SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan Söyledi.. 'Konteyner Kentlere 22 Bin Km. Alt Yapı Yaptık'!.

Gürkan Söyledi.. 'Konteyner Kentlere 22 Bin Km. Alt Yapı Yaptık'!.
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)Genel Müdürlüğü, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçesi İkizce Mahallesi sınırları içinde yer alan Turgut Özal Üniversitesi’nin yeni yerleşkesinde yapılan geçici ve kalıcı barınma merkezlerinin kanalizasyon kolektör hattı ve terfi hattı çalışmalarına başladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Turgut Özal Üniversitesi’nin İkizce Mahallesi sınırları içinde bulunan yeni yerleşkesinde kurulan geçici ve kalıcı barınma merkezlerinin kanalizasyon kolektör hattı ile terfi merkezinin yapımı devam ettiğini aktararak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda MASKİ Genel Müdürlüğü olarak gece-gündüz mesai mefhumu gözetmeden sahada olduklarını dile getirdi. Mert, “Havaalanı Kavşağı’nda hem üniversite, hem de prefabrik evlerin ve konteyner kentlerin alt yapısını ve kanalizasyonunu buradan alıp yaklaşık, 2.5 kilometrelik hatla beraber Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir hat yapıyoruz. En zor kısımdayız. 700’lük bir yatay geçiş olacak. Elle kazarak gidiyoruz. Tünel sistemi murşla yapılan çapraz bir sistem. Yaklaşık 150 metrelik kısmı böyle geçtik. Buradaki çalışmayı kısa bir süre içinde bitireceğiz. Sadece zor olan kısımdaki 150 metre uzunluğundaki bölgeyi 1 ayda geçtik. Zor bir çalışma oldu. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak her yerde, her yolda, her bölgede her ilçede çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir su problemimiz yoktur. Sadece noktasal tıkanıklar var. Depremin zor şartlarında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın MASKİ’ye verdiği desteklerle bütün ilçelerde 15-20 ekibimiz çalışıyor. Çalışma yoğunluğumuz kesintiye uğramadan devam ediyor. MASKİ olarak körleme noktasında da çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

22 BİN KM ALTYAPI YAPTIK

Depremden sonra MASKİ’nin gece gündüz demeden çalıştığını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçen zaman zarfından 22 bin km altyapı inşa ettiklerini kaydetti. Başkan Gürkan, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz şahsında bütün MASKİ personelini canı gönülden kutluyorum. 6 Şubat depremiyle birlikte gece gündüz Cumartesi-Pazar, kar kış, tipi demeden günün 24 saati, haftanın 7 günü çalışma esasına dayalı yoğun bir çalışma sergileniyor. Bir taraftan konteyner kentler altına, 22 bin kilometre altını çizerek söylüyorum 22 bin kilometre alt yapı yapıldı. Bir 22 bin kilometre de mevcut hatların arızaların giderilmesi, yeni hatlar depremden etkilenmiş hatların önüne geçilmesi,  ayrıca su depolarının yıkılmış olması zarar ziyan görmesi bir tarafta da o çalışmalar yapılıyor.  Şuanda da MASKİ’de 100’ün üzerinde ekip Malatya’nın dört bir yanında şehrimizin her ferdine, her hanesine su götürmek, alt yapısını götürmek için büyük gayret gösteriliyor. Burada şunun altını çizerek söylemek istiyorum. 22 bin kilometre konteyner alt yapıları belki absürt şekilde değerlendirilebilir. Bir konteyner kentin 60 kilometre su şebekesi var, 60 kilometre kanalizasyon şebekesi var, 60 kilometre drenaj şebekesi var, 60 kilometre elektrik şebekesi var ve 60 kilometre asfaltı var. 5 ile 60’ı çarptığımız zaman örnek Teknokent 300 kilometre eder. 73 konteyner kent dediğimiz zaman 22 bin kilometre sadece konteyner kentlere yapılan alt yapıdır. Çadır kentler ve diğer vatandaşlarımızın alt yapıları hariç. Burada da hakikaten iğne ile kuyu kazar gibi trafiği aksatmadan intikaya uğratmadan 700’lük kayalar delinerek karşı tarafa 700’lük boruları geçirecekler. Burada kurulan kalıcı konutlarla ilgili üniversite ikinci kampüsü ile ilgili okuyacak öğrencilerin atık sularının buradan alınıp arıtmaya bağlanması noktasındaki çalışmaları evler yapılmadan MASKİ ön tedbir olarak şimdiden çalışmaları başlattı. Bu anlamda bütün MASKİ personeline teşekkür ediyorum. Bu iğne ile kuyu kazan bütün personelimi yürekten kutluyorum, onları tebrik ediyorum ve Malatya halkı adına da bunlara minnet duyuyorum, Allah hayırlı etsin diyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • yusuf (8 ay önce)
    Sayın başkan 22.000 km 6 ay da nereye taptınız acaba 11 defa İstanbul'a gidip gelmek demek :):):) durmak yok yola devam :):):) başkan açıkcası halamın da bıyığı olsa amcam olur du demiş :):):)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Ne yazacağımı bilemedim valla, bu haberin seslisi varsa dinlemek isterim. Dinlerken gözlerimi kapatıp 60 milyon ışık yılı uzaklıktaki keşfedilmemiş gezegenleri hayal etmek istiyorum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Volkan (8 ay önce)
    Bahçemize su abonesi olup şu alamadık, Maski defolun gidin dedi bizim agada diyiki yaptık Nere yaptın sayın bilimadami
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Adem (8 ay önce)
    İşte bu açıklamayı yapıp bu ülke de halen şehir yönetiminde bulunabiliyor.inanması güç deyip ifadesini kuvvetlendirme cesaretin de bulunacak kadar freni boşalmış gibi gaza basıyor.yazık çok yazık.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (8 ay önce)
    Evet, arkadaşlar, beklendiği üzere herkes 22 bin kilometreye takılmış. İddiaya göre bir tek konteyner kent, 60km x 5 altyapı tesisatına ihtiyaç duyuyormuş. 60 km'ye nasıl ve neden duyabilir, birisi açıklarsa bahtiyar oluruz. Ayrıca, yerin az bir altından elektrik kablosu geçirmek nasıl altyapı yatırımı oluyor, bunu bilen biri de açıklarsa seviniriz. Ayrıca her konteyner kente nasıl 60 km asfalt yapılıyor, en çok da bunun açıklamasını merak ediyorum. Yani başkan diyor ki, depremden sonra 73 konteyner kent için 4380 km ASFALT yol da yapmış başkanım. Yani, Malatya'nın bütün çevresini, Yeşilyurt merkez dâhil, asfalt bir çevre yoluyla kaplasanız 96 tane çevre yolu yapar. Bu yol iki gidiş iki gelişli bölünmüş duble yol olursa 4 şerit üzerinden 24 tane çevre yolu yapar. Bakın yıllardır bir tane çevre yolumuz yok diye ağlıyorsunuz ama başkanım size depremden sonra 24 tane çevre yolu kadar yol yapmış. Nankörler! Almanya hasedinden çatlıyor, Amerika tırnaklarını yiyor...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Öz be Öz Yerli Kernekli (8 ay önce)En Has Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    hahahahah :D
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Arkadaşı kaaalee almıyoruz artık, birşey duyar hemen onu tekrar eder bu arkadaş, mimarlar odası kapı pencere sökmeyin dedi duyuru yaptı depremin 50. Günü, ardından bu arkadaş çıktı piyasaya 2,3 gün sonra sökmeyin dedi, sonra dedi evler milli servet, bakan dedi ortalar yıkılacak, biri çıktı yok güçlendirilecekler, yok %51 yok %80 kim ne dedi belli değil, genelge de genelge dediler, 7 ay olacak yeni genelge yok, o zaman 2021 Genelgesi yürürlüktedir de kimse diyemiyor. Orta hasarlı binalar ANALİZ yaptıracak, Binalar ağır hasarlı muamelesi görür, ELEKTRİĞİNİ ve SUYUNU keserler, bu Analiz Testlerinde HER KATTAN KAROT ALINACAK ELEKTRİK VE SU LAZIM, ZEMİN SONDAJINA DA LAZIM NEDEN KESERSİN ORTA HASARLI KOCA SİTENİN ELEKTRİK VE SUYUNU? Şehir hırsız ve göçmen, suriyeli, Afganlı dolmuş, çingene dolmuş, inanın bunlar yoktu depremden önce, nereden geldiği belli değil, eskiden sürekli bekçiler devriye atardı, polis gezerdi Bostanbaşında şimdi göremiyoruz. Belediye demeyin, bu şahsın seveni yok. Seçime kadar kendi çalar kendi oynar, biz azdık, günahkarız ya o süt gibi maşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kürşat (8 ay önce)
    Konteyner kentleri mevcut alt yapıya bağladınız, konteyner kentlerin olduğu mahallelerde su sıkıntısı yaşanıyor. Maski'nin verdiği tek cevap konteyner yapıldığı için hat burayı beslemiyor, hat küçük BÜYÜK BAŞKAN bu yeni altyapıyı hangi konteynere yaptı acaba. Su aboneliği vermek için vatandaşa kendi hattını kendin yap dedikleri hatları da rakama dahil etmiş galiba. Malatya depremden çok Selahattin Beyin gafları ile gündeme geliyor, Malatya'yı sürekli gündemde tuttuğu için Başkan Beyi tebrik ederim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • öneri (8 ay önce)
    sn. bilim adamı mt. diyecekken pot kırmıyor. dil sürçmüyor. yanına ya kare, ya çarpı ya da kök kaydı alıyor... her zamanki huyu ile bile bile abartıyor.(!!!) örnek: çiftlik caddesi asfalt ölçüsü için milletin gözü önünde koca Çınar'ı azarlamadı mı? yüz akındaki parkı 300bin dönüm demedi mi? artık dikkate almayın. olmaz olmazsa olmaz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • mehmet (8 ay önce)
    herhalde Türkiye'nin tüm alt yapısını Selahattin başkan yapmış.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • burak (8 ay önce)
    sayın başkan yeni sanayi sitesi yapımı ne oldu yeni yapılacak sanayi sitesinin ortasında bir hat açmayla bu işler olmuyor her seçim döneminde özsan sanayi sitesinde toplantı yapıyorsunuz esnafları ümitlendiriyorsunuz gerisi boş benim bildiğim en az 4-5 toplantı olmuştur icraata gelin sanayi sitesini toki ye devredin inşaat nasıl yapılırmış size göstersinler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (8 ay önce)
    Önce git konteynır çarşılara wc yap başkan oradaki esnaflara da gelip söylesene 22 bin km hattını! Ulaşınca da he yav kolay onlar hallederiz gel de hallet 7 ay oldu be pislikten geçilmeyen bir gün açık bir gün kitli cami wclerine yapan herkes sizleri güzel güzel anıyor!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal (8 ay önce)
    Bir köy hikayesi gibi,rüya gibi,şaka gibi..Bu insanı Malatya'ya layık gören dönemin vekilleri Çalık, Tüfenkçi, Kahtalı,çakır il başkanı İ.Koca!Ve dahi Ankara!Kimi gösterse seçilecek bir ile uygun görülen kişi bu! 4.000 Dönüm yeşil alan 4.000 km asfalt (bu 2 yıl önceki rakam.Yenisini açıklayacak) Her gün 100 milyonluk yatırım! Yüz yılda bitirilmeyen işlerin yapımı, Bilinmeyen alanlarda Türkiye rekorları.. Yahu yeter artık gidin işinize!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yalçın (8 ay önce)
    Belediye baya genel sekreter başkan başkan yardımcısı müdür lerle dolu baska ihracat yok ver altlarına arabayı dev makam odalarını o helalmi aldığınız ben helal etmiyorum öncelikle
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Şahin Yalın (8 ay önce)
    Teyo Emmi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ateş (8 ay önce)
    Reisimizin daha geçenlerde açıkladığı yine kafa karıştıran bir rakam arada kaynadı.Yeni Kayısı Ticaret Merkezinin maliyetini 6 milyar TL olarak açıkladı.Kimse ciddiye almadığı için her halde buna kimse yorum yapmadı.Bitene kadar 60 milyar TLye kadar çıkarabilir.Sağa sıfır atmayı çok seviyor.Bu şehrin hiç bir hesabı bunun için tutmuyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali (8 ay önce)
    Biri bu Selahattin Gürkana bir kilometrenin BİN metre olduğunu, 22 bin kilometrenin 22 milyon metre olduğunu, onlar, yüzler, binler basamağından başlayarak anlatsa iyi olur.Rakamları bu kadar üfüren birinin başkanı olduğu şehirin birde deprem yıkımına uğramış olması bahstsızlığının en büyüğü.Hesabı rakamları bu kadar abartan birinin belediye başkanı olması deprem kadar büyük felaket
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Berber Ziya (8 ay önce)
    Beni bilen bilir. Bu gürkan beni bilene geçti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (8 ay önce)
    Ne sallamışsın başkan Türkiyeden Amerika 10 bin km burdan Amerikaya Amerikadan Türkiyeye sen 100 yılda yapamazsın bu dediğini
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Harun (8 ay önce)
    Birisi bu adama ölçümleri ve birimleri öğretsin. 22 bin kilometrenin Edirne'den Kars'a 5 defa gidip gelmenin ölçüsüne eşit olduğunu söylesin. Bunun sonu iyi değil. Şükür Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehri demiyor bu aralar. Lügatında başka kelime yok sanıyordum. Güzel memleketim hizmet hak ediyor. Hem de en güzelini hak ediyor. Vizyon sıfır proje sıfır. İnşallah şehrimizi yeniden güzel ve imarlı bir şekilde altyapısıyla üstyapısıyla yukarlara çıkaracak yöneticiler gelir. Bu şehir hak ediyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (8 ay önce)
    3milyon metre kare kapalı alanlı dükan yapacaz demişti geçen sene de.Bilbordlarda yazıyordu şaşırmıştım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onur ozky (8 ay önce)
    Ya herşeyini anladık Bu matematikde bilmiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yolcu (8 ay önce)
    Ben başkanın açıklamalarına artık takılmıyorum takıldığım nokta 1) Naci görür gibi hoca ile gündem oluyor 2) azmışsınız ile gündem oluyor 3) mehmet Akif gibi usta bir gazeteci ile mezarlıklar üzerine polemiğe giriyor 4) halk Tv bir Prof hoca ile artçı sarsıntıları bilmediğin için güdem oluyor 5) otobüsleri ekmeği paralı yaptı diye gündem oluyor 6) Malatya ya dışarıdan gelen biri sanki deprem olmamış algısı yaparak şehrin Ankara’dan görünmemesini sağlıyor ki kaldı ki bu açıklamayı Meb bakanı yapıyor ama ne hikmetse gerek malatya basını gerek ak parti genel merkezi olaya fransız kalıyor artık takdir oy kullanacak vatandaşlarımızın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Malatyada 22 bin tane konteyner bile yok bu kadar da olmaz dalga mı geçiyorsunuz bu kadar da yalan olmaz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (8 ay önce)
    Başharık toki önündeki kanalı yap. İnsanların yolun karşısındaki marketlere gidecek köprüsü yok. Kazdıklar. Bir tane kırıcı makina var. Oda oyun oynuyor elinden geldiği kadar. Yazık günah ayıp. İnşaat başlayalı 3 yıl olmuş Yeter be size. 3 yıl sonra mi yolu bitireceksin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (8 ay önce)
    22 bin km ne demek biliyor musun Gürkan? Dünyanın etrafı kaç km onunla kıyasla istersen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nafi (8 ay önce)
    bu bizim başkan ne zaman hesap kitap işi konuşsa benim tüm hesap bilgilerim pert oluyor. Ekvatorun yani dünyanın çevresi 40 bin kilometre, bunun 73 konteyner şehire yaptığı alt yapı 22 bin kilometre.Bu nasıl hesaptır anlayan varmı. Hadi her yaptığını 10 ile çarpta bu nasıl bir hasap.Yokmu buna bir uzunluğu tonu litreyi öğretecek birisi.Söylediği rakamları akıl almıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En kötüsü!!öğretmen,eğitimci olmasıçocuk teslim edildi!!!felaketttt!!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • muzaffer (8 ay önce)
    “Olmaz Olmaz Deme” yin Kekolar, yaparsa Selo başkan yapar, aklınızı başınıza devşirin
    %94
    %6
    Yanıtla