SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan'dan Erdoğan'a 'Zırh Kesen Kılıç'

0
Güncellendi - 2022-01-20 03:57:20
Gürkan'dan Erdoğan'a 'Zırh Kesen Kılıç'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'zırh kesen' Malatya yapımı Damascus kılıcı hediye etti.

Ankara'da bulunan Gürkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek Malatya’mızı ve yeni projelerimizi konuştuk. Şehrimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarda desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Gürkan, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Malatyalı Demirci Yusuf Bayyiğit Usta tarafından Şam Çeliği diye bilinen ve 'Damascus'olarak da adlandırıan, özel yapım çelikten imal edilen kılıcı hediye etti. Gürkan, daha sonra yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’ye 325 kat çelikten, Türk burgusu deseniyle yapılan zırh kesen damascus kılıcını takdim ettik." diye konuştu.

Şam çeliği ya da Damascus olarak tabir edilen çelikten, büyük ustalık ve maharet gerektiren kılıç, kama, bıçak, balta ile metal obje üretimi olan sanatın Türkiye’deki tek temsilcisi olan 4 kuşak demirci aileden Yusuf Bayyiğit tarafından yapılan objeler büyük ilgi görüyor. Dizi filmler için tarihi formda kılıç, balta, bıçak gibi mazlemeler üreten Bayyiğit, damascusu “Şam çeliği inanılmaz bir çeliktir. Onlarca yıl birikimi olmayan birisi bunu üretemez. Tüm dünyada böyledir. Bu çeliğin inanılmaz bir özelliği var. Bütün dünyada son yıllarda önem kazandı. Dünyadaki en özel ve gözde çeliklerin başında gelir. Üzerinde muazzam benzersiz desenlerin oluşması ve sağlamlığı da çok önemli. Bugün bir Damascus’tan bıçak yaptığım zaman çeliğe on binlerce çekiç darbesi vuruyorum. Bu darbeler müthiş bir mukavemet kazandırıyor.” sözleriyle anlatıyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • kadir (2 yıl önce)
    başkan yol üstü benide gör hallerinde... ölüm var hesap günü var milletin emanetini böyle harcayın bakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • turan(44) (2 yıl önce)
    Yağcılık almış başını gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    Gürkan reklamlardan sonra şu sorunlarada bir el atarsın artık.....
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Malatya halkından hiçbirşey olmaz.yarın selahattin gürkanı vekillik için aday göstersinler millet yaaaww kime oy verek diyecek.gene bunları seçecek..nokta.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismet (2 yıl önce)
    Acaba biz başka bir yerde mi yaşıyoruz? Bu şehirde bir çevre yolu 20 yıldır yapılamadı , yeni bir hava limanı yok, şehir hastanesi yok, doğru dürüst bir parkı yok vs...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefil Vatandaş (2 yıl önce)
    Sokaklar yollar rezillik içinde Selahattin bey de cb ile fotoğraf çektirip yaranma peşinde.Vallahi pes bize herşey müstehak.Şu seçim bi gelseydi de şunları rezil etsek yeter.3 gündür perişan olmuşuz gören duyan yok neden çünkü hepsi makamını korumak için Ankarada geziyor.Malatyalılar aklınızı başınıza alın görün artık şu rezaletleri!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Selahattin başkanım inşallah sizi bu dönem de aday görmek istiyoruz.Başarıların daim olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Reklamları izlediniz ağam bizle dalga geçiyor ve ekmek 2tl bilet 4 50bucuk Esenlik market fiyatları çok pahalı bedava gelen su iki kat Fiat seçim geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali elmas (2 yıl önce)
    Otobüs biletleri 4.50
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali elmas (2 yıl önce)
    Suya %35 zam allah sizi bildiği gibi yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Yollar kapalı vatandaş perişan kudretli başkanımız Cumhurbaşkanı ile nasıl fotoğraf veririmin peşinde. Sevdiği için değil vekillik için. Yazık Malatya'ya. Vekil etseler de kurtulsak şundan vallahi.
    0
    0
    Yanıtla
  • niyazi (2 yıl önce)
    cumhurbaşkanı bu kim ya der gibi bakmış
    0
    0
    Yanıtla
  • isteyene Gider (2 yıl önce)
    Osmanlı torunlarıyız hepimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Millet binbir cefa ile işine gitmeye çalışıyor,çeşitli bölgelerde kardan dolayı maddi hasarlı afetler meydana gelmiş.kar temizleme de belediye sınıfta kalmış,şehrin emini,reise kılıç hediye ediyor.vallahi bravo.alkışlıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (2 yıl önce)
    O kılıç bize . Kimseye değil bize. Bostanbaşında market dün özel kepçe ile dükkanının önünü temizletiyordu. Fahri Kayaca’mda bir çok site ve işyeri de özel kepçe tutmuştu. Selahattin bey sana diyecek söz bulamıyorum. Allah görüyor . Bunların bir hesap günüde var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neşet (2 yıl önce)
    SAYIN Başkanım siz milletvekili olunca oğlunuzu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet4420 (2 yıl önce)
    AKP'li taraflarin ayak üstü cekilen fotograf alti yorumlari "yeni projelerimizi konuştuk, istişare ettik, bilgi alisverisinde bulunduk." Paylastiklari fotograflara bakiyorsunuz bi toplanti degil, bi sohbet değil. Atak üstü edilen iki kelime ile hemen proje konusuluyor. Helal olsun valla
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    kılıcı kimin parasıyla aldı acep
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlı (2 yıl önce)
    Adam toplantı kapısının önünde saatlerce pusuya yatıp bekliyor. Reis mecburen iki kelam ediyor..Bizimki de bu dakikalık muhabbette hediyesini verip istediğini (Fotoğraf)alıyor. Bunu da Malatya’ya istişare ettik,projelerimizi paylaştık vb.uyanıklığı ile pazarlıyor. Memleket kara teslim olmuş,bizimki yatırımlarını yaptığı ankaradan ayrılmıyor. Şehrin iş bilmezleri niye Ankara’da bakan,bürokrat fotoğrafları peşinde anladınız mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    Bu nedir ya? şuraya gittik şunu hediye aldık, biri geldi hediye aldık. kimin parası ile kime ikram ediyorsunuz. zaten bu milletin vergileri ile milyonlarca lira gelir elde ediyorsunuz birde daha hediyeler. Zerre kadar hakkım geçmişse size helal etmiyorum bilesiniz. sizler vatandaşa hizmet etmek için aday oluyorsunuz vatandaşta sizi seçiyor ve hatırı sayılır maaş alıyorsunuz hizmetiniz karşılığında, bunlar yetmiyormuş gibi birde daha birbirinize hediyeler alıyorsunuz vatandaşın parası ile.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    yağcılarda inecek varrr.. kaptan yağcılar durağına geldiğinde durak yaparmısın bi zahmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Bırakın park yapsınlar aynen Sümer park gibi parkın içini kafeterya ,lokanta vb yapılarla donatip bir kaç kişiye daha kiraya versinler kiralayan kişilerde alanlarını genişletmek suretiyle halkın oturacağı alan bile birakmasinlar diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (2 yıl önce)
    Şehir KAR aktında esir. Köy kasaba belediyeciliği uygulanıyor. Selahattin bey ve belediye sosyal medyadan yapılan eleştirileri engelliyor sesimizi onlara duyuramıyoruz. Selahattin begimiz de işi öğrenmiş. Halkmış, hemşehri imiş vatandaş mağdurmuş önemli değil. Önemli olan Tayyip Erdoğan’ın desteğini almak. Aday gösteren o. Gölgesinden seçilen o. Unutma Selahattin bey millet hepinize öyle bir ders verecekki bit daha kimse milleti kandırmaya kalkmayacak. Bir sözümde Malatya’ya. Ak partiye en çok destek verip en az hizmet alan şehiriz. Azıcık dik durum azıcık hakkınızı savunun. Hep beraber kasabaya döndük
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Malatya halkıda karla mücadele ediyor sayın başkan siz keyfinize bakın...☹
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, sağlık çalışanlarına tanınan ücretsiz ulaşım hakkını tanımayan Sn. Gürkan, Damascus kılıç hediye etme ile ne mesaj vermek istemektedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Personel maaşını kesip mesaisini vermeyen başkan reise kılıç hediye ediyor. Yaw başgan personel parasını kesme mesaisini ver daha iyi hizmet alsın Malatyamız. Yolların rezilliği nedir ya ne tuzlama ne kürüme yapıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (2 yıl önce)
    o kılıcı cebındekı paraylamı hedıye ettın yoksa ulasıma suya yaptıgın zam paralarınlamı yaptın
    0
    0
    Yanıtla