam edecek. Belediye olarak biz mağdurlara destek olun. Kim bu anlamda sebepsiz zenginleşmişse, yıkım ve ölümlere sebep olmuşsa yakasına yapışın ama lütfen kişi ayırt etmeyin. Kimselere prim vermeyin elbette ayaklarına bastıkça sesler gelecek ama sizler yöneticiler olarak doğru oldukça Allah'ın izniyle bu şehir inşallah eskisinden daha iyi olacaktır. Rant isteklilerine müsaade etmeyin bu kişi babanız dahi olsa.....
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    İstanbul da yaşıyorum. Fahrikayahan da evimiz var.. ara tatilde babannesine gönderdiğim çocuğum az kalsın enkaz altında kalıyordu.. ahkam mi evet burdan ahkam kesiyorum.. sen mi vereceksin bir canin bedelini.. size kalsa belediye ve avm arasina cami dikecektiniz..sümerpark var. Icerisine yap...Sayın başkan dogru 1 tane olur tektir.. herkese ayrı ayrı dogru olmaz.. işimiz gereği metropol şehirlerde yaşadım.. gezdim gördüm.. adamlar yapmış.. sende yapacaksin.. deprem olduğunda ben ordu belediyesi ekmek tiri, market tiri, mutfak tiri memleketimde gormuycem sen önceden önlem alıp yapacaktın.. keza şu arıtma tiri gibi.. depreme böyle önlem alinir.. malatya da diğer şehirler gibi ranta kurban gitmiştir. Herkes suçludur... bu ahkam kesmek değil gerçekçi olmaktır.. ben gerçekleri çatır çatır çıkar söylerim.. Altay kislasinda sanayi sitesinin ne işi olur.. geç köprüyü organize sanayi ye yap.. yer mi yok.. oraya siteler yaparak avm si, parkları, yeşil alanı, okulları vs yap.. tangir tungur seslerin içinde aileler mi dolaşsın.. eski garaj karşısında ki sanayi sitesinin halini biliyorsun.. uzatmak istemiyorum.. malatya yi bir afet vurdu.. oldu artık. Bunu da şehrin düzenli yapılanması için fırsata çevirmek sizlerin elinde. Eski o daracık yolları, mahalleleri, tek yön saçma sapan yolları, çarşı merkezde aracını koyacak yer bulamıyorsun.. gerekirse tüm çarşıyı yık. İstasyon dan baktın mı Battalgazi devlet hastanesi görünsün.. tramvay dahi yapar o bölgeyi taksim gibi yapabilirsin.. diğerleri 3x3 yolları, düzgün mimarisi otoparklar herseyi ile süper malatya inşaa edin.. devlette yanınızda.. Altay kışlası full konut yapın.. mümkünse şu trwleybus saçmalığı kaldırın raylı sisteme geçin.. hadi bakalım diğer 10 şehiri de gorecez malatya yi da. Başarılar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah evlatlarınızı bağışlasın. Sıcak yuvanda sıcak çayını yudumlayarak eline almışsın telefonunu gece gündüz demeden soğukta yağmurda sokaklarda titreyerek çalışan belediye başkanına rast gele yazıp duruyorsun. Herşey göründüğü gibimi sanıyorsun? Belediye başkanımızı dışlamaya çalışan vekilleri görmüyormusun? Başkan yalnız başına bırakılmış biraz empati yapın. Selahattin başkan adam gibi adamdır.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Neden bostanbaşında, fahri kayahanda yerinde dönüşüm olacakda uygun diğer yerlerde olmayacak, bize yapacağınız en büyük iyilik konutlarımızı Altay kışlasının olduğu alana yapmaktır lütfen evi yıkılanlara sorun kimler evlerini ikizceye yapılsın diyorsa onlara ikizce de kimlerde Altay kışlasında yapılsın diyorsa orada yapınız bir seferde biz depremzedelere kulak veriniz demokrasi dediğiniz halk adına bir avuç insanın karar vermesimidir.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (1 yıl önce)
    Sayın Başkan cenaze defin hassasiyetizden dolayı Allah razı olsun Yanlız aynı hassasiyeti sizden Tecde mezarlığının baya bir kısmının yol ve kavşak yapılması için mezarların kaldırılması hususunda görmedik inadınızdan vazgeçmeyip uyguladınız O mezarlıkta iki defa yol için mezarlar kaldırıldı Siz Tecde imar planını yaparken o mezarlık oradaydı Başkan ama daha Altın Kayısı Bulvarı açılmadan Benzinlik ruhsatı verdiniz Sonra Kavşak için mezarlığı yola verdiniz hangi hassasiyet sayın başkan Orada sadece ben Kardeşim amcam ve dedemin mezarını taşıdık Hepimiz bu oldu bitti karşısında birşey yapamadık Herkes sizi Allah Celle Celaluhuna havale etti Siz kimle helalleştiniz Niye deprem oldu sayın başkan bizim bu en başta ADALETSİZ işlerimiz yüzünden kimse kendini aklamasın
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Özkan Kaya (1 yıl önce)
    İnsan böbürlenmekten konusamazmi konuşamaz bakın belediye başkanımıza anlarsınız
    %98
    %2
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az. Başkanım çıkmış tane tane anlatıyo çapulcular neredesiniz? Hadi bakalım ağzı olan konuşsun gene.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • :) yine mi sen? Şakşakı geçtin başka şey yapıyorsun şuan :))
    %91
    %9
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Süleyman isimli kullanıcı yorumuna
    Yinemi sen derken ne demek istedin? Sen internetin ne olduğunu bilmezken biz buradaydık ve her zaman burada olmaya devam edeceğiz. Meydanı boş bulup çakallar üşüşmesin. İnadına Selahattin başkan. Giderse mumla arayacaksınız.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Şakşak memura (1 yıl önce)UltraŞakşakçı isimli kullanıcı yorumuna
    Ultra şakşakci senin belediyede görevin sadece ve sadece burdaki başkanın aleyhine yazılan yorumlara cevap vermek sanırım. Kaç para maaş alıyorsun acaba. maaşın iyi heralde yoksa devamlı bukadar şakşakcilik yapmazsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Valla sayın başkan yazılanların hepsini teker teker okudum eğer ki bunların bir harfini dahi aksatmadan yaparsanız TURGUT OZALDAN SONRA bu memlekete hizmet eden 2. Adam olursunuz tarihe geçersiniz insallah yaparsınız insallah da bu kan yiyicilere ve ahkam kesenlere gereken dersi verir ve işin ehline bırakıp sehri yeniden ayağa kaldirirsiniz
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Merdo (1 yıl önce)
    Malatyanın ne vekilleri ne de belediye başkanları hiçbir hizmet yapmadı. 3-5 park dışında başka birşey yok.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bostanbaşı ve Fahri Kayahanda yerinde dönüşüm güzel olur kat sayısı düşürülüp metrekare oturum alanı azaltılmalı.
    %33
    %67
    Yanıtla