SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan İlçe Adaylarından Fazla Oy Aldı

0
Güncellendi - 2019-04-06 16:53:50
Gürkan İlçe Adaylarından Fazla Oy Aldı
A- A+ PAYLAŞ

Yerel Seçimlerde büyük bir oy farkıyla AKP'den  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen, kendi seçim bölgesi olan Battalgazi ilçesi başta olmak üzere 11 ilçede AKP'li, 2 ilçede de Cumhur İttifakının MHP'li adaylarından daha çok oy aldı.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçların açıklanmasından sonra ilçeler bazında yapılan oy tasnif işlemlerinde Gürkan, birçok ilçede de mevcut adaylar arasında en fazla oyu aldı. Kendi seçim bölgesi olan Battalgazi ilçesinde AKP Adayı Osman Güder, ilçe belediye başkanı olarak yüzde 70.26 oy oranı alırken, aynı ilçede Selahattin Gürkan’a verilen oy oranı yüzde 77.95 olarak belirlendi. Yeşilyurt ilçesinde de mevcut Belediye Başkanı Mehmet Çınar yüzde 63.81 oranında oy alırken, Gürkan’a verilen oy oranı yüzde 68.06 çıktı.

Merkez ilçelerin yanı sıra diğer ilçelerde de büyük bir oy patlaması yapan Gürkan'a, en fazla oy ise yüzde 85.29 ile Kale ve  yüzde  83.08 oy ile Darende ilçesinde çıktı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AKPli adayların aldığı oy oranları şöyle;

Battalgazi: Osman Güder (AKP) : yüzde 70,26- Selahattin Gürkan : yüzde 77.95

Yeşilyurt: Mehmet Çınar (AKP): yüzde 63.81-Selahattin Gürkan : yüzde 68.06

Akçadağ: Mustafa Kırteke (AKP)  : yüzde 30.1- Selahattin Gürkan : yüzde 62.06

Arapgir: Murat Türksoy (AKP)  : yüzde 42.22- Selahattin Gürkan: yüzde 57.06

Arguvan: Ahmet Eren (AKP): yüzde 15.01-Selahattin Gürkan: yüzde 28.36

Darende: İsa Özkan (AKP) : yüzde 47.70-Selahattin Gürkan : yüzde 83.08

Doğanşehir: Vahap Küçük (AKP): yüzde 52.29- Selahattin Gürkan: yüzde 57.06

Doğanyol: Hakan Bay (AKP): yüzde 52.52-Selahattin Gürkan: yüzde 76.14

Hekimhan: Mustafa Arıkan (Cumhur İttifakı- MHP) : yüzde 47.98- Selahattin Gürkan : yüzde 50.02

Kale: Murat Koca (AKP): yüzde 53.64- Selahattin Gürkan: yüzde  85.29

Kuluncak: Erhan Cengiz (Cumhur İttifakı- MHP) : yüzde 44.76- Selahattin Gürkan: yüzde 67.68

Pütürge: Mikail Sülük (AKP): yüzde 59.82-Selahattin Gürkan: yüzde 76.01

Yazıhan: Nevzat Öztürk (AKP): yüzde 64.04-Selahattin Gürkan: yüzde 68

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Harun (5 yıl önce)
    Ahmet ne alaka orayı buraya baglamak. Malatyada milletvekillerine olan tepki selahattşn baskanın ornek kişiliği Malatya içindeki dinamikler. İstanbul bütün ülkeden vatandaşlar var. Saibeli diyorsun kanıt ne belge ne varmı birsey ben dedim oldu ile olsa binali yuzde 90 ile basksn olurdu. Yasal surec debçnen birsey var malatyada da itiraz edilip sayım tekrarlanan yerler var uzaydan gelmedi yasal sürec. Cahilce konusuyorsunuz. Kamera var parti temsilcileri var Nisan 13 kadar surec var hayırdır bu tekas twettwrdwn resmi belediye bakanı olmadan kendini ilan etmek imamoglu Anıtkabire gidip protokol cigneme nedir bu telas. Hayırdır... Muz cumhuriyetimi prosedür var protokol var yasak surec var CHP yalovada gecen secim itiraz etti ak parti almış tı tekrar ssyılınca CHP ye gecmedimi baskanlık. Saibe senin konustukların.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    Ak partiden bağımsız bu oyları kendisinin aldığını düşünüyorsa bir daha ki seçime bağımsız girsin de alsın boyunun ölçüsünü sayın gürkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • fetullah (5 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    adam zaten battalgaziyi kazandığı zaman bağımsız girmişti ve kazandı ali usta
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Bu tabloya göre; Battalgazi Adayı doğru, Yeşilyurt Adayı doğru, Akçadağ Adayı yanlış, Arapgir Adayı nispeten doğru, Arguvan Adayı yanlış, Darende Adayı yanlış, Doğanşehir Adayı doğru, Doğanyol Adayı( Öznur Çalık Akrabası)yanlış, Hekimhan Adayı doğru, Kale Adayı (İhsan Koca Akrabası) yanlış, Kuluncak Adayı yanlış, Pütürge Adayı nispeten doğru, Yazıhan Adayı doğru olmuş. 6 aday doğru, 6 aday yanlış. Cumhurbaşkanı bu ekiple daha ne yapsın. Ekibin değişmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Malatya nın 2002 yılından beri tek kazancı Selahattin Gürkan dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ozkan (5 yıl önce)
    ilçelerde mhp ile ittifak kurulmayaydı bakalım kaç ilçe kalıyordu akpartinin elinde, aradık alternatif parti bulamadık. selahattin bey başımızın tacıdır, umarım çizgisini bozmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (5 yıl önce)
    Vatandaş güzel seçiyor. Vatandaşımıza güveniyoruz. Parti başkanları da buna dikkat etseler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Başkan yerinizde olsam reis il yönetiminin tümü değişinceye kadar yalnız çıkarım. İşiniz çok. Malatya'nın gerçek sahiplerine danışmadan hiç bir iş yapmayın lütfen. En güzel doğru çoğunluğun kabul ettiği doğrudur. Kuzey çevre yolu iptal, istasyon ve maşti çıkışı alt geçit acil, acil,acil. Hesap sorun lütfen. Yetim hakkını gözetin lütfen, esenliğin kesin hesabını sorun lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Akp ilçelerde kazandığına dua etsin. Selahattin başkan bambaşka birisi işi gücü rast gitsin
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (5 yıl önce)
    NEDEN MALATYA İSTEMİYORDU DİK DURAN BELEDİYE BAŞKANI KİMSEYE EYVALLAHI YOK MİLLETİ İCİN ÇALIŞAN BAŞKAN Malatyada bir kesim var selahattin başkanı istemiyor çünkü o bir kesim kendi partide ken di adamlarını ketirdi. onlarde vekiller ve belediye başkanları
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk Unsur (5 yıl önce)
    Selahattin Başkan, Malatya geneli aldığı %68 rakamını beğenmemiş. Kale'de aldığı %85'i bundan sonra kullanacak. Bu haberi de o yüzden yaptırmış. Çünkü bu veriler YSK'nın ve ajansların sisteminde görünmüyor. Özel hazırlanmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ALİ (5 yıl önce)
    Sayın Başkan bu oyların çoğu, Şelalecilere tepki oyudur. Bunları temizlemezsen, mücadele etmezsen bu oyların karşılığını vermemiş olursun, vebal altında kalırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Bu tabloya göre demekki ilçede oy vermeyen seçmen büyükşehirde baska adaya oy verebiliyor. O zaman istanbul da imamoğlu Ankarada yavaş kazanmıştır Aksi şaibedir
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (5 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle istanbul bb başkanı ister versinler ister vermesinler Ekrem İmamoğlu'dur benim gözümde
    0
    0
    Yanıtla
  • ESNAF (5 yıl önce)
    Partiye değil kişiye oy verdigimiz için oyunuzu fazla çıktı sayın başkanım Parti'nin adayı olsaydı bu kadar oy çıkmazdı parti sizi istemiyordu ama reis en doğru kararı vererek sizi aday gösterdi oyları silip silip süşürdünüz masallah
    0
    0
    Yanıtla