SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gürkan'dan Muharrem Ayı Mesajı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hicri takvime göre Muharrem ayının başlaması ve Hicri yeni yıl olan 1442 yılına girilmesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, miladi takvime göre 20 Ağustos'ta başlayan Muharrem ayına ilişkin mesajında şunlara yer verdi:

"Hz. Nuh’un gemisinin karaya çıkması gibi pek çok tarihi olayın yanı sıra İslam tarihinde de dönüm noktası olan çok sayıda hadiselerin yaşandığı Muharrem ayına girmiş bulunmaktayız.

Esasında Muharrem ayı, paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure gününün ilahi bereket ve feyzini içerisinde barındırmaktadır. Aynı zamanda Muharrem ayında Peygamber Efendimizin (SAV) sevgili torunlarından Hz. Hüseyin’in ve 70’i aşkın Ehl-i Beyt mensubunun şehit edildiği Kerbela olayı yaşanmıştır. Dolayısıyla tüm Müslümanların ciğerlerinin yandığı bir matem ve hüzün ayıdır. Bu elim hadiseden dersler çıkararak tüm inananların birlik beraberlik içerisinde kardeşlik ikliminde yaşamalarının önemi ortadadır.

Özellikle içerisinde bulunduğumuz ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgın ortamında bir ve beraber olmanın ne kadar büyük bir öneme haiz olduğu açıktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin yeni Hicri yılını tebrik eder, Muharrem ayının birlik beraberliğimizi pekiştirmesini ve salgın ortamının tüm dünyadan bir an önce son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim."

GÜDER’DEN HİCRİ YIL VE MUHARREM AYI MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hicri yılbaşı ve muharrem ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Güder, mesajında şu ifadelere yer verdi: “ İslam dininde en kıymetli 4 aydan birisi olan ve hicri takvimin ilk ayı Muharrem ayını karşıladık. Bugün, Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan hicri yılbaşının 1442. yıldönümüdür. Yüce Rabbimiz yeni hicri yılı hayırlara vesile eylesin. Muharrem ayı bünyesinde birçok önemli olayları barındırmaktadır. Muharrem ayı, paylaşmanın, bir arada olmanın, bereketin adı olan aşure gününü de barındıran çok önemli bir aydır; yasın ve lokmanın paylaşılmasıdır. Muharrem ayı hicri yılbaşımızdır, Hz. Adem'in tövbesinin kabul edildiği, Hz. Yakup'un oğlu Yusuf'a kavuştuğu, Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan, Hz. İbrahim'in Nemrut'un ateşinden, Hz. Musa ve İsrail oğullarının da Firavun'un zulmünden kurtulduğu günleri bünyesinde barındırmaktadır. Hz. Hüseyin'in ve Ehl-i Beyt'ten 71 canın Kerbela'da şehit edilmesi ise aynı zamanda hicri yılbaşı olan muharrem ayını bir matem ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Bu ayda canlar, oruç ve matem tutarak Hz. Hüseyin başta olmak üzere Kerbela şehitlerini anıyor. Bu anlamda tüm canların oruçlarının ve dualarının kabul olmasını temenni ediyorum. Bu ay vesilesi ile birliğimiz, dirliğimiz, dostluğumuz, kardeşliğimiz ve komşuluğumuz artsın. Muharrem ayı sadece Alevi ve Bektaşi yurttaşlarımız için değil, ülkemizdeki bütün inançlı insanlarımız için yas ve matem günüdür. Yezid gibi dünyevi çıkarlar ve hevesler uğruna zalimliğe yürüyenler her devirde olmuştur. Zalimler her daim unutulup giderken, zulme direnenler ise hiçbir zaman kalplerden silinmeyecektir. Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularımızın daha da gelişmesine, dünya üzerinde barış ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyorum. Başta İmam Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, asırlardan beri Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen toplumumuzun karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde yaşamaya devam edeceğine canı gönülden inanıyorum. Milletimizin ve İslam aleminin Hicrî 1442 yılını tebrik ediyor, yeni yılın ülkemiz, İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Serkan (4 yıl önce)
    Yapmasina gerek yokta zammi yaptilar zaten 40 lira gelen su 80 90 lira geliyo fabrila isletiyoz heral atik su cart curt milletin kul hakkina giriyolar belediyenin borcu nasil bitecek sen benden
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (4 yıl önce)
    Eyvah yine zam yapacak
    0
    0
    Yanıtla