SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan Yönetimi Trambüs Projesini Yaygınlaştırmayı Seçti!

Gürkan Yönetimi Trambüs Projesini Yaygınlaştırmayı Seçti!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ahmet Çakır'ın belediye başkanlığı döneminde, tüm eleştiri ve tepkilere rağmen, 40 yıl önce büyük şehirlerin ulaşım gündeminden çıkan troleybüs sisteminin ‘trambüs’ adı altında Malatya için tercih edilip uygulanmaya başlanmasından sonra, Selahattin Gürkan başkanlığındaki belediye yönetimi de bu eski ve ‘enerji hattına bağlı, hatlı güzergahlar dışında çalıştırılamayacak" bu sistemin ulaşım ağını yaygınlaştırmayı tercih etti. Bu sistemi Türkiye'de ilk olarak Malatya Belediyesi, Malatya'dan yıllar sonra ise Şanlıurfa Belediyesi yönetimleri tercih ederken, diğer birçok belediye toplu ulaşım için çözüm olarak görmemiş, gündemlerine almamıştı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay başkanlığında yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) genel kurul toplantısında; Trambüs Sisteminin hizmet alanını genişletmek amacıyla “Maşti Kavşağı, Hekimhan Kavşağı, Adıyaman Yolu Bulvarı, Yeşilyurt Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Gönültaş Caddesi, Yusuf Özal Caddesi, Çöşnük Kavşağı” güzergâhında mevcut katener sistem altyapısı ile bütünleşecek şekilde yeni katener sistem altyapısı oluşturulması, Malatya- Elazığ tren hattının çift hat demiryoluna dönüştürülmesi ve sinyalizasyon sistemi ile elektrifikasyon sistemi kurulması amacıyla Km:263+190 demiryolu hattı üzerinde Hasırcılar mevkiinde bulunan üst geçidin kaldırılması, 2022/41 sayılı UKOME Kararı S plaka tahsisinin, 200 + 50 adet olarak revize edilmesi, ücret tarifelerinin arttırılması ve gündemde yer olan trafik düzenleme projeleri dahil olmak üzere 33 gündem maddesi ve 7 gündem dışı madde görüşülüp, karara bağlandı.

UKOME genel kurulunda alınan kararlar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın onayına sunulurken, diğer konular ise alt komisyona havale edildi. Toplantı katılımcıların görüş alışverişinin ardından sona erdi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • DEVLET (1 yıl önce)
    Herkes gider aya bizimkiler yaya inat etmeseydiniz raylı sistemin durduğu yerde m.ö den önce kullanılan sistemi kullanan vizyonsuz yöneticiler elinde malatyamız oyuncak oldu , hesapta büyük şehir varsa gösterin bir tane müdürlük orman, su işleri, meteoroloji, karayolları yok bulamazsınız çünkü günü birlik yaşayan basiretsiz sahipsiz yöneticiler elinde bu hale geldi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Kesin çözüm raylı sistem. Büyükşehirlerin ulaşım sorununun kesin çözümü raylı sistem. Bu bilindiği halde neden yanlışta ısrar. Neden yanlışa devam? Açıklayın bizi ikna edin. 14 Yıl toplu ulaşım araçları sektöründe çalışan biri olarak yazıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Yeni körüklü otobüsler trambüslerin işini yatırım yapmadan direk dikmeden sabit hatlar olmadan masrafsız yapar. Köruklü otobüsleri her hatta kullanabilirsin ama trambüsü kullanamazsın .
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Tahsin (1 yıl önce)
    Uygulamaya geçtiğinde faydası tabiki olur.Ama minübüsleri tamamen kaldırmak gerekiyor çok eski araçlar tıka basa yolcu alıyorlar neden denetlenmiyorlar onu da anlamıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yakup (1 yıl önce)
    Mantıklı bir proje o bölgelerde sıkıntı çekiyorduk zaten teşekkür ederiz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Selahattin bey doğru bir projeye karar vermiş,vatandaşa iyi bir hizmet verecek proje,rantları kesilecek olanlar kötü yorum yapar
    %78
    %22
    Yanıtla
  • MALATYALI MÜCADALE (1 yıl önce)
    bence trambüs çok gereksiz bir ulasım aracı. ve çok kaba oldugunu düşünüyorum bunun yerine evet belki çok uğraştırsada tıpkı metro sistemine benzer bir sistem yapılmalyıdı malatya zaten kücük trambüs sag seritten çok yavas sekilde geliyor merkez üniversite arası 1 saat sürüyor bu çok saçmadır eger sag serit yerine sadece bu toplu tasımaya özel bir yol ve duraklar insa edilse herşey çok farklı olurdu.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Ert (1 yıl önce)
    Bu saatten sonra tramvay yapabileceklerini zannetmiyorum bari trambus hattını uzatsınlar. Trambüs hattı kurup Malatya'nın en büyük mahallesine getirmemek mantıksız idi zaten.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Rifat (1 yıl önce)
    40 yol önce Konya şehrinin içini dolaşan ve üniversiteye kadar gidip gelen raylı sistem yapıldı, hala çalışıyor. Konya’nın şehir içi geniş caddeleri tramvay hattı dolayısıyla kapasitesi yarıya düştü. Şimdi Konya’da şehir içi trafiği bir felaket, evet raylı sistem diğerlerine göre daha çok yatırım gerektiriyor, yol varsa en güzeli raylı sistem, yolunuz yoksa rayları mevcut daracık yolu işgal edip neresine döşeyeceksiniz, Heleki Malatya’da yollar daracık, kıvrım kıvrım. Ağzı olan konuşuyor işte.Bilim ve mantığın olmadığı yorum ve haberler.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Antalya da dar yollarda var tramvay. Çok da yolcu taşıyor. Malatya dan daha dar yollarda var.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • mtn (1 yıl önce)
    güzel haber.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • mahmut (1 yıl önce)
    trambüs demek elektrik direği demek. alt geçitleri kullanamıyor. son derece faydasız bir ulaşım aracı.elektrikli otobüs olması gerekir.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Neden trambüs en önemlisi çevre dostu olduğu gibi son yıllardaki yakıt zamları göz önüne seriyorki elektrik ile çalışması ve fazla yolcu kapasitesi ile mantıklı proje olmuş sayın editör yerinizden yazmak yerine bu bülten için söylemiyorum çıkın 2 saat bunu kullananlara sorun tabi burada önemi olan diğer bir husus çakır döneminden kalan ve projesi hazırlanan bir kısmınında parası gelen işleri kendi yapıyormuş gibi göstermeside normal çakır dönemin hatası şuan mevcut yapılan yerlere kendi reklamlarını yapsalardı bunlara o fırsat kalmazdı ama Allah da biliyor kulda biliyor isimlerini değişmek ile olanın üstüne yatmak ile biz vatandaşlar olarak yemiyoruz nasılki kıymetini bıraktıktan sonra anladık
    %58
    %42
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Yanlışa devam.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Batılı (1 yıl önce)
    Herkes bilmeden iskembeden sallıyor. Neden tarmvay değil diye. Yıllar önce Gaziantep e tramvay yapıldı. Biliyorsunuz tramvayın müstakil yolu , yolun etrafı derken mevcut yolu çok daraltıyor. Başta sevinen Antepli tramvay faaliyete başlayınca ulasimin çileye dönmesini pişmanlıkla izledi. Her ne kadar çağdışı da bulsanız trambus tramvaydan maliyet olarak da yolu daraltmamasi ve taşıtlarla aynı yolu kullanması acisindan çok daha faydalı. Sonuç olarak ikisi de gücü üsteki elektrikten alıyor. Uzunlukları benzer yolcu kapasitesi benzer. Malatyalılar nedense Malatya yi gommeyi çok seviyor. Ben Malatyalı değilim cidden bircok anlamda Malatya çok güzel bir sehir. Bunu batılı biri olarak söylüyorum. Sakin huzurlu havası suyu insanı kültürü yemekleri vs... ile çok güzel bir şehir. Sırf bu sebeplerden Malatya ya yerleştim tayin istemiyorum.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • burak inan (1 yıl önce)Batılı isimli kullanıcı yorumuna
    2015'e kadar Gaziantep'te yaşadım. tramvay 2011'de gelmişti sanırım. hiçte yolu daraltıyor nereden yapıldı falan şikayeti duymadım batılı bey. siz nereden duydunuz?
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Tolga (1 yıl önce)
    Yol varda tramvay mi yapılmadı beğenmediniz trambus ne kadar yolcu taşıyor trafiğe ne kadar katkısı var önce ona bakın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Feryat (1 yıl önce)
    Adamlar da vizyon yokki. Herkes tramvay yapar, metro yapar. Bizimkiler... Bakıyorum da Büyükşehir içerisinde en geri kalmış ı Malatya. Bu da belediye başkanının yetersizliğinden, vizyonsuzluğundan kaynaklanıyor. Yazık Malatya nın kaderiymiş.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Latife (1 yıl önce)
    Belediye Başkanlığına geldi geleli çakırın projelerini ben yaptım gibi gösteren bir belediye başkanı vardı zaten
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Gerçek bu (1 yıl önce)Latife isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyoruz. Aklınca millet e yutturuyor.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Bu karar ile S.Gürkan'in hiç bir projesi ve öngörüsünün olamadığı netleşti. Geldiği günden beri A.Çakır dan kalan müteahhitlik işlerini yerine getiriyor. Trambüs projesi Malatya halkına en ucuz şehir içi ulaşım Malatya da olacak diye sunulmuştu şimdi Malatya en pahalı ulaşımın olduğu şehir oldu. Caddelerdeki görüntü çirkinliği Malatya'ya yakışmıyor.
    %75
    %25
    Yanıtla